Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gondok a MySQL-lel

Recommended Posts

Posted

Nemrég sikerrel feltelepítettem a pcworld-ös leírás alapján az apache-php-mysql triót. Azóta eddig nem volt semmi baj, de egy nap át akartam konfigurálni a MySQL-t a konfigurációs varázslóval, hogy legyen benne InnoDB is. Csak az volt a baj, hogy a konfiguráció végén kiírta, hogy nem sikerült beindítani a folyamatot (meg vami hibaüzenet is volt ott)

Ezután megpróbáltam a parancssoros indítást, de a jelszó beírása után valami hibát írt ki (azt hiszem kétezer valamennyis hiba).

Ezután pedig megpróbáltam újrainstallálni, de az installálás közepén ezt írta ki :

Error 1316. A network error occured while attempting to read from the file C:\WINDOWS\Installer\mysql-essential-5.0.41-win32.msi

Ez gondolom nem a MySQL hibája, de akkor mitõl van, mert én nem innen, hanem egy az asztalon lévõ mappából indítottam a telepítést.

És a többi hiba mit jelenthet?

Posted

Azt ugyan nem értem, hol volt az installer fájl (mit jelent az az "innen" és melyik asztalon lévõ mappából indítotad a telepítést), de ezt úgy lehet megoldani, hogy:

- leállítod a MySQL szervert telepítés elõtt, és eltávolítod az alkalmazást, minden könyvtárával együtt;

- elindítod a telepítést a saját gépedrõl, ha a saját gépedre szeretnéd tenni (valószínû, így már nem kapsz hibaüzenetet sem);

- letöltöd a MySQL Administratort, bejelentkezel, majd a Startup Variables/InnoDB Parameters-nél az Activate InnoDB-t kipipálod;

- majd alkalmazod a beállításokat (Apply changes).

IPB kép

Posted

Úgy értettem, hogy nem innen, hogy nem a hibaüzenetben szereplõ elérési útról, hanem az XP-m asztalán lévõ telepítõrõl telepítettem.

Elõtte tudtommal minden könyvtárát letöröltem, majd a telepítésnél újra elõjött a hibaüzenet.

Posted

Sikerült telepíteni! Eddig a legújabb 5.0.45-öt próbáltam telepíteni, de most kipróbáltam az 5.0.41-es verziót és sikerült! A konfigurálás is simán ment, de még mindig nem tudom, hogy régebben miért nem tudta újraindítani a konfiguráló a mysql-t. Mellesleg azt is furcsállom, hogy a mysql telepítése előtt a phpmyadmin kinézete hirtelen teljesen megváltozott. Most olyan mint régen.

A tanácsodra megpróbáltam telepíteni a MySQL GUI Tools-t, de telepítésnél ez is hibaüzenetet írt ki:

Error 1335. The cabinet file 'product.cab' required for this installation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this package.

Ez mit jelenthet?

Posted

Fogalmam sincs. De —mint említettem, minden korábbi MySQL-könyvtárat törölnöd kellett volna még újratelepítés előtt, beleértve a regisztrációs bejegyzéseket is. A C:\Documents and Settings\__FIÓKNEVED__\Application Data\MySQL könyvtárat pl. törölted korábban, a 5.0.41-es verzió telepítése előtt? :hááát:

Posted

Az általad említett mapppában speciel még újratelepítést után sincs MySQL nekem. Le tudnád írni, hogy pontosan miket kell törölni?

Posted

Ha nincs semmi, akkor ötletem sincs. :hááát: Akkor a regisztrációs adatbázist kell megtisztítani.

A gondom nekem pl. az, hogy míg Linux alatt egyszer megtanulod a szerver konfigurálását (ráadásul néhány disztribúciónál hozzá sem kell nyúlj semmihez, csak kiadnod a parancsot a telepítéshez), utána minden rendben fut, Windows esetében időnként olyan hibák jönnek elő, melyek eredetéről szinte semmit sem tudni.

A legújabb MySQL essential csomagról ne mondj le semmiképpen, mert lehetséges, hogy benne a korábbi, Windowsra készült alkalmazások bugjait már kijavították. Korábbi verzió telepítése nem megoldás: ezek stabil kiadások, melyeknek gond nélkül települniük és működniük kell, ha mindent rendben csinálsz.

• 2 years later...
Posted

Akadt egy ksebb gondom a MYSQL szerveremmel, mert ha jogot akarok adni a php my adminnal(a legfrissebb verzió) egy felhasználónak akkor csak ezt dobja vissza:

Hiba

SQL-lekérdezés: Szerkesztés

GRANT ALL PRIVILEGES ON * . * TO 'jagdtigger'@'%' WITH GRANT OPTION MAX_QUERIES_PER_HOUR 0 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 0 MAX_UPDATES_PER_HOUR 0 MAX_USER_CONNECTIONS 0;

A MySQL mondta: Dokumentáció
#1045 - Access denied for user 'root'@'%' (using password: YES) 

Nem tudom mi baja pedig root felhasználónál ha jól tom nem lehetne ilyen gondom