spirite Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Hello! Újabb gondom akadt. Van egy pár éves HP pavilion ze4111s laptopom, amit használtan vettem a tesómtól, és eddig jól mûködött. Azonban azóta, hogy vége lett a nyárnak és jöttek a hidegek és napokig hideg, párás levegõ volt a lakásban, nem lehet bekapcsolni. :*( Megkérdeztem a tesómat, hogy nála volt-e ilyen jelenség, mire azt mondta, hogy igen, amikor sátortáborban használta, pár nap múlva megadta magát, de hajszárítóval sikerült életet lehelnie belé. Nos, ezt én is megpróbáltam, de eredménytelenül. Megnyomom a bekapcsoló gombot, kigyulladnak a ledek, felzúg a táp, de a monitoron semmi sem jelenik meg. Talán lényeges, hogy a winyó ledje 1-2 másodperc után kialszik és utána nem is gyullad ki, a táp ventillátora pedig jól hallhatóan elõször nekilódul, majd kb. 4-5 másodperc után elhallgat. SZERINTETEK MI LEHET A PROBLÉMA? Elõre is köszi!
ati012 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 A hideget elvileg birják persze nem a -20°C-ot. A pára viszont gondos. Félõ hogy bepárásodott és az oxidáció átrágta magát a gépen. Szét kellene szedni, és megnézni hogy van-e oxidáció vagy sem. Én úgy veszem ki hogy az alaplapnak annyi. Mivel össze vissza csinál a gép mindent. Pl.: a táp ventije, a HDD mûködése, a sík üres monitor. A még mûködõ alkatrészeit el lehet talán adni. Esetleg egy ultra hangos mosás javasolt még, de azzal is csak ideig óráig mûködik.
Recommended Posts