Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Live Mail


Unikey

Recommended Posts

Unikey

Megjelent a Windows Live Mail, ami rengeteg funkciót tartalmaz! Sajnos még csak angol változat van belőle, de nagyon igéretesnek néz ki. Az Outlook Express utódja és a jól megszokott Vistás kinézet.

 

IPB kép

 

Stabil, könnyen kezelhető, nem bonyolult, mindent megtalálunk benne, amire szükségünk van, sőt még többet is.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

A megjelölés olvasottként (Mark as read) hol található benne? :pislog:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ezt most frankón nem értem, kinek szánják. Vistában ott az új Windows Mail, ahelyett? Vagy XP-re fejleszt a Microsoft?! Megzöldültek?

Link to comment
Share on other sites

Neo

Balázs, a Windows Live Mail asztali levelezõkliens eszköz. A Microsoft ingyenes online levelezõszolgáltatása és 2 GB tárhely-mérettel. Bárhonnan elérhetõ, asztali levelezõkliens használatával mûködik. Tulajdonképpen a Hotmail-t váltja le.

 

Az alábbi fiókokból lehet leveleket és beállításokat importálni hozzá:

- Windows Mail,

- Outlook Express 6,

- Microsoft Office Outlook, valamint Exchange Server fiókból.

 

Extra funkciói:

 

- Live Spaces blogszolgáltatás elérése,

- levélszemétszûrés,

- RSS-csatornák figyelése és karbantartása,

- együttmûködik a Windows Live Messengerrel is.

 

Windows Live Mail Desktop még fejlesztés alatt áll (beta)... és azoknak szánják, akik sokat utaznak, és a leveleiket asztali levelezõkliens használatával szeretnék olvasni (kényelmi szempontok). Tehát nem a Windows Mail helyett lesz... (Én még a korai beta fázisában kipróbáltam, de kevés sikerrel... kíváncsian várom a végleges változatot.)

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Én is azt hittem. Csak a Hotmailnél nincs Letöltés gomb, ennél meg van. :pislog: Akkor nem értem.

 

Amúgy mit értünk asztali levelezőkliensen? ;) Mert én az Outlookot, az Outlook Expresst, a Thunderbirdöt és minden mást, ami az asztalomon levő számítógépemen fut. Ezzel szemben a Hotmailt, Freemailt, GMailt, akármiMailt online vagy internetes levelezőkliensnek hívom.

Link to comment
Share on other sites

Neo

Egyetértek veled!

 

Elég nehéz elmagyarázni ezt az új felhasználói módot... de talán nem tévedek, ha egyszerûen úgy fogalmazok, hogy ez egy hibrid megoldás. De valahol (szerintem) az asztali levelezõkliens megoldáshoz áll közelebb, hiszen a Windows Live Mail Desktop programot használatba vétel elõtt le kell tölteni, telepíteni kell stb. stb. stb., és mitõl lesz mégis internetes levelezõkliens is :hmm: ... talán mert a világ bármely részérõl elérhetõ lesz, ellenben az Outlook vagy az OE-t használata esetén nem (elõfordulhat) ...

 

Még egy példa eszembe jutott...

A munkahelyemen a Novell GroupWise van rendszeresítve, minden gépen telepítve van a kliens. Azonban otthonról csakis webes felületen érem el a leveleimet (munkahelyi). Na most - ha a Windows Live Mail Destop filozófiájából indulok ki-, akkor akár otthonról is egy "kliens"-szerû programból érném el a munkahelyi leveleimet.

 

Megszoktam a GroupWise kliens felhasználói felületét, ami eltér a webes felülettõl, és (valószínûleg) ha mód volna rá, akkor otthon is ebben a formában használnám a webes felület helyett.

 

Szóval valahogy így gondolok a Windows Live Mail Desktop megoldásra... (talán nem sokat tévedek).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
h.arpad

Az én aztali levelező kliensem Tnunderbird 2.0.0.4 . Honnan tudom meg a POP3 szerver címét? A súgó jellemzően csak az Outlook-kal és az Outlook Express-szel foglalkozik. :S

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Unikey

Üdv!

 

Nos igen. WIndows Live Mail a Hotmailt és az XP-n a Outlook Express-t is váltja mert nálam pl simán felülírta a béta úgy, hogy csak letörléssel jött vissza az Outlook. Firefox levelező kliense eltörpül szerintem a Live Mail mellett, nagyon sok új funkcióval látták el, sőt még "megjelenítő" képet is rendelhetünk hozzá Partnereinkhez. Ugyan így használom most a Windows Live Messenger 8.5 szintén átszabták Vistásra.

 

Nem félreérteni, ezek a programok igazából a Vistára készültek, pontosan a felület miatt, hogy jobban idomuljon hozzá. Szerencsére ezeket kiadják XP-re is.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Stephan

Sziasztok!

Letölteni honnan lehet? Szivesen leváltanám rá a Thunderbird-et. Már, ha persze magyar lesz 8)

Link to comment
Share on other sites

h.arpad
Firefox levelező kliense eltörpül szerintem a Live Mail mellett, nagyon sok új funkcióval látták el, sőt még "megjelenítő" képet is rendelhetünk hozzá Partnereinkhez.

Akinek több kell a Thunderbird-nél (aminek a Firefox-hoz csupán annyi köze van, hogy mindkettőt a Mozilla fejleszti), annak megéri kifizetni a denevért (The Bat!), annál viszont egyik sem tud többet. Hogy minek kell a névjegykártyákhoz kép, azt persze nem tudom (akinek van türelme hozzárendelni, ám tegye), mindenesetre a TB csak emiatt nem fog eltörpülni. (Több platformon is lehet használni, bármilyen e-mail címmel, magyar nyelvű. :hááát: A kiegészítőkről még nem is beszéltem.)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
kapueera

Sziasztok!

 

Én nekem nagyon tetszik a windows Live Mail csak pár bajom van vele. Értem ezt úgy hogy!

- Ha elindítom a programot akkor bejön a Windows Live ID azonosítóval való bejelentkezés. Nos ez ahoz kell hogy tudjak Blog-olni meg ilyenekhez ahoz nem hogy a program a személyes leveleimmel megnyíljon ahoz nem! :mérges: nyomok egy szimpla elegáns mégsét és a program kinyílik az összes e-mail fiókommal. Ha valaki le ül a gépem elé és rá kattint akkor egy az egyben láthatja a levelezésem de a blogomat nem szerkesztheti! :pislog: ez aztán a védelem!

- Nem bírom benne elérni hogy többfelhasználós legyen a dolog. pl itthon ketten használjuk csak a gépet.(plusz amikor egy két ismerős bekérdezi hogy megnézheti a leveleit?) de most minek hozzak létre 2 windows felhasználói fiókot amikor úgyis ide oda üldögélünk itthon egymás elöl, egymás után a gép körül? több időt töltene a gép a felhasználói fiókok váltogatásával mint azzal amivel kellene. Tehát szerintem ezt kihagyták belőle mert én sehogy nem tudtam megoldani hogy két külön személy védett körülmények között nézegesse a saját profiljához tartozó levelesládákat.

- Mindemelett szép és télleg kézre álló meg kényelmes ha használja az ember a Live szolgáltatásokat de ez hogy a levelezésem az ablakba kitegyem hát ez komolyan kemény! Teljesen megfelelne ha amikor elindítom és kéri a windows Live ID-t akkor csak az ahoz tartozó profilt töltené be és nem csak egy létezne benne! Így is annyi adatot tárolnak rólam ez már télleg nem mondható annyira nagy dolognak!

Remélem nem voltam túl unalmas és hosszú!

Ha van hasonló design és tudás de többfelhasználós kliens azt szívesen venném! :)

Link to comment
Share on other sites

centrum

Én is letöltöttem a Messenger 8.5-el együtt - sajnos. Egyetlen pozitívuma az általam eddig használt Outlook Express-el szemben, hogy tud az óra mellett kisméretben futni, s jelezni új mail érkezésekor.

Az már kevésbé tetszik, hogy a leveleim külön postafiókokra bontotta. Sokkal jobb volt, amíg ömlesztve volt minden, úgy is tudtam keresni, sõt. Persze, Win Mail-ben is lehet, de engem akkor is zavar ott oldalt. Elég volt az a néhány mappa (Beérkezett, Küldött, Piszkozat stb.)

 

És ami a legnagyobb porblémám, hogy nem tudok küldeni! Levél létrehozásakor megadok minden infót (címzett, tárgy, szöveg) és a küldéskor egyszerûen befagy... Nem tudom mitõl! (Talán, mert béta?! Viszont másnál megy...)

 

Egyelõre ennyi a tapsztalatom, úgyhogy visszatértem OE-re. Majd, ha már nem béta, akkor lehet megint felrakom. Amúgy pedig szerintem jó.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Unikey

Üdv!

 

A több felhasználós fiók:

 

Hozz létre még egy új felhasználót a Windowsban jó esetben működni fog.

Megpróbálkozok majd benne 2 fiókot létre hozni és ha sikerül elmondom hogyan kell.

 

Blogos hülyeség:

 

Telepítéskor több féle alkalmazást telepíthetsz! Nos tapasztalatom az ,hogy Windows Live Bejelenkezési segéget és a Windows Live Messengert majd a Windows Live Mailt válasszad letöltéskor és a telepítéskor is. Ezután gond nélkül stabilan fut a rendszer. Ha valaki ennél többet választ előfordul, hogy a Windows Live Screach települni fog a gépre. Nos személy szerint nálam lassította a rendszert, letörlésekor meg gajra vágta.

 

Centrum:

 

Próbáld meg újra pakolni ezekkel a dolgokkal a rendszert!

 

Mappás dolgok:

 

Nos én nekem is furcsa volt ez az össze vissza pakolása.

Viszont amikor újra kellett tennem a gépet nagyon gyönyörűen kimentett minden mappából minden levelet. Ezt az Outlook nem tette meg (sajnos) Importálásnál egy Importált mappába kerülnek a dolgok. Innen a leveleket teljes könnyedséggel lehet rendezni oda ahova akarom. További beállításokat még megnézek :).

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
Koala

Ha egy levél melléklet fájlneve pontra végzõdik, akkor kimenõ illetve bejövõ levél esetén is a Windows Live Mail a kiterjesztést megelõzõ pontot alsóvonásra cseréli le, így a melléklet csak egy mentést / átnevezést követõen nyitható meg.

 

Pl. ha a melléklet neve "teszt 2009.02.03." és ez egy doc kiterjesztésû fájl, akkor ebbõl a Windows Live Mail "teszt 2009.02.03._doc" nevet kreál.

 

Valahogy le lehet beszélni errõl az öntevékeny módosításról a Windows Live Mail programot ?

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
simoni

Ki tud segíteni? Szervusztok!

 

A live messengerbõl nem nyitható a live mail. Hibaüzenet: 0x8000FFFF1400

 

Mit lehet tenni?

 

Simoni

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
vodás

Pimaszság a Microsoft nevében (egy barátom kapta, aki ezek után azonnal törölte a windowslive postafiókját). MNS-t sohasem használt, NoScripttel letiltott mindenféle reklámot.

Szerencsére nem hitte el, hogy Redmondból magyarul éppen õt keresték meg. :gonosz:

 

"Kedves Windows Live-felhasználó!

 

Engedje meg, hogy tájékoztatást nyújtsunk Önnek a Windows Live és az MSN rendszerre vonatkozó kapcsolattartási beállításairól.

 

Beállításai jelenleg nem teszik lehetõvé, hogy a Microsoft reklámcélú anyagokat, illetve felmérésben való részvételre szóló meghívókat küldjön Önnek a Windows Live és az MSN rendszerrel kapcsolatban. Fontos termékfrissítésekrõl szeretnénk tájékoztatni Önt, ezért ha Ön is úgy kívánja, a fiókjához tartozó profillapon megváltoztathatja beállításait. A beállítások módosításához kattintson ide.

 

Üdvözlettel,

a Windows Live csapata

 

Megjegyzés: Fiókja beállításait is módosíthatja. A böngészõ címsorába írja be a http://account.live.com webcímet. Miután bejelentkezett fiókjába, keresse meg a „További beállítások" feliratot, majd kattintson a „Reklámokkal kapcsolatos beállítások" hivatkozásra. Törölje a jelölést a legfelsõ beállítás négyzetébõl, majd kattintson a „Mentés" gombra.

 

A Microsoft tiszteletben tartja adatainak személyességét. Ha további tájékoztatást szeretne kapni, olvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Microsoft Corporation

One Microsoft Way

Redmond WA 98052"

 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
finder

A windows Live Mail v2009-et használom, XP-n.

Állandóan gondjaim vannak a karakterkódolással.

Én elboldogulok a kapott levelekkel, mert addig variálom az UTF-7, UTF-8, ISO-8859-2 és Windows 1250 szabványokat, amíg normálisan olvasható nem lesz a szöveg.

De azok a szerencsétlen honpolgárok, akik nem ismerik ezeket a beállítási lehetõségeket, gyakran nem tudják elolvasni a leveleimet. Én alapbeállításban az UTF-8-at használom, mert még ez volt a leginkább olvasható az ismerõseim számára.

Nincs a Live Mail-nek egy automatikus karakterkódolási beállítása? Én csak fixeket találtam.

 

A másik disznóság, hogy a csatolt file-okat gyakran önkényesen berakja a levélbe karaktersorozatként.

A vevõ oldalon így pedig használhatatlan.

 

Valami ötlet?

Csak azt ne javasold, hogy ne használjunk magyar ékezeteket.

 

Üdv

 

Gábor

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Azt nem ajánlom, de ez sem fog tetszeni. Használj valami értelmes levelezõprogramot. Mondjuk Thunderbird-öt vagy Operát (utóbbi böngészõ + levelezõ).

 

A karakterkódolást a küldõ állítja be, én Windowson az ISO-8859-2 kódolást használom, Ubuntun az UTF-8-at. A linuxok valamiért azt jobban szeretik. Illetve fordított a helyzet. Microsofték nem képesek az új szabványok használatára.

 

A problémát pl. okozhatja az, hogy az üzenet átmegy egy linux alapú szerveren, aki nem ilyen karakterkódolást használ. Szerintem maradjon mindenki az ISO-8859-2-nél, akkor nem lesz baj.

 

Egyébként fel kellene automatikusan ismernie a karakterkódolást.

Link to comment
Share on other sites

solties

Azt meg tudja valaki mondani, hogy vista alól a windows live mailt-t, és a messengert, hogy a jó f...ncba tudom letörölni? Ugyanis miután a vista letölti, mert felajánlja hogy letölti, aztán lehetetlen eltávolítani. A vezérlőpultban a programoknál csak ezek jelennek meg: Windows live bejelentkezési segéd, Windows live essentials, windows live feltöltőeszköz. Ezekkel hiába próbálkoztam. Mit csinálok rosszul?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Revo Uninstaller sem látja?

Link to comment
Share on other sites

solties

Megpróbáltam a revo uninstallert, de az is csak az említett programokat látja. A konkrét windows live mail-t, az sem. :nem:

Valahogy le kéne szednem, mert ez a progi, sokszor meghal, emiatt már windowst is kellett újratelepíteni.

Így meg egyszerűbb lenne, csak azt újrarakni. De ha tud valaki egy olyan levelezőt, ami a hotmailt kezeli önállóan az jó lenne.(Thunderbird már van, azt másra használom)

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Tudsz benne több fiókot is felvenni. :) Egyébként én az Opera beépített levelezõjét használom.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
M S mester

Sziasztok!

 

Hogyan tudom megoldani, hogy a leveleket ne a "C" partíción tárolja a W. Live Mail?

 

M S mester

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
cyberbob

Sziasztok!

Végigbogarásztam az idevonatkozó üziket, de csak nem kaptam választ a kérdéseimre...ezért itt felteszem:

 

Adott céges számítógép. Lassan több ezer e-mail (beérkezett, kimenõ, mentett stb...) gyûlt össze az OE-emben. A tároló egy másik partíción van a biztonság kevéért. XP-rõl váltás fog bekövetkezni, még nem tudom, hogy VISTA vagy 7 lesz a megvásárolt oprendszer. Mindenesetre azt kérdezném, hogyan tudom windows mail-ban használhatóvá tennem a leveleimet, illetve a live mailra is ugyanez vonatkozik...

Importálni? Külsõ konvertáló progit használni...?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Én feltenném az XP-re a Live Mailt, az átkonvertálja a leveleket, ha kell. Utána már biztosan kompatibilis lesz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...