Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Notebook kiegészítõ vásárlása

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hy!

A HP noteszekhez nem jár táska, ezért külön kell beszerezni. Az alábbi gyártók közül melyik ajánlott márka? :CASELOGIC DICOTA HAMA HEWLETT PACKARD PRESTIGIO TOSHIBA

U.i.: Ha nem tetszik az az ötlet, hogy a notebook kiegészítõket külön topicba vegyük, akkor elnézést és kérek egy moderátort, hogy tegye be a Laptop, notebook vásárlása topicba. Köszönöm!

Posted

Teljesen mindegy, hogy melyiket választod, mert mindegyik jó. Inkább próbáld bele a notebookot és ezeket vedd figyelembe:

- belül nem sérti-e meg valami a notebook tetejét

- bírja-e a rá spriccelõ vizet

- stabilan tartja-e a notebookot

- mennyire kényelmes a vállpántja

A topik maradhat. ;)

Ciao.

Posted

Sziasztok!

Ha minden simán megy, akkor - igaz hogy egy hónap késéssel - holnap eljön hozzám is a jézuska :D . Meglesz a hõn áhított S96J-m. A kérdésem az lenne, hogy jó lesz e az ha egy lézeres asztali egeret veszek mellé, nem pedig egy mini egeret. Azért gondoltam asztalira, mert egyetemen használnám órán a tervezési feladatok elvégzésére, és arra precíz, kényelmes egér kellene. Mit javasoltok?

Ha vezeték nélüli egér, akkor tudtok olyanról, amit otthon lehet tölteni a nap végén, és egy apró vevõegység van hozzá? Tehát nem olyan batár töltõ+vevõ egységes egeret szeretnék, mint az asztali MX1000-esem, hanem egy olyat, aminél külön van a töltõ meg a vevõ. Vagy ilyen nem létezik?

Amúgy ha simán elemes az egér, akkor egy elemmel intenzív használat mellett meddig bírja szusszal?

Posted

Te döntöd el, hogy asztali, vagy notebook egeret használsz mellé. Utóbbit csak kis mérete miatt favorizálják, de pontosan nem mindig egyszerû használni. Létezik olyan egér is, amit írsz. Az elemes is elég sokáig bírja - sûrû használat mellett is kibírnak a jobbak 3 hónapot.

Ciao.

Posted

Akkor szerintem veszek egy vezetékes lézeres teljes méretű egeret, és akkor nincs gond :) . Milyet tudnál javasolni? Én a Logitech V150-re gondoltam... jó választás lehet?

Posted

Szerintem érdemes lehet az MX610-zel is megismerkedned! Én már egy éve ezt használom, és kizárólag pozitív tapasztalataim vannak vele! Külön van a vevõje, elemes, és ráadásul majdnem olyan kényelmes, mint az MX1000. Szállításnál mondjuk gond lehet a mérete (magas a háta), de etõl függetlenül bátran ajánlom!!!

Posted

Köszi!

Már itthon van velem a kicsike, úgyhogy most táskát, meg egeret keresek majd hozzá... Gondoltam az MX610-re is. De most hogy mondod hogy külön van töltője meg vevője így valószínű hogy azt veszek majd.

szerk: Mivel van Bluetooth a gépben mit szólnátok ehhez: Logitech® V270 Cordless Optical Notebook Mouse for Bluetooth®? Tudom hogy nem lézeres, de nem kell külön vevőegység hozzá.

Posted

Kis helyesbítés az elõzõhöz: a vevõegység van külön, töltened magadnak kell, lévén, két AA elemmel / akksival megy! :)

Posted

Nekem is V270 van, mert gyakorlatilag az egyetlen normális BT egér, és éppen azért, hogy ne lógjon ki a vevõ a noteszbõl. Nekem bejött, jobban tetszik, mint a párom rádiósa, bár abban is inkább a vevõ zavar, mert sokszor útban van.

Táskában érdemes figyelni azért az anyagminõségra, a párnázottságra, fõleg a sarkokban. A Dicota, Samsonite, Targus, Techair táskákat dícsérik nagyon.

Posted

Nekem egy Sigma táskám van, a kínálatból ezt találtam a legjobbnak és még nem is volt drága.

Ciao.

Posted

Valamelyik MX-et venném a helyedben, de ez szigorúan szubjektív.

Posted

Szintén ezt mondanám. De körülnézhetsz a megfelelõ topikunkban is. ;)

Ciao.

Posted

Köszönöm, szerintem majd MX400 lesz belőle, mert 12 ezer forintot nem adnék ki az MX610-ért. De még elég képlékeny... Más: milyen hátizsákot tudnátok ajánlani? Melyik gyártót érdemes ár-érték szempontból nézni? A Samsonite-nek jó híre van, csak szerintem drága... Mit tudnátok ajánlani?

És bocsánat. :upsz: Kezdem egyre inkább kihúzni a gyufát a rossz topikba történő írásaimmal. :upsz: Igyekszem odafigyelni.

• 8 months later...
Posted

Sziasztok!

Szeretnék venni a notebookomhoz egy (lehetõleg) usb-s külsõ hangkártyát, aminek saját hangkészlete van, és szépen játszik le MIDI-ket.

Ezzel kapcsolatban két kérdésem volna: a Creative SoundBlaster Live! External az ugyanazt tudja, mint amit az SB Live! asztali gépekbe való változata? Mert az már nekem akkor úgy jó.

Ha nem olyan, vagy ha nem jutok hozzá, merthogy már nem gyártják, akkor mit javasoltok helyette, ami mondjuk 20-30e Ft-ból kijön?

De úgy válaszoljatok légyszí, hogy megértsem, jó? :)

Köszi szépen.

Anna

• 10 months later...
Posted

Szerintem nem kell olyan sokat rá áldozni! Nekem egy Trust 5.1 External Surround Sound Card SC-5500p USB Külsõ hangkártyám van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Könnyû telepíteni és nagyon szépen szól! Ráadásul csak 9000 FT!

Szerintem nagyon jó!

IPB kép

Link

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, mert a HP NC6000-es (nem egy új darab) laptopomban szeretnék vinyót cserélni, de nem vagyok benne biztos, hogy a 160-as kompatibilis e vele. Hivatalosan amivel kiadták az a 80-as volt úgy tudom, de láttam már a neten hogy vannak akik raktak bele 160-ast is. Hogyan tudhatnám meg vásárlás elõtt, hogy jó lesz e a gépbe?

A kipróbálás kiesik, meg az amúgy is evidens, e miatt nem írnék. Úgy kellene, hogy belerakom és megy.

Posted

A merevlemez mérete nem számít, csak a csatolója. Ha ez stimmel, akkor legfeljebb attól kell tartani, hogy a laptop tápja nem bírja el. De ennek minimális a valószínûsége, fõleg, ha ezt a típust nagyobb merevlemezzel is árulták.

Posted

BIOS-ban néznék szét LBA (vagy más, ilyen jellegû beállítás) után kutatva. Jó eséllyel menni fog, táp is elbírja, ha 7200 RPM-es lenne, akkor sem venne fel annyival több áramot.

Posted

A BIOS nem olyan mint a PC-ken. Itt van néhány infó, de a vinyóról szinte semmi.

Úgy tudom be lehet lépni valamilyen "advanced" vagy ilyesmi módba is a bioson belül. Ott lehet találnék valamit. Oda hogy kell belépni?

Az XP szerint a mostani vinyó UDMA-5 módban van. Ez jó hír? Jelent valamit ez esetben?

Vezérlõm: Intel 82801DBM Ultra ATA Storage Controller.

Posted

Ata 133-at tud a chipset alapján. Ahogy kihámoztam. Ez bizonyít valamit?

Everest ezt mondja a mostani vinyómról:

Mezõ    Érték
ATA eszköz tulajdonságai    
Modell azonosító    WDC WD800VE-00HDT0
Sorozatszám    WD-WXEZ05126191
Revízió    09.07D09
Eszköz típusa    ATA-100
Paraméterek    155061 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 512 bájt szektoronként
[b]LBA szektorok    156301488[/b]
Puffer    8 MB
Multi-szektorok    16
ECC bájtok    50
Max. PIO átviteli mód    PIO 4
Max. UDMA átviteli mód    UDMA 5 (ATA-100)
Aktív UDMA átviteli mód    UDMA 5 (ATA-100)
Formázatlan kapacitás    76319 MB

ATA eszköz jellemzõi    
48-bit LBA    Nincs támogatva
Fejlett energiagazdálkodás    Támogatva, Engedélyezve
Automatic Acoustic Management    Támogatva, Letiltva
Device Configuration Overlay    Támogatva
DMA Setup Auto-Activate    Nincs támogatva
General Purpose Logging    Nincs támogatva
Host Protected Area    Támogatva, Engedélyezve
In-Order Data Delivery    Nincs támogatva
Native Command Queuing    Nincs támogatva
Phy Event Counters    Nincs támogatva
Energiagazdálkodás    Támogatva, Engedélyezve
Power-Up In Standby    Nincs támogatva
Read Look-Ahead    Támogatva, Engedélyezve
Release Interrupt    Nincs támogatva
Biztonsági mód    Támogatva, Letiltva
SMART    Támogatva, Engedélyezve
SMART Error Logging    Támogatva
SMART Self-Test    Támogatva
Software Settings Preservation    Nincs támogatva
Streaming    Nincs támogatva
Tagged Command Queuing    Nincs támogatva
Írási gyorsítótár    Támogatva, Engedélyezve

ATA eszköz gyártó    
Cégnév    Western Digital Corporation
Termék információ    http://www.westerndigital.com/en/products

LBA szektorok 156301488 ez jó hír?

Posted

120 GB-ost biztosan kezeli, a többit pedig 99%, hogy igen.

• 2 weeks later...
Posted

Most én kérdeznék.

Van valakinek tapasztalata Acer "garanciabõvítéshez-adjuk" táskával? Nekem elég gagyinak tûnik. :pislog: