Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Test Drive Unlimited


Akos1994

Recommended Posts

Gereby

Én nagyon várom ezt a játékot. Majd remélem valahogy el tudom indítani az integrált VGA-mon, ha addig nem lesz új VGA-m... :(

Link to comment
Share on other sites

kori

A GameStar-ban is tesztelték. 94%-ot kapott ami mindent elárul a játékról. Királyság, korona és egyebek... a végkövetkeztetés. Még a NFS Carbon-t is megelőzi. :)

Link to comment
Share on other sites

RedBoy

A játék márc. 8-án jön ki, mert ismét eltolták a megjelenést. amúgy az a megjelenés véglegesnek tűnik, mert már a hivatalos honlap szerkezete is átalakult és nagy betűkkel ki van írva hogy "2007 march".

Ahhoz hogy futtasd, nem kell egy atomerőmű.... ahogy írtam egy 9600xt-n, 1gb rammal AMD athlon 3200+-on, 640x480-ban minimum grafikán (ami csak annyi, hogy nincs Anti Aliasing és HDR, meg kevesebb növénytextúra látszik, az autó ugyanolyan szép maxon, mint minimumon) rendesen futott. Szóval nem egy NFSC.... ráadásul az egy béta volt és azt azóta optimalizálják még.

 

@kori: Az NFSC ehhez képest 1%-ot kapna, ha ez jött volna ki előbb.... ;) Ahogy máshol is írtam: NFSC=frizbi :D

Link to comment
Share on other sites

Akos1994

Nekem radeon 9600 pro-m van.ezen a grafika karin is el fog menni ?

Link to comment
Share on other sites

RedBoy

Szerintem ha városban kicsit szaggtva is, de el fog indulni. :igen: Bár inkább ramigényes a cucc.... ha ugyanilyen konfigod van, csak 9600pro, akkor mennni fog.

 

ui: Ne idézz be közvetlenül előtted íródott hozzászólást. ;) Használd inkább ezt: "@név: válaszüzenet". Ezzel a módszerrel is megérteni, hogy kinek szólt az üzenet. és mire. A teljes szöveges idézést, inkább használd akkor, ha oldalakkal előrébb volt a dolog amire válaszolsz. ;)

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Kezdek bizakodni... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Akos1994

Mondjuk bevallom pár autónak iszonyuan trágya hangja van például a Ford mustangnak. :dühös: Igazi kocsikról vették a hangot? De viszont a lambonak jó hangja van (legalább is szerintem az a legnormálisabb). :)

Link to comment
Share on other sites

DJGABI

A videó alapján igen tetszik, kíváncsi vagyok a PS2-es (csodálkoztam is hogy nem PS3-ra adják ki) verziónak milyen grafikája lesz ahhoz képest.

Link to comment
Share on other sites

RedBoy

Az autók hangjait a valóságban is futó gépektõl vették fel. A fejlesztõk azt mondták, hogy még az ablakemelõ hangja is különbözik az autókban.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Olyan is van benne? Ez nagyon komoly egy játék. :hmm: Feltétlenül ki fogom próbálni. :)

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Itt találtam leírást a gépigényrõl (PC):

- Operációs rendszer: Windows 2000/XP/Vista

- CPU: Intel P4 @ 2.4Ghz vagy AMD Athlon 2800+

- Videókártya: ATI Radeon 9800 256MB VRAM vagy Nvidia 6600 GT 256MB VRAM

- Legalább 2.x vertex/pixel shader-rel rendelkezõ videókáryta

- Memória: 512MB (1GB ajánlott)

- HDD: 8GB szabad hely

- DirectX 9.0C

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Akkor ha meg lesz a VGA kártyám, akkor lehet döngetni... :)

Link to comment
Share on other sites

fapuma
- HDD: 8GB szabad hely

:bezsong:

Pedig már épp kezdett érdekelni... :Sír:

NFS Carbon nálam a legrosszabb NFS volt, ahhoz nem tudok semmit hasonlítani.

Link to comment
Share on other sites

Akos1994
Köszi calyd most már biztos, hogy fog menni a gépemen. :) Hála isten, hogy van egy 300 GB-os vinyóm. :D Edited by Akos1994
Link to comment
Share on other sites

RedBoy

Németországban elkezdték az elõre megrendelt játékok kiszállítását.... :DHolnap elvileg eljut hozzájuk, és a nagyközönség 5-étõl megveheti (elvileg). :hááát:

Edited by Gereby
Link to comment
Share on other sites

Machado

Engem is érdekel ez a játék. 8 Gb-os telepítõ, uh, remélem tényleg megéri majd a helyet.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Halljátok... Ez meg ette a gépemet vacsorára... :pislog: Abban is kételkedem, hogy mi lesz, ha az integrált VGA-mat leválltom egy jó közép-felsõ kategóriásra... Az 1GB RAMomat úgy bedörgölte mint a fene... :(

Link to comment
Share on other sites

Machado

Jó, hát az, hogy nem megy integrált VGA-n, nem egy meglepõ dolog.

Link to comment
Share on other sites

Genius87

De hogy a Gef 6600as kártyámmal 1024X768-ban, minimum részletességen alig játszható, ez nekem kicsit fura. Jójó igaz, én most Vista alatt próbálgatom, ugyhogy remélek még némi javulást, ha az NVIDIA lesz szíves összekapni magát, és végre jó meghajtóprogramot kiadni. :S Akárhogy "játszok" a grafikai beállításokkal, nemigen megy feljebb 30-35 FPS értéknél a sebesség.

 

Egyébként 800X600-ba visszatéve már játszhatóan fut :D , szép a grafika, sok szuper sportkocsi van benne, a modellezésüket nagyon jól megcsinálták. Garantált a jó játékélmény, csak amikor a belvárosba megyek, néhol akad a game. :hááát: A részletességi szintet szerintem nyugodtan le lehet venni LOW-ra, nemsok különbség van a HIGH beállításhoz képest, viszont a gyengébb gépeken így jobban fut.

Link to comment
Share on other sites

Watto
Ezt nem értem... :pislog: 1gb gyenge ddr1-es ram-al, radeon 9600 xt-vel simán megy 1024×768-ban. :ötlet: Edited by Gereby
Link to comment
Share on other sites

Gereby

Mivel nekem a grafikai teljesítményem negyede a Tiédnek így nálam nagyon megfogja a gépet...

Link to comment
Share on other sites

RedBoy

Nagyon szupi kis cucc ez.... :D Hétvégére feltöltök zip-ben egy rakás képet :D

Link to comment
Share on other sites

PCmaniac

A Test Drive kicsit más szemszögbõl.

 

Azt hiszem most érkezett el az a játék, amely sokkolt engem, pedig megrögzött motorrajongó vagyok, így nem is nagyon vártam tõle sokat elõször, de amikor meghallottam, hogy motor is helyet kap benne, mindjárt fölcsillant a szemem.

Az elsõ képek láttán könyörögtem a jó égnek, hogy végre megjelenjen, bár kicsit szkeptikus voltam vele szemben, hogy csak egy Need for Speedektõl mostanában megszokott tamagocsit kapok majd a kezeim közzé, azután jöttek az infók sorra és szerintem megszületett az autós játék, amely egy arcade-szimulátor lett, hatalmas játéktérrel, rengeteg jó ötlettel.

 

Külsõleg:

 

Az alapoktól megnézve, a játékot elindítva nem az a ragacsos mindenhol csillogó kép tárul a szemünk elé, amit megszoktunk az utóbbi néhány NFS óta. A látvány magáért beszél szinte foto realisztikus a megjelenítés, mind a táj, mind az egyéb részletek szépen lettek kidolgozva, a fák például szerintem itt lettek legszebben megjelenítve az eddigi autós játékok közül. A váltakozó napszakok pedig csak még tovább növelik a kellemes paradicsomi a hangulatot, például egy naplementében történõ tengerparti száguldás keretében. Az autók kidolgozása is rendkívül látványos, mondhatni jó õket csak úgy nézegetni, a belsõ terek, merthogy az is van, szintén jól kidolgozottak. Általánosságban az egész képi világra jellemzõ, hogy nagy távol keleti konzolos játékfejlesztõktõl látott színvilághoz hasonlító gyönyörû színekkel találkozunk.

 

Maga a játék:

Hozzákezdve magához a játékhoz, egybõl egy repülõtéren találjuk magunkat ahol a kívánt karakter kiválasztása után, egy repülõre szálunk, amely egyenesen a Hawaii szigetekre szállít. Itt egybõl vásárolhatunk magunknak egy ingatlant, és egy autót persze bizonyos összeghatáron belül, de szép gondolat is egy autó és egy ház Hawaii környezetben…

Innentõl kezdve mi döntjük el, hogy mit hogyan teszünk, szabad kezet kapunk, bejárhatjuk a hatalmas szigetet kötetlenül több tíz kilométeres túrát téve, felfedezve az autó és motorkereskedéseket, vagy versenyeken is indulhatunk, ha megfelelünk az adott verseny kategóriájának, a verseny típusok: körverseny, ellenõrzõ pontos, óra elleni futam, sebesség mérõ. Ezen kívül nem hagyományos küldetéseink is lehetnek: csomagszállítás idõre, topmodellek furikázása A-B pontba, milliomosoknak a verdáit fuvarozni, stopposokat szállítani. A stopposok és modellek nem pénzben fizetnek (és nem is természetben) hanem ruhautalványt adnak, amelybõl karakterünknek különféle ruhanemûket vásárolhatunk az erre szakosodott üzletekben. A milliomosok verdáit nem árt egyben leszállítani, nem árkon, bokron közlekedve totál összetörni, ez igaz a stopposokra és a modellekre is, hiszen dacosan megálljt parancsolnak és kiszállnak, ha nem tetszik nekik vezetési módszerünk.

A versenyek és az utóbb említett küldetéseinket és a free módot is forgalom nehezíti, külön élvezet õket kerülgetni, persze jobb nem nekik menni, mert rendõrök is vannak és megbüntetnek a balesetért, persze ha el tudnak kapni, a balesetokozáson kívül viszont mással nem törõdnek.

Ha kellõ mennyiségû pénzegységgel rendelkezünk, rohanhatunk elkölteni az autószalonokba, ahol próbaútra is vihetjük a vásárlás elõtt az autókat, valamint a színét, belsõteret, felniket is kiválaszthatjuk persze felárért, érdekesség, hogy a jármûvek a játékban az eredeti valós árukon szerepelnek. Ha megvan a szívünknek vágya annak bizony hely is kell és az idõ elõrehaladásával kevésnek bizonyulhat a garázsunk mérete és ilyenkor célszerû az ingatlan közvetítõt fölkeresni, újabb és nagyobb garázzsal rendelkezõ ház megvásárlása céljából.

Az autókról és az irányításról annyit el kell mondani, hogy a fejlesztõknek sikerült az összhangot megtalálni a szimulátor és az arcade között, nem fogunk vért izzadni egy kanyar bevételével, de viszont arra kényszerít, hogy ne próbálkozzunk be 300-al hajtûkanyaroknál, úgy sem fog sikerülni. Az autók megcsúsznak, nagy gázra kipörögnek a kerekek, tehát annyi kis realizmust csempésztek az irányításba és az autók viselkedésébe, amitõl rendkívül élvezetes lesz. Ha az autók viselkedésénél tartunk, bizony itt autó és autó között érezhetõ különbségek vannak minden autónak más és más a viselkedése, ezt eddig komoly szimulátorokat kivéve nem igazán tudták megoldani, itt zseniális lett. Szinte érezzük a rezdüléseit az autónknak, de mégsem ijesztõ módon, tehát idáig ezek alapján is az eddigi egyik legjobb autósjáték lenne, de erre még rátesz egy lapáttal az online mód, amelyben klubokat hozhatunk létre rengetegféle megmérettetési lehetõséggel, bele gondolni is fantasztikus, ahogy barátainkkal a tengerparton versenyzünk, tehát ez csak hab a tortán.

 

Végszó:

A desszert után jöjjön a leves, mégpedig a fekete.

Sajnos ennek a fantasztikus környezetnek, látványvilágnak, fizikának ára van nem is kicsi, mégpedig a magas gépigény, a tapasztalatok azt mutatják, hogy telhetetlen memória felhasználás terén és igen izmos processzort igényel, a nagyteljesítményû videokártya mellett. Sajnos ezt még tetézi az optimalizálatlanság, van olyan, akinek a nagyon komoly gépén sem fut zökkenõmentesen, bár ez nyílván a késõbbiekben patch formájában enyhül majd.

Mindezek ellenér állíthatom, hogy kategóriájában nem volt még ehhez fogható, messze maga mögé utasítja a vetélytársait, azt hiszem ez az a arcadenak mondott autós játék amelyik kormányt érdemel a pc mellé.

 

Kiegészítés

 

Autók, motorok amelyek benne vannak a játékban:

 

Autók:

 

AC:

-AC 289 '64

 

Alfa Romeo:

-Alfa Romeo 8C Competizione '04

-Alfa Romeo GT 3.2 V6 24V '03

 

Ascari:

-Ascari KZ-1

 

Aston Martin:

-Aston Martin DB4 GT Zagato '61

-Aston Martin DB7 Zagato '04

-Aston Martin DB9 Coupe '05

-Aston Martin DB9 Volante '05

-Aston Martin V8 Vantage '05

-Aston Martin Vanquish S V12 '05

 

Audi:

-Audi A3 3.2 Quattro DSG '05

-Audi A6 4.2 Quattro '05

-Audi RS4 Quattro

-Audi S4 Cabriolet '04

-Audi TT Quattro Sport '05

 

Caterham:

-Caterham CSR 260

 

Chrysler:

-Chrysler 300C SRT-8 '04

-Chrysler Firepower Concept Car '05

-Chrysler ME FOUR-TWELVE '04

 

Dodge:

-Dodge Viper SRT-10 '05

 

Farboud:

-Farboud Supercharged GTS Prototype '05

 

Ferrari:

-Ferrari 250 GTO '62

-Ferrari 288 GTO '84

-Ferrari 575M Maranello '04

-Ferrari Enzo Ferrari

-Ferrari F430 Spider '05

-Ferrari F430 '04

 

Ford:

-Ford GT '05

-Ford Mustang GT-R Concept '05

-Ford Mustang GT Convertible '05

-Ford Mustang GT Coupe '05

-Ford Shelby Cobra Concept '04

-Ford Shelby GR-1 Concept '04

 

General Motors:

-General Motors Cadillac XLR-V '05

-General Motors Chevrolet Camaro Z-28 '67

-General Motors Chevrolet Corvette C1 '57

-General Motors Chevrolet Corvette C6 Convertible '05

-General Motors Chevrolet Corvette C6 Coupe '05

-General Motors Chevrolet Corvette Stingray '69

-General Motors Chevrolet Corvette Z06 '05

-General Motors Chevrolet SSR '05

-General Motors Pontiac Firebird '70

-General Motors Pontiac GTO '04

-General Motors Saturn Sky '07

 

Jaguar:

-Jaguar Type E Coupe '64

-Jaguar XJ220 '93

-Jaguar XK Convertible '06

-Jaguar XK Coupe '06

-Jaguar XKR Coupe '05

 

Koenigsegg:

-Koenigsegg CC8S

-Koenigsegg CCR

 

Lamborghini:

-Lamborghini Countach 25th Anniversary '89

-Lamborghini Gallardo '04

-Lamborghini Gallardo SE '05

-Lamborghini Gallardo Spyder '06

-Lamborghini Miura P400 SV '71

-Lamborghini Murciélago '04

 

Lotus:

-Lotus Elise R '05

-Lotus Esprit V8 '02

-Lotus Sport Exige 240R '05

 

Maserati:

-Maserati 3500 GT '60

-Maserati GranSport

-Maserati MC12

-Maserati Spyder 90th Anniversary

-Maserati Spyder Cambiocorsa '04

 

McLaren:

-McLaren F1 '97

-McLaren F1 LM '95

-McLaren F1 GTR '95

 

Mercedes-Benz:

-Mercedes-Benz 300 SL Gullwing '57

-Mercedes-Benz CLK 55 AMG '04

-Mercedes-Benz CLK DTM AMG '03

-Mercedes-Benz CLS 55 AMG '04

-Mercedes-Benz SL 65 AMG '04

-Mercedes-Benz SLK 55 AMG '04

-Mercedes-Benz SLR McLaren

 

Nissan:

-Nissan 350Z Coupe '04

-Nissan 350Z Nismo S-Tune '04

-Nissan Skyline GT-R R34 '02

 

Noble:

-Noble M12 GTO-3R '04

-Noble M14 '05

-Noble M400 '04

 

Pagani:

-Pagani Zonda C12S

-Pagani Zonda C12S Roadster

 

Ruf:

-Ruf RGT '03

 

Saleen:

-Saleen S7 Twin-Turbo

 

Shelby:

-Shelby Cobra Daytona Coupe '63

-Shelby GT 500 '67

 

Spyker:

-Spyker C8 Laviolette

-Spyker C8 Spyder

 

TVR:

-TVR Sagaris '05

-TVR Tuscan S '05

 

Volkswagen:

-Volkswagen Golf V R32

-Volkswagen W12 Coupe '97

-Volkswagen W12 Roadster '98

 

Wiesmann:

-Wiesmann Roadster MF3

 

 

Motorok:

 

 

Ducati:

-Ducati 999R '05

-Ducati Monster S4R '05

-Ducati Supersport 1000DS '05

 

Kawasaki:

-Kawasaki Ninja ZX-10R '05

-Kawasaki Z1000 '05

 

MV Agusta:

-MV Agusta F4 Tamburini '05

-MV Agusta F4 Brutale 910S '05

 

Triumph:

-Triumph Speed Triple '05

 

 

Késõbbiekkben még bõvíthetõ lesz, ha valakit érdekel leírom mivel.

 

 

Bár igazán megsaccolhatatlan jelenleg, de hivatalosan ez a minimum gépigény:

 

Operating System : Windows 2000/XP/Vista

 

CPU : Intel P4 @ 2.4Ghz or AMD Athlon 2800+.

 

GPU (Video Cards) : ATI Radeon 9800 256MB VRAM or Nvidia 6600 GT with 256 MB of VRAM.

 

Video Cards with vertex/pixel shaders 2.x and above are recommended.

 

SPU (Sound Cards) : DirectX 9.0 compatible Sound Card.

 

System Memory : 512 MB, 1 GB recommended

 

Hard Disk free space: 8 GB

 

DVD drive: 8x minimum

 

DirectX 9.0C (included)

__________________

Edited by Gereby
Link to comment
Share on other sites

fapuma

Muszáj lesz kipróbálnom. :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...