Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 2000 telepítõ indítása

matesmate

Recommended Posts

matesmate

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e telepíteni a Windows 2000-et CD meghajtó nélkül? Már felmásoltam a laptop vinyójára az egész telepítõ CD-t, de nem tudom elindítani. Van egy Windows 98 indítólemezem, azzal be tud bootolni a laptop, de ha úgy próbálom elindítani, mint a win 98-at (Setup dosos programmal), kiirja, hogy ez a program nem mûködik dos alatt... Ha Windows XP-vel csinálok indítólemezt, azzal se indul el a telepítõ.

szg

Készíts Win2000 indítólemezeket. Ha jól emlékszem 4 darab floppyra lesz szükséged. Ezekkel szerintem el tudod majd indítani a telepítõt.

matesmate

Ezzel már próbálkoztam, mindig valami hibát írt ki, amikor be akarta tölteni a floppikról a cuccot. (Általában a 2es floppinál ír ki hibát) Még próbálkozom a floppis bootolással, ha esetleg sikerülne, utána mit csináljak?

szg

Indítsd el a telepítõt.

matesmate

Majdnem 10 perc alatt betöltötte a 4 floppit, de a legvégénél kiirta, hogy The file cdrom.sys is corrupted. Press any key to restart your computer.

Nincs benne a cd meghajtó a laptopban. Lehet, hogy azért írta ezt ki? (Visszateszem a rossz cd-t, és holnap megpróbálom úgyelindítani.)

/újraindítás/ már az elõzõ rendszer sem tölt be, leformázom az egész vinyót, felmásolom rá USBn a telepítõ cd-t. Ez majd eltart egy darabig...

Pjotr

A következõképpen tudod kivetelezni:

1. Beteszed a lemezt a meghajtóba (fizikai/virtuális)!

2. Megkeresed az I386 mappában a WINNT32.EXE fájlt, és futtatos a következõ parancssori beállításokkal:

/copysource:[partíció betûjele] /makelocalsource /tempdrive:[partíció betûjele] /noreboot

(a partíció betûjele az a windows telepítési partícióját jelöli)

3. Újraindítás után, bootolni fog a win2000 telepítõje. (amennyiben a megfelelõ merevlemez van beállítva a biosban, és a megfelelõ partícióra lett felrakva)

Ezt nem próbáltam még több partícióval, csak úgy, hogy másik vinyóra nyomtam, amin csak egy partíció volt. A módszer hátránya, hogy a telepített windows nem a C partíción lesz, hanem más néven fog futni, mégpedig azon a néven (betûjelen), amit az a windows adott a partíciónak, amin elkészítetted a HDD-s telepítést.

Remélem nagyjából érthetõ, ha nem kérdezz, megpróbálom mégegyszer.

matesmate

Köszi a segítséget, valami ilyesmit olvastam régebben is, a vinyó is 2 részre van partícionálva, régebben egyszer így telepítettem, csak azóta elfelejtettem, hogy hogyan kell.

SkyBird

Igen, kettéparticionálod a vinyót, és a másodikra felmásolod a telepítőkészletet.

Ezután bármivel DOS-ként bebootolsz, odanavigálsz, és az i386 mappában elindítod a WINNT.exe fájlt. Ennyi.

Csak figyelj, hogy ez nem WINNT32.exe. ;)