garam Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Nemrég sikerrel feltelepítettem a pcworld-ös leírás alapján az apache-php-mysql triót. Azóta eddig nem volt semmi baj, de egy nap át akartam konfigurálni a MySQL-t a konfigurációs varázslóval, hogy legyen benne InnoDB is. Csak az volt a baj, hogy a konfiguráció végén kiírta, hogy nem sikerült beindítani a folyamatot (meg vami hibaüzenet is volt ott) Ezután megpróbáltam a parancssoros indítást, de a jelszó beírása után valami hibát írt ki (azt hiszem kétezer valamennyis hiba). Ezután pedig megpróbáltam újrainstallálni, de az installálás közepén ezt írta ki : Error 1316. A network error occured while attempting to read from the file C:\WINDOWS\Installer\mysql-essential-5.0.41-win32.msi Ez gondolom nem a MySQL hibája, de akkor mitõl van, mert én nem innen, hanem egy az asztalon lévõ mappából indítottam a telepítést. És a többi hiba mit jelenthet?
h.arpad Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Azt ugyan nem értem, hol volt az installer fájl (mit jelent az az "innen" és melyik asztalon lévõ mappából indítotad a telepítést), de ezt úgy lehet megoldani, hogy: - leállítod a MySQL szervert telepítés elõtt, és eltávolítod az alkalmazást, minden könyvtárával együtt; - elindítod a telepítést a saját gépedrõl, ha a saját gépedre szeretnéd tenni (valószínû, így már nem kapsz hibaüzenetet sem); - letöltöd a MySQL Administratort, bejelentkezel, majd a Startup Variables/InnoDB Parameters-nél az Activate InnoDB-t kipipálod; - majd alkalmazod a beállításokat (Apply changes).
garam Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Úgy értettem, hogy nem innen, hogy nem a hibaüzenetben szereplõ elérési útról, hanem az XP-m asztalán lévõ telepítõrõl telepítettem. Elõtte tudtommal minden könyvtárát letöröltem, majd a telepítésnél újra elõjött a hibaüzenet.
garam Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Sikerült telepíteni! Eddig a legújabb 5.0.45-öt próbáltam telepíteni, de most kipróbáltam az 5.0.41-es verziót és sikerült! A konfigurálás is simán ment, de még mindig nem tudom, hogy régebben miért nem tudta újraindítani a konfiguráló a mysql-t. Mellesleg azt is furcsállom, hogy a mysql telepítése előtt a phpmyadmin kinézete hirtelen teljesen megváltozott. Most olyan mint régen. A tanácsodra megpróbáltam telepíteni a MySQL GUI Tools-t, de telepítésnél ez is hibaüzenetet írt ki: Error 1335. The cabinet file 'product.cab' required for this installation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this package. Ez mit jelenthet?
h.arpad Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Fogalmam sincs. De —mint említettem, minden korábbi MySQL-könyvtárat törölnöd kellett volna még újratelepítés előtt, beleértve a regisztrációs bejegyzéseket is. A C:\Documents and Settings\__FIÓKNEVED__\Application Data\MySQL könyvtárat pl. törölted korábban, a 5.0.41-es verzió telepítése előtt?
garam Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Az általad említett mapppában speciel még újratelepítést után sincs MySQL nekem. Le tudnád írni, hogy pontosan miket kell törölni?
h.arpad Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Ha nincs semmi, akkor ötletem sincs. Akkor a regisztrációs adatbázist kell megtisztítani. A gondom nekem pl. az, hogy míg Linux alatt egyszer megtanulod a szerver konfigurálását (ráadásul néhány disztribúciónál hozzá sem kell nyúlj semmihez, csak kiadnod a parancsot a telepítéshez), utána minden rendben fut, Windows esetében időnként olyan hibák jönnek elő, melyek eredetéről szinte semmit sem tudni. A legújabb MySQL essential csomagról ne mondj le semmiképpen, mert lehetséges, hogy benne a korábbi, Windowsra készült alkalmazások bugjait már kijavították. Korábbi verzió telepítése nem megoldás: ezek stabil kiadások, melyeknek gond nélkül települniük és működniük kell, ha mindent rendben csinálsz.
jagdtigger Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Akadt egy ksebb gondom a MYSQL szerveremmel, mert ha jogot akarok adni a php my adminnal(a legfrissebb verzió) egy felhasználónak akkor csak ezt dobja vissza: Hiba SQL-lekérdezés: Szerkesztés GRANT ALL PRIVILEGES ON * . * TO 'jagdtigger'@'%' WITH GRANT OPTION MAX_QUERIES_PER_HOUR 0 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 0 MAX_UPDATES_PER_HOUR 0 MAX_USER_CONNECTIONS 0; A MySQL mondta: Dokumentáció #1045 - Access denied for user 'root'@'%' (using password: YES) Nem tudom mi baja pedig root felhasználónál ha jól tom nem lehetne ilyen gondom
Recommended Posts