Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gmail

döme7400

Recommended Posts

kléni

Használt ctrl + shift + balra nyíl, majd del gombokat. Oké, +2 gomb lenyomás, de így nem keverhető össze. :D

Razak_255

Érdekes

Most meg megjavult és még nekem van visszavonás is :D Érdekes.....

Nekem azért jó ez a funkció, mert én a közeli ismerőseimmel úgy szoktam levelezni, hogyha valami eszembe jut, egy rövid e-mail vagy küldenék egy linket, akkor azt pikk-pakk elküldöm neki és így külön e-mailekben beszéljük meg a témákat és nem egy e-mailben.

Na most, hogy megjelent a billentyű kombináció és valahogy rászoktam, mert így kipróbálva praktikusnak találtam. Most meg bárhova írok valamilyen megjegyzést rögtön a ctrl+entert használnám :D

Amúgy ki lehet kapcsolni a gmail gyorsbillentyűit.

Beállítások/Általános

Fujitsu

Tudom, de vannak olyan gyorsbillentyűk, amiket használok, nem akarom mindet kiiktatni, csak ezt az egyet.

@kléni: Nyomogassak azért plusz 2 gombot, határozott késleltetéssel (mert a te módszered az, hogy szókijelölés + törlés, ami két lépés, én meg egy lépésben törlök), és változtassak egy sok éve mindenhol használt, berögzült, mechanikus mozdulatomon, mert a Gmail levelezőfelületén nem lehet kikapcsolni ezt a kombinációt, csak az összes hotkeyt egyszerre? Ne már. :)

payskin
most meg elvileg már van ez a küldés azonnali visszavonása egy nagyon rövid ideig (ha választ küldök, ott sajnos nem),

A Labsben van beállítható idejű Undo Send. Évek óta használom.

Fujitsu

Hű, köszönöm a tippet! :) Hogy tudtam eddig enélkül létezni? :D

A Labs lehetőségeit eddig meg se néztem, de most átfutottam, és találtam pár igen hasznos cuccot benne. Megtaláltam pl. ezt az Outlook-féle betekintő ablaktáblát, rá is ugrottam, mint disznó a jégre! :D

Garono

A Preview Plane-t azóta használom, mióta létezik.

KGigi

Ha már Labs, az egyik gadgettel testre szabhatóak a gyorsbillentyűk.

Fujitsu

Tudom, már használom is. :) De ezzel a beépített kombinációk nem írhatók felül, így a [Ctrl] + [Enter] sem. De most, hogy végre mindig van visszavonási lehetőségem, már nem annyira frusztráló.

A betekintős cucc nagyon állat, ez volt az egyik, amit nagyon sajnáltam, mikor leálltam az Outlookkal. Aztán olvastam, hogy lesz a Gmailben is, de valamiért én azt vártam, hogy majd a menüben lesz kapcsolható, az eszembe sem jutott, hogy a Labsbe fog kerülni.

KGigi

Na fene. :S Én is úgy vettem észre a Ctrl + Entert az Opera Mailben, hogy egyszer véletlenül elküldtem egy levelet mondat közepén. :lol:

• 2 weeks later...
MotifES6

Sziasztok!

A következő, számomra ismeretlen problémába ütköztem, elég sürgős lenne, ezért kérem a segítségeteket:

Iskolai munkahelyemen ( sulinet…) jelezték a kollégák, hogy a levelező programjuk (Thunderbird, LiveMail )által gmail-re küldött e-mailek nem mennek el, csak a web-es felületről küldöttek. Minden esetben hibaüzenettel visszajönnek a levelek, melynek lényege:

Diagnostic-Code: smtp; 550-5.7.1 [2001;738:0:6000:216:3eff:fe02:c 12]

Our system has detected that 550-5.7.1 this message is likely unsolicited mail. To reduce the amount of spam 550-5.7.1 sent to Gmail, this message has been blocked. Please visit 550-5.7.1 http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=188131 for 550 5.7.1 more information.

Minden más szolgáltatóra küldött levél rendesen célba ér, csak ez nem.

Segítségeteket előre is köszönöm.

[OP]Destroy-man

Nagy valószínűséggel valaki bejelentette az IP címeteket a GMail csapata felé, hogy spam-elésre használjátok, ezért blokkolja az onnan jövő e-maileket. Én kipróbálnám, hogy proxy-n, vagy VPN-en keresztül kimegy-e a levél. Ha kimegy, akkor egyértelműen IP ban-t kaptatok a GMail-től.

payskin

Ahol az "IP-címeteken" a Thunderbirdben beállított SMTP szerver IP-címét kell érteni. ;)

De hogy ezzel nem tudtok mit kezdeni, az biztos. Ott van a linken, leírja a Google, hogy mi a teendő, de nem nektek, hanem annak, aki az SMTP szervert üzemelteti, aki viszont nem ti vagytok, tehát így járás.

Két dolgot tudtok csinálni: szereztek valami normális internet-előfizetést, és azon keresztül külditek a leveleket, vagy marad a webmail (ami végül is az "A" megoldás webes változata).

SkyBird

Akkor meg ha van Gmail fiók, használhatják a Google SMTP szerverét is.

Kiszolgáló: smtp.gmail.com (hittelesítést igényel bepipálva)

Titkosított kapcsolat SSL, port: 465

[OP]Destroy-man

Kivéve, ha a sulinet nem tiltja a külső SMTP-t. De egy próbát megérhet.

• 1 year later...
Sebi

Most 24 órán keresztül, holnap, azaz január 30 péntek 18 óráig bárki igényelhet meghívót, mellyel kipróbálhatja a Google új Inbox nevű levelezőjét. Ehhez egy aktív Gmail fiók kell, amelyről egy e-mailt kell küldeni az inbox@google.com címre. A Google ígérete szerint mindenki kap meghívót, aki igényel.

• 1 year later...
jagdtigger

Kis érdekesség történt ma velem, érkezett egy értesítő a fiókomba a g+-tól hogy valaki megosztott velem valamit holott nincs is nyilvános profilom a g+-on(ha fel akarok menni akkor azzal kezdi hogy csináljak egy nyilvános profilt)... Ez meg mégis hogyan lehetséges? :pislog:

[OP]Destroy-man

Nagyon egyszerűen. Ha van GMailes fiokod, akkor van (inaktív) G+ is.

jagdtigger

Pont ez az, egy inaktív fióknak az én felfogásomban az a jelentése hogy nem használható amíg nem aktiválják. Úgy néz ki google másképp gondolja... :facepalm: