Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ébresztés USB eszközzel


clemi

Recommended Posts

clemi

Sziasztok!

 

Lehet hogy tudatlan vagyok, de felmerült egy érdekes problémám. Adva van egy rádiós billentyû és egér szett. Eddig XP alatt használtam, és tök természetes volt, hogy a billentyûzettel nem tudom bekapcsolni a gépet. Elkezdtem használni a Vistát, és meglepve tapasztaltam hogy mégis felébreszthetõ alvó állapotból a keyboarddal a rendszer. Amit észrevettem annyi, hogy a Vista alatt az USB eszközöknél be lehet jelölni, hogy azon a bizonyos porton keresztül az eszköz felélesztheti a rendszert alvó állapotból. Az XP alatt ez a menüpont látszik ugyan, de szürke. Szerintetek hol kell valamit átállítani hogy XP alatt is kapcsolható legyen ez az opció?

 

Üdv

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Szerintem ez driverfüggõ lesz, esetleg más progi letilthatta... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Ewok

Vettem egy pendrive-t. Betettem az USB-portba, és azt láttam, hogy két particióra van osztva, egy adattároló particióra, és egy csak olvasható tárterületre. Csak arra akarom használni, hogy fájlokat vigyek-hozzak egy másik gépre/gépról.

A kérdésem az lenne, ezt az eszközt meg lehetne formázni úgy, hogy csak egy particó legyen, mert másra nincs szükségem.

Amennyiben lehet formázni hogyan tegyem azt? (op.rendszer XP.)

Link to comment
Share on other sites

clemi

Senkinek semmi ötlete???? :!:

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

clemi: ha nem reagáltad le amit tippeltem, akkor senki vagyok... :P

Ewok: a formázást ugyanúgy csinálhatod, mint XP alatt: lemezkezelõvel. Lekapsz róla minden partíciót, esetleg a tartalmát elõte lemented valahova XP alatt... Megformázod Vistával és minden oké lesz.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani
Senkinek semmi ötlete???? :!:

Szerintem az XP-t hibernálod, a Vista meg RAM-ba ment ott azért megy a dolog gond nélkül. Ha az XP-t készenlétre altatod (biosban engedélyezve a suspend to ram opciót) akkor ott is mûködni kellene, mivel az USB-k is áram alatt maradnak. Legalább is nálam megy a dolog, kipróbáltam egy USB-s egérrel. Áramszünet esetén viszont gondok lehetnek.

Link to comment
Share on other sites

clemi

Soha nem használtam más pihit, mint a suspend to ram-ot, és a vista-t is abban pihentetem. Az XP-vel nekem soha nem mûködött az ébresztés a régebben jól megszokott "Space" vagy bármely más billentyû leütésre. Amíg PS2 cuccom volt, vagy direkt USB-s addig mûködött, de mióta a vezeték nélküli szettem van, azóta nem. Aztán jött a meglepetés, hogy a Vista alatt mûködik ezzel a cuccal is. Az egyetlen nagy különbség, hogy az alaplap CD-rõl semmit nem raktam fel a Vista alá, amúgy meg egy TV kártya (Leadtek) egy Videokártya (RadeonX1600XT) és az ASUS lapom (P5LD2 Deluxe) hangkártyája, és hálózati kátyája igényel drivert, na meg persze a 945P chipset. Szóval nem hinném, hogy ezek közül bármelyik is letilthatta volna, hogy USB eszközök felébreszthessék a gépet, ugyanis ez a lehetõség van kiszürkülve a beállítási lehetõségek közül. Azt pedig elképzelni sem tudom, hogy lehet-e olyan program ami ezt befolyásolná, illetve letilthatná. Ha mégis van ilyen, akkor a regisztriben biztos valahol vissza lehet kapcsolni, de ötletem nincs, hogy mit és merre keressek.

 

Hi

 

Eltelt pár hónap, és eljött az ideje az XP újratelepítésének. Sajnos a frissen telepített környezetben sem tudom a wireless szettel feléleszteni S3-ból a gépet. TOvábbra sem értem, hogy Vista alatt miért mûködik ez mindenféle állítgatás és piszkálás nélkül, és XP alatt miért nem. Ismétlem az XP most teljesen friss, és csak a legszükségesebb cuccok vannak telepítve, de az "eszköz felélesztheti a számítógépet alvó állapotból" lehetõség továbbra is szürke, és nyomkodhatom a bekapcsoló gombot.

 

Üdv:Clemi

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
piadri

Sziasztok!

Van egy hatalmas problémám egyszerûen nem tudom használni a pendrivemet és az mp3 lejátszómat! Medugom és kiírja hogy telepítsem a kapott cdvel de közben ez xp ezt nem kéne telepíteni meg nem is engedi próbáltam és azt írja ki hogy hiba történt és nem lehetett telemíteni, de közben meg osztálytársam pendrivejét és unokatesóm mp3omját elfogadta!Ezt már abszolút nem értem most egyiket sem tudom használni!!!Segítsetek légyszi!!!!

Adry

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...