Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fax küldése modemmel


McLaci

Recommended Posts

McLaci

Hello!

"Softk56 Data Fax Voice Speakerphone" PCI-modemem van. Faxot próbálok küldeni vele, de nem megy. Mindíg azt írja ki, hogy foglalt a hívott fél, holott nem az. Próbáltam már a saját (gyártótól kapott) fax-szoftverével, a Windows-fax szolgáltatással, letöltöttem több fax-progit, mindnél ugyanez a jelenség. Próbáltam csökkenteni az átviteli sebességet (jelenleg 36k), a pufferméretet (8, 8 ), nem jött be. Van valakinek még ötlete?

Köszi:

KL

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
svejk
Hello!

Van valakinek még ötlete?

 

Nincs! ADSL és kábelmodemmel nem mûködnek együtt a faxmodemek. :(

Link to comment
Share on other sites

McLaci

Én nem is írtam, hogy kábelmodemem van - egyébként tényleg van, de azt gondoltam, mivel azt kikerülöm, így nem játszik be. Ezek szerint tévedtem? Csak hogy pontosítsak, a config a következõ:

Telefonvonal: sima, hagyományos kéteres rézdrót. Bejön egy splitterbe, elvileg ez választja szét a telefon és az Internet vonalat (megosztja a sávszélességet? ). Az egyik vonal tovább az ADSL-modembe, a másik a telefonba megy. Namost én ebbe a telefonos ágba iktattam be a régi 56k-s modememet, amivel annak idején (még az ADSL elõtt) tudtam faxolni (ó, azok a régi szép idõk). Igaz, ugyanezen a gépen (amibe beletettem az 56k-st) már ADSL van. A két protokoll "üti" egymást? Vagy a modemek "összeakadnak" (hardveresen)? Na mindegy, a fõ, hogy rávilágítottál a problémára. Az megoldás lehet, hogy egy másik gépbe, amire nem telepítem fel az ADSL-t, beleteszem az 56k-s modemet? És természetesen a splitter "phone" ágába kötöm. Na ezt kipróbálom!

Kösz a segítséget!

KL

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Kernel

Régi topik, de én csak most láttam meg véletlenül. Már csak azért is beleszólnék, hogy ne terjedjen téves nézet.

 

ADSL vagy kábelmodem és a Data/Fax-modem minden további nélkül használható együtt. Nincs semmiféle protokoll ütközés. Akár ADSL és hagyományos DialUp kapcsolat is lehet ugyanazon a gépen. Faxolni is szoktam, dialup is elõfordult alkalmilag, mûködik.

 

A bekötést jól csináltad, én is így szoktam, amennyire a szóbeli leírásból kivehetõ, bár én mûszaki figura lévén, kapcsolási rajzok alapján jobban tájékozódom.

 

Telefonvonal: sima, hagyományos kéteres rézdrót. Bejön egy splitterbe, elvileg ez választja szét a telefon és az Internet vonalat (megosztja a sávszélességet? )

Frekvenciasávot választja kétfelé (aluláteresztõ, felüláteresztõ szûrõk). A DC (egyenáram) és alacsonyfrekvenciás (hangfrekvenciás) tartomány megy a telefonkészülék felé, ugyanide kell beiktatni sorosan a data/faxmodemet is.

 

A nagyfrekvenciás tartomány pedig az ADSL modem felé megy.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Doc

Hali!

 

Hetek óta szenvedek a fax beállításokkal. Van egy NETMOD alközpontom, és azon keresztül szeretnék faxolni Windows7 fax programmal com1 porton keresztül. Sehogy sem sikerül, csak a gyárilag hozzáadott RVS-COM programmal-al ami több mint 10 éves, így a windows 7 kiröhögi. Mi lehet a trükk?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Nem lehet, hogy az a COM1 port nem is igazi analóg modem port, hanem egy ADLS modem csatakozási pontja?

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Jahh, a szomszédnak volt ilyen ISDN-nel, amúgy számára tök feleslegesen. :lol:

Volt valami apróbb probléma a nettel is, kellett megfelelő driver, beállítás vagy hasonló, nem annyira sima eset, de végül is az ment.

Van egy pár oldal, gondolom a Google-t próbáltad már.

http://netmod.fornax.hu/

http://netmod.borsodweb.hu/

Link to comment
Share on other sites

Doc

A létezõ összes oldalt/leírást átolvastam, erre délelõtt találtam a gyártó faq-jában egy nagyon egyszerû választ: Nem lehet, csak RVS-COM-os szoftverrel. :mérges:

Hirtelen felindulásból ráerõszakoltam a 2000-ben kiadott WinMe-re optimalizált RVS-LITE programomat a Windows7-re. Nesze neked INTRACOM! :S:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
tomi5

Sziasztok!

Én érdeklõdni szeretnék, hogy faxmodemmel meg lehet -e oldani, valahogy, hogy felhívom azt aki számára a faxot küldeni akarom, kérem, hogy adjon faxhangot és csak miután adott hangot utána indítom el a faxot?

Én sajnos csak annyit tudok, hogy ha faxolni akarok akkor a dokumentumot a "kinyomtatom" a faxon keresztül de ott sajnos nem lehet faxhangot kérni hanem egybõl megy a fax és ha felveszik és megkérdezik, hogy mit szeretnék, akkor nem tudom mondani, hogy adjon kérem faxhangot.

Válaszokat elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...