matesmate 0 Share Posted November 16, 2007 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e telepíteni a Windows 2000-et CD meghajtó nélkül? Már felmásoltam a laptop vinyójára az egész telepítõ CD-t, de nem tudom elindítani. Van egy Windows 98 indítólemezem, azzal be tud bootolni a laptop, de ha úgy próbálom elindítani, mint a win 98-at (Setup dosos programmal), kiirja, hogy ez a program nem mûködik dos alatt... Ha Windows XP-vel csinálok indítólemezt, azzal se indul el a telepítõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szg 0 Share Posted November 16, 2007 Készíts Win2000 indítólemezeket. Ha jól emlékszem 4 darab floppyra lesz szükséged. Ezekkel szerintem el tudod majd indítani a telepítõt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matesmate 0 Author Share Posted November 16, 2007 Ezzel már próbálkoztam, mindig valami hibát írt ki, amikor be akarta tölteni a floppikról a cuccot. (Általában a 2es floppinál ír ki hibát) Még próbálkozom a floppis bootolással, ha esetleg sikerülne, utána mit csináljak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szg 0 Share Posted November 16, 2007 Indítsd el a telepítõt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matesmate 0 Author Share Posted November 16, 2007 Majdnem 10 perc alatt betöltötte a 4 floppit, de a legvégénél kiirta, hogy The file cdrom.sys is corrupted. Press any key to restart your computer. Nincs benne a cd meghajtó a laptopban. Lehet, hogy azért írta ezt ki? (Visszateszem a rossz cd-t, és holnap megpróbálom úgyelindítani.) /újraindítás/ már az elõzõ rendszer sem tölt be, leformázom az egész vinyót, felmásolom rá USBn a telepítõ cd-t. Ez majd eltart egy darabig... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted November 17, 2007 A következõképpen tudod kivetelezni: 1. Beteszed a lemezt a meghajtóba (fizikai/virtuális)! 2. Megkeresed az I386 mappában a WINNT32.EXE fájlt, és futtatos a következõ parancssori beállításokkal: /copysource:[partíció betûjele] /makelocalsource /tempdrive:[partíció betûjele] /noreboot (a partíció betûjele az a windows telepítési partícióját jelöli) 3. Újraindítás után, bootolni fog a win2000 telepítõje. (amennyiben a megfelelõ merevlemez van beállítva a biosban, és a megfelelõ partícióra lett felrakva) Ezt nem próbáltam még több partícióval, csak úgy, hogy másik vinyóra nyomtam, amin csak egy partíció volt. A módszer hátránya, hogy a telepített windows nem a C partíción lesz, hanem más néven fog futni, mégpedig azon a néven (betûjelen), amit az a windows adott a partíciónak, amin elkészítetted a HDD-s telepítést. Remélem nagyjából érthetõ, ha nem kérdezz, megpróbálom mégegyszer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matesmate 0 Author Share Posted November 17, 2007 Köszi a segítséget, valami ilyesmit olvastam régebben is, a vinyó is 2 részre van partícionálva, régebben egyszer így telepítettem, csak azóta elfelejtettem, hogy hogyan kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted November 20, 2007 Igen, kettéparticionálod a vinyót, és a másodikra felmásolod a telepítőkészletet. Ezután bármivel DOS-ként bebootolsz, odanavigálsz, és az i386 mappában elindítod a WINNT.exe fájlt. Ennyi. Csak figyelj, hogy ez nem WINNT32.exe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts