rita Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 (edited) Bocsi, kezdõ vagyok mysql-ben, segítsetek: <form method="POST" action=""> <b>Orszag:</b><input type="text" Name="orszag"><br> <input type="submit" name="submit" value="Mehet!"> </form> <?php $t = $_POST["orszag"]; $link = mysql_connect('localhost', '',''); if (!$link) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } echo 'Connected successfully'; mysql_select_db ("mydb"); $o = mysql_escape_string($_POST["orszag"]); $data=mysql_query("SELECT im_src FROM images WHERE orsz LIKE ".$o); while($date=mysql_fetch_assoc($data)){ print($date["im_src"]."<br/>"); } mysql_close($link); ?> Tehát csatlakozik, csak nem akarja összehasonlitani az adatbázis orsz mezõjét a formból beadott karaktersorral. Mit hibáztam? rita Edited June 27, 2007 by h.arpad
rita Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 (edited) Megoldottam. Így tanul az ember. rita Edited June 27, 2007 by Spányik Balázs
Greene Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 select oszlop1, oszlop2, oszlop3 from tabla where oszlop1 like '%abc%'; Ez esetben a kifejezés elött és után is tetszőleges karakterlánc van az SQL értelmezése szerint. Viszont azt nem értem miért nem rakod bele az összes országot egy táblába, és HTML-ben <select> használatával legördülőként listázhatod egy php-s "for" ciklus segítségével. Így nem kell a "like"-ot használnod, hanem lehet egyenlőség ami szerintem jobb megoldás, mert nullára redukálódik a valószínűsége az elgépelésnek. Elnézést a kései válaszért. Ritka a kérdés ebben a témakörben.
h.arpad Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Egyszer már megírtam a választ rá, de amikor láttam, hogy rögtön utána megoldotta, nem is válaszoltam. Nekem ez inkább szemet szúrt: $_POST["orszag"] És a többi, hasonlóan kezelt tömb...
Greene Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nekem is van észrevételem de az már nem igazán adatbázissal kapcsolatos.
Recommended Posts