Dante Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Nem igazán találtam windows mail topicot, gondoltam nyitok egyet. Lenne egy apró problémám a windows maillel. A "postázandó üzenetek" mappába beragadt egy már postázott levél és nem tudom törölni. Amikor törölni próbálom, kiírja, hogy "Ismeretlen hiba történt". Ilyenkor mit lehet csinálni?
Omega32 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Ez véletlenül nem a Windows Live Mail? Mert akkor itt a topicja.
Dante Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Ez véletlenül nem a Windows Live Mail? Mert akkor itt a topicja. Nem, ez a sima vistás Microsoft Windows Mail.
Arkangyal1528464506 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ha a fiókod módosítottad - valószínû -, akkor nyisd meg az üzenetet és módosítsd a feladót és mentsd el piszkozatba, aztán töröld. Így?
Dante Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Nem megy, sajnos. Úgy csináltam, ahogy mondtad, de nem reagál rá. Egyébként a levéltörzsben meg se jelenik az üzenet. "Az üzenetet nem sikerült megjeleníteni" ezt írja ki. Valahogy újra lehet telepíteni a windows mailt a vista újratelepítése nélkül, vagy lehet javítani?
Arkangyal1528464506 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Külsõs progik biztos vannak, de a - talán még mindig ez a kiterjesztés... (nem tudom) - .dbx fájlja esetleg nem törölhetõ?
zo-zo Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Üdv Mindenkinek! A kérdés a következõ: Az outlook expressben volt magyar helyesírás ellenõrzõ. A Windows mail-ben miért nincs? Egyébként Vista Ultimate magyar változat van fenn, de a Windows mail-ben alapból az angol van kiválasztva és csak németet, franciát, és spanyolt lehetne még választani a beállítások > helyesírás-ellenõrzésnél. Van megoldás? /Tudom: SP1:)/
payskin Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Hol volt az Outlook Expressben helyesírás-ellenõrzõ?!?!?
SkyBird Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Valami mégiscsak van, bár nálam ki van kapcsolva a küldés elõtti. Lehet, hogy alapértelmezetten. Ha nem, akkor meg én kapcsoltam volna ki. Szóval OE / Eszközök / Beállítások / Helyesírás-ellenõrzés fül. Itt lehet állítgatni ezt-azt. Igaz nekem sem még sosem tûnt fel a gyakorlatban, hogy lenne. De ha a küldés elõtti ellenõrzést bekapcsolom, akkor hasonlóan, mint a Wordben megjelenik, ha hülyeséget írtam. Valószínûleg csak így mûködik, nem bármilyen szerkesztésre és beírásra.
payskin Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Milyen fül? Kizárólag arra tudok gondolni, hogy az Office telepítése után az azzal telepedő helyesírás-ellenőrző "beköltözik" az Outlook Express alá is.
SkyBird Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 OK. Ebben a formában akár fején találthattad a szöget. Alapértelmezetten nincs, de az Office után igen?!! Ezek szerint azon a gépeden nincs Office??!
payskin Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ez a Virtual PC-m WUHU-ra előkészített 0 kilométeres Windows XP SP2-je. Nincs rá telepítve semmi. Akkor ezt meg is fejtettük. Kedves zo-zo! Olyan Office-t tegyél fel, amiben van magyar helyesírás-ellenőrző! (Megy a novemberi Segélyvonalba! )
SkyBird Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Vagy mégsem Már nem értek semmit lassan. A Vista Mailben tényleg csak az a 4 féle nyelvû helyesírás ellenõrzõ van, ami zo-zo írt. Az angol változatban is. Ráadásul ezen a partíción rajta a magyar Office 2007 is. Valószínûleg ez a rész nem lett (még?) magyarítva. Ahogyan a mai napig sincs magyar MUI langpack. Viszont ettõl még az OE 6-ban nem feltétlenül kellene, hogy ne legyen semmi hasonló sem, ahogy Balázsnál. Az Office mégiscsak egy külön tészta, ráadásul éppen az Outlookot helyezi az OE elé. Na mindegy. Az van, ami.
zo-zo Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Akkor most mi is van? A Vistán is van Office(2007 Hu), a WinMail mégsem tud magyarul. De látom ezt még többen észre sem vettétek, de lehet, hogy sokaknak nem számít mert tudnak magyarul helyesen írni és ez fel sem tûnt. Viszont nálam alapból be volt kapcsolva a helyesírásellenõrzõ és minden magyar szót ki akart javítani. Volt aminek talált is helyettesítõt !
die nadel Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ha van Office, akkor van Outlook is, azon meg van magyar helyesírásellenõrzõ. Aztán lehet, hogy tévedek?
payskin Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Abban mindenképp, hogy ha van Office, akkor van Outlook is. Pont a legnépszerûbb, olcsó, 3 felhasználós családi változatban például nincs Outlook, ennek ellenére a Wordhöz jár a magyar helyesírás-ellenõrzõ. Nem tudom, hogy a Windows Mailnél mit variáltak meg, de nem használok Vistát, úgyhogy csak elméleti alapon tudok segíteni.
die nadel Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Nálam Windows Vista Ultimate van, hozzá Microsoft Office 2007 Enterprise. Windows Mail-t soha nem használtam, mindíg az Office-nak az Outlook-ját. XP-nél a Microsoft Office 2003 volt, de volt olyan idõszak, amikor az XP-n is a Office 2007 Enterprise volt telepítve, és gyönyörûen szuperált. Mindegyik Office olyan volt amiben volt Outlook. Nem tudtam, hogy létezik olyan is amelyikben nincs. És a lényeg, hogy mindegyikben volt helyesírásellenõrzõ. Sokat tanultam tõle.
SkyBird Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 A probléma nem az Office akárhány és az ő Outlookjának helyesírásellenőrzése volt. Persze, az tudja amit, ha van telepítve. Megint a szokásos OE kontra outlok keveredés? A gond magába a Windowsba "bedrótozott" Outlook Express és az ő utódjának, a Vista Windows Mail helyesírásellenőrzése körül volt. A Balázs szerint nincs is ilyen ellenőrzés alapértelmezetten, mert az ő OE 6-jában nincs ilyen fül, az hiányzik, ezért feltételezte, hogy ez az Office telepítés során kerül be az Outlook Expressbe is. A dolog első blikkre hihetőnek és tetszetősnek tűnt, de azután nekem mégis gyanús lett. A Windows Mailben van hasonló beállítás, helyesírás fül van, mint az általunk ismert OE 6-ban , és a telepített magyar Office 2007 helyesírásellenőrzője nem módosította a a Windows Mail beállításait. Jó kérdés, hogy egyáltalán kellett volna-e, meg az is, hogy az OE 6-nál is tényleg így került elő a helyesírás fül. Jelenlegi állás szerint logikailag semmi nem zárható ki, lehetne így is, úgy is. Viszont ha kicsit utánanézünk a neten, van több hely is, de a legauthentikusabb maga a Microsoft, akkor kiderül, hogy igenis van helyesírás ellenőrzés az Outlook Express 6-ban. Sőt ezek szerint már az 5-ben is volt. Vagy ez: http://hu.ecdlweb.org/index.php?title=Micr...tlook_Express_6 Már csak az maradt a kérdés, miért hiányzik ez Balázsnál. Nem gondolnám, hogy a Virtual PC miatt. Bár jobb ötletem nincs egyelőre.
payskin Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Az, hogy az ECDL oldalon levő képen szerepel a fül, nem bizonyít semmit. Az ECDL miről "szól"? MS Office-ról. Nyilván fel van a gépre rakva az is. A Microsoft-oldal már érdekesebb, de ahogy elnézem, ez egy "csak magyar" tudásbázis bejegyzés, ebből következően valaki az MS berkeiből követhette el, ahol kötelezően fel van telepítve az Office minden gépre. Tehát ezt sem tekintem mérvadónak. Az XP egészen biztosan nem tartalmaz magyar helyesírás-ellenőrzőt, tehát elképzelni nem tudom, az Outlook Express honnan tudna ilyet.
world-s Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van -e valami előrelépés. Sikerült -e kideríteni, hogy a Windows Mail-ban miért nincs magyar helyesírás-ellenőrzés. Már nagyon unom, hogy mindent át kell előbb World-be másolom, hogy megnézzem, hogy mit írtam el. Üdv: world-s
Denibaby Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Helló mindenki. A levélszemétben vannak beérkezettek. Néha akad köztük, ami kell. Ha meg nyitom a mappát a levél is " kinyílik". Nem lehetne ezt megakadályozni, hogy én döntsem el, megnyitom-e a levelet? Üdv! Most valaki nézi még ezt a témát!? Mégegyszer: A levélszemétben / amit a szûrõ tett oda / törléskor ne nyíljon meg a levél. Be lehet ezt állítani? Kösz! Ne uppolj! <Pjotr>
payskin Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Ahogy elnézem, a betekintő ablaktáblát csak globálisan lehet ki-be kapcsolni az összes mappára vonatkozóan, így nem hiszem, hogy volna erre kényelmes, kézenfekvő megoldás. Mondjuk kikapcsolhatod a betekintőt, csak akkor meg az összes levelet kizárólag megnyitással tudod elolvasni.
Denibaby Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 K.Fókolompos! Arról van szó, minden leírásban, hogy ne nyissunk meg gyanús üzeneteket. Az lenne jó, ha a levélszemétbe bekerülõ már/mint egy karanténban/ nem tehetne kárt. Kösz. a választ. Még valami: a fontos dolgokat, pl. az idevaló jelszavamat is, a piszkozatban õrzöm. Úgy látom azonban, hogy 5-nél több nem õrzõdik meg. Ez is eltünt. Ha most nagy marhaságot írtam, hát bocs. Még piszkálgatok, tanulgatok. Szép napot. Üdv.
D.M101 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Sziasztok! A Windows Mail progit használom levelezésre, és csináltam neki egy másik meghajtón egy mappát amiben tárolom a leveleket. A gondom az lenne, hogy most visszarakom az XP-t, és ugye abban nem az a levelkezőprogi mint a Vistában. Tehát van valami megoldás, hogy azt a mappát más levelezőprogival is használhassam? Mert attól tartok, hogy felteszek valami más levelező programot, és ha beállítom azt a mappát tárolónak, akkor nem fogja tudni megjeleníteni a régi leveleimet. Nekem meg szükségem lenne a régi levelekre is. Ha valaki szaki ebben a témában akkor légyszi segítsen. Köszi.
SkyBird Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Az XP nem fogja tudni használni a Mail leveleit csak úgy simán. Ha a Mailből előre ki tudod exportálni valami olyan formátumban, amit később az Outlook Express, vagy más levelező megeszik, akkor jó. Gondolom, csak lehet. Konkrétan nem tudom, én még nem használtam Mailt. Annyira meg nem nézegettem, mit tud.
Recommended Posts