McLaci Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Hello! "Softk56 Data Fax Voice Speakerphone" PCI-modemem van. Faxot próbálok küldeni vele, de nem megy. Mindíg azt írja ki, hogy foglalt a hívott fél, holott nem az. Próbáltam már a saját (gyártótól kapott) fax-szoftverével, a Windows-fax szolgáltatással, letöltöttem több fax-progit, mindnél ugyanez a jelenség. Próbáltam csökkenteni az átviteli sebességet (jelenleg 36k), a pufferméretet (8, 8 ), nem jött be. Van valakinek még ötlete? Köszi: KL
svejk Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Hello! Van valakinek még ötlete? Nincs! ADSL és kábelmodemmel nem mûködnek együtt a faxmodemek.
McLaci Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Én nem is írtam, hogy kábelmodemem van - egyébként tényleg van, de azt gondoltam, mivel azt kikerülöm, így nem játszik be. Ezek szerint tévedtem? Csak hogy pontosítsak, a config a következõ: Telefonvonal: sima, hagyományos kéteres rézdrót. Bejön egy splitterbe, elvileg ez választja szét a telefon és az Internet vonalat (megosztja a sávszélességet? ). Az egyik vonal tovább az ADSL-modembe, a másik a telefonba megy. Namost én ebbe a telefonos ágba iktattam be a régi 56k-s modememet, amivel annak idején (még az ADSL elõtt) tudtam faxolni (ó, azok a régi szép idõk). Igaz, ugyanezen a gépen (amibe beletettem az 56k-st) már ADSL van. A két protokoll "üti" egymást? Vagy a modemek "összeakadnak" (hardveresen)? Na mindegy, a fõ, hogy rávilágítottál a problémára. Az megoldás lehet, hogy egy másik gépbe, amire nem telepítem fel az ADSL-t, beleteszem az 56k-s modemet? És természetesen a splitter "phone" ágába kötöm. Na ezt kipróbálom! Kösz a segítséget! KL
Kernel Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Régi topik, de én csak most láttam meg véletlenül. Már csak azért is beleszólnék, hogy ne terjedjen téves nézet. ADSL vagy kábelmodem és a Data/Fax-modem minden további nélkül használható együtt. Nincs semmiféle protokoll ütközés. Akár ADSL és hagyományos DialUp kapcsolat is lehet ugyanazon a gépen. Faxolni is szoktam, dialup is elõfordult alkalmilag, mûködik. A bekötést jól csináltad, én is így szoktam, amennyire a szóbeli leírásból kivehetõ, bár én mûszaki figura lévén, kapcsolási rajzok alapján jobban tájékozódom. Telefonvonal: sima, hagyományos kéteres rézdrót. Bejön egy splitterbe, elvileg ez választja szét a telefon és az Internet vonalat (megosztja a sávszélességet? ) Frekvenciasávot választja kétfelé (aluláteresztõ, felüláteresztõ szûrõk). A DC (egyenáram) és alacsonyfrekvenciás (hangfrekvenciás) tartomány megy a telefonkészülék felé, ugyanide kell beiktatni sorosan a data/faxmodemet is. A nagyfrekvenciás tartomány pedig az ADSL modem felé megy.
Doc Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Hali! Hetek óta szenvedek a fax beállításokkal. Van egy NETMOD alközpontom, és azon keresztül szeretnék faxolni Windows7 fax programmal com1 porton keresztül. Sehogy sem sikerül, csak a gyárilag hozzáadott RVS-COM programmal-al ami több mint 10 éves, így a windows 7 kiröhögi. Mi lehet a trükk?
arpsoft Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Nem lehet, hogy az a COM1 port nem is igazi analóg modem port, hanem egy ADLS modem csatakozási pontja?
SkyBird Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Jahh, a szomszédnak volt ilyen ISDN-nel, amúgy számára tök feleslegesen. Volt valami apróbb probléma a nettel is, kellett megfelelő driver, beállítás vagy hasonló, nem annyira sima eset, de végül is az ment. Van egy pár oldal, gondolom a Google-t próbáltad már. http://netmod.fornax.hu/ http://netmod.borsodweb.hu/
Doc Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 A létezõ összes oldalt/leírást átolvastam, erre délelõtt találtam a gyártó faq-jában egy nagyon egyszerû választ: Nem lehet, csak RVS-COM-os szoftverrel. Hirtelen felindulásból ráerõszakoltam a 2000-ben kiadott WinMe-re optimalizált RVS-LITE programomat a Windows7-re. Nesze neked INTRACOM!
tomi5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Sziasztok! Én érdeklõdni szeretnék, hogy faxmodemmel meg lehet -e oldani, valahogy, hogy felhívom azt aki számára a faxot küldeni akarom, kérem, hogy adjon faxhangot és csak miután adott hangot utána indítom el a faxot? Én sajnos csak annyit tudok, hogy ha faxolni akarok akkor a dokumentumot a "kinyomtatom" a faxon keresztül de ott sajnos nem lehet faxhangot kérni hanem egybõl megy a fax és ha felveszik és megkérdezik, hogy mit szeretnék, akkor nem tudom mondani, hogy adjon kérem faxhangot. Válaszokat elõre is köszönöm!
Recommended Posts