Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem indul a monitorja sem: HP pavilion ze4111s


spirite

Recommended Posts

spirite

Hello!

 

Újabb gondom akadt. Van egy pár éves HP pavilion ze4111s laptopom, amit használtan vettem a tesómtól, és eddig jól mûködött. Azonban azóta, hogy vége lett a nyárnak és jöttek a hidegek és napokig hideg, párás levegõ volt a lakásban, nem lehet bekapcsolni. :*(

 

Megkérdeztem a tesómat, hogy nála volt-e ilyen jelenség, mire azt mondta, hogy igen, amikor sátortáborban használta, pár nap múlva megadta magát, de hajszárítóval sikerült életet lehelnie belé.

 

Nos, ezt én is megpróbáltam, de eredménytelenül.

Megnyomom a bekapcsoló gombot, kigyulladnak a ledek, felzúg a táp, de a monitoron semmi sem jelenik meg. Talán lényeges, hogy a winyó ledje 1-2 másodperc után kialszik és utána nem is gyullad ki, a táp ventillátora pedig jól hallhatóan elõször nekilódul, majd kb. 4-5 másodperc után elhallgat.

 

SZERINTETEK MI LEHET A PROBLÉMA?

 

Elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

ati012

A hideget elvileg birják persze nem a -20°C-ot. A pára viszont gondos. Félõ hogy bepárásodott és az oxidáció átrágta magát a gépen. Szét kellene szedni, és megnézni hogy van-e oxidáció vagy sem. Én úgy veszem ki hogy az alaplapnak annyi. Mivel össze vissza csinál a gép mindent. Pl.: a táp ventije, a HDD mûködése, a sík üres monitor. A még mûködõ alkatrészeit el lehet talán adni. Esetleg egy ultra hangos mosás javasolt még, de azzal is csak ideig óráig mûködik.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Szerintem a tápnak is annyi. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...