Athos Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Sziasztok! Szeretnék készíteni egy képgalériát. Vagyis van egy Java scriptesem, amit szeretnék átalakítani. PHP vagy inkább Flash alapú legyen? Utóbbira azt hallottam, hogy lassú, meg felesleges, meg lehetnek gondok vele. Ti mit ajánlotok? Köszi!
zsoltchelsea Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Jó kérdés. Ugyanis a Flashez kell a modul, viszont a PHP-t nem minden szerver engedi. Nézd meg, hogy futtatható -e PHP a webszerveren, mert ha igen, akkor az legyen.
Athos Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Természetesen, ahová feltenném engedélyezett a PHP. Ok, köszi! Akkor ez lesz.
zsoltchelsea Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Szívesen. Legalább mindenki láthatja beépülõ modul nélkül is.
Giraffe1 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 A Flash elterjedtsége 95% körüli, vagyis igen csekély az esélye, hogy valaki ne tudná megnézni a képeket. A kérdés inkább az, hogy mennyi energiát akarsz a dologba fektetni, illetve mennyire látványos megjelenítést szeretnél. PHP-ben nem igazán vagyok otthon (és akkor még finom voltam), de ha galériákat szeretnél "üzemeltetni", akkor ajánlom figyelmedbe a JAlbumot vagy a flash-es SimpleViewert. Utóbbiról a mostani PC Worldben olvashatsz egy hosszabb szösszenetet. Vagy harmadik utas megoldás lehet még a JavaScript is (pl. ez képernyõfelbontástól függõen változtatja az elrendezést).
Athos Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Igen-igen, olvastam róla és a JAlbumot használom jelenleg. Viszont saját megoldást szeretnék. A JAlbummal az a baj, hogy túl sok fájlt csinál. A SimpleViewer tetszik, de akkor már szeretném magam megcsinálni, hogy tanuljak belõle. A Flashrõl azt hallottam, hogy nagyon kell hozzá érteni, hogy ne legyen megjelenítési probléma.
zsoltchelsea Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 @giraffe: Tudom, hogy elterjedt, de letilthatók és nem mindenki szeret állandóan kattintgatni, hogy megnyissa neki az IE. Sajnos Firefoxos még nincs olyan sok, mint IE-s (én azért már átálltam a Foxira).
Giraffe1 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ó, hogyne. Ahogyan letiltható a JavaScript, a CSS, sõt még a képek megjelenítése is. De ha ebbõl indulok ki, akkor nem sok értelme van képgalériát csinálni. A PHP valóban sokszor elõny, ugyanakkor kérdéses, hogy a szolgáltató támogatja-e azt a verziót, amiben megírtad. Arról nem is beszélve, hogy nálam például sokszor elõfordult, hogy egy teljes galéria anyagát elkérték lemezen, mert lassú internet-hozzáférése volt csak az illetõnek. Elég nehéz lenne ilyen esetben elmagyarázni, hogy OK, de akkor kell egy futtatókörnyezet, egy SQL-adatbázismotor, konfigurálni az egészet stb. Lesz egy kis idõm, a mostani JavaScriptes gallériát úgy is átírom AJAX-osra.
zsoltchelsea Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Jó, ez igaz, tényleg letiltható minden. 1:0 oda.
tuobull Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Sziasztok! Nem tudom hogyan is müködik ez a fórum de van egy kis gondom! PPS-t szeretnék készíteni csak azt nem tudom hogyan lehetséges! Mondhatni kezdõ vagyok a számítástechnikában! Ha valaki tud nekem segíteni vagy tanácsot nyújtani azt megköszönöm.
payskin Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Na, én (azt hittem) nem vagyok kezdõ, mégsem tudom, mi az a PPS!
Giraffe1 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Amatõr! PPS = PowerPoint Slideshow. Azt ne kérdezd, mi köze van a PHP-hoz vagy a Flash-hez, mert ennyire én sem vagyok okos.
Recommended Posts