Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dj.progik és hangkártyák..Hogy is van ez?


GabaGaba

Recommended Posts

GabaGaba

:ötlet: Sziasztok!

Kérésem lenne! Hogyan tudom azt megoldani, hogy ha itthon a gépemen zenét keverek pl: Atomix, vagy Bpm Studio, Virtual Dj . És hasonló progikkal, hogy a fejhalgatón természetesen a kevert zenét halljam?

Mindent megpróbáltam már de baromira nem sikerûlt! Vagy ott a gáz, hogy csak letölthetõ demokkal próbálkozom? Mármint, hogy teljes verziót kéne vennem? Még annyi,hogy nem vagyok teljesen kezdõ, csináltam már kissebb bulikat keverõpulttal és síma dvd lejátszókkal! :)Ott természetesen könnyû összedugni a kábeleket mivel értelemszerû,hogy a "füles" is külön ajzatba és a deckek is külön helyre kerülnek! A hangkártyámon viszont csak egy helyen, az egyik kimeneten jön hang, mármint zene! Valaki Help... :?:

:yinyang:

köszi...

:hááát:

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Mezei hangkártyával szerintem nem fog sikerülni.

Egy tévedést viszont korrigálnék, mert manapság sokan nem foglalkoznak a dologgal. A Deck az a kazettás magnó, ami csak elõerõsítõt tartalmaz és rendszerbe építhetõ.

Link to comment
Share on other sites

GabaGaba

Köszönöm Jani a választ! Legalább tudom,hogy veszek egy normális hangkártyát! 8)

Igen tudom,hogy mi a deck sorry..mivel jó pár régebbi darab van is itthon..

Pioneer CT-506 os régi ezüst színû kis deck, és ennek a sorozata: erõsítõ 140w, bakelit lemezjátszó, tuner.

Bár nem használom õket de mégsem bírom eladni, mert szívemhez nõttek. Sõt még egy régebbi kétkazettás AiWA deckem is van piaci értéke vagy 2e Ft ....

Na mindegy! Lényeg: Köszi a választ!

Jelenleg ForteMedia FM801 Audio Controller hangkártya van a gépemben, az gáz? Vegyek esetleg egy Sound Blastert? Feltéve ha azzal külön fog mûködni a "füles..

 

 

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Nem lehet azt a programot úgy beállítani, hogy ha több csatotnás a hangkártyád (4 v. 6) akkor a többi csatornára nyomja ki a zenét? 2-t halgatsz, 2-n meg megy ki a népnek! Esetleg 6 csatorna esetén másik kettõn is egy füles.

Link to comment
Share on other sites

GabaGaba

Én próbáltam,de nem jött össze pedig lehet igazad van Soma, hogy az egész csak beállítás kérdése és nem is hangkártyámé! :)........ :hááát::?:

:pislog:

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Nem lehet, mert akkor is csak 2 hangkeverõ dolgozik, a többi csatorna jelét digitálisan teszi ki.

Link to comment
Share on other sites

GabaGaba

8)Jani!

Másképp teszem fel kérdésemet, így egyszerûbb a válaszod szerintem! :

Tehát, hogyan tudok itthon úgy zenét készíteni,persze PC-n, hogy a fülesben hallom amit keverni akarok, a gépen illetve a hangszorón pedig amit én keverek...Mit vegyek hozzá? Kérlek írd le :Sír:

Köszönöm!!

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Az az igazság, hogy én inkább videót szerkesztgetek, és ott nem probléma a többképernyõs megjelenítés. Ha hangot akarok keverni, akkor az Adobe Auditiont használom. Itt gyorsan lehet váltani a hangok, effektek hallgatása, vagy a kész projekt hallgatása közt. Azt viszont valóban nem lehet megoldani, hogy a szerkesztésre, beillesztésre váró zenéket halljam csak, miközben a kész anyag szól. Ha szerkesztésrõl van szó és csak késõbbi felhasználásról, akkor ez így jó is. Viszont ha géprõl akarod nyomatni a zenét, közben meg válogatni a sorra kerülõ hangok, stb. közül, az így nem oldható meg. Akkor vagy kell egy erõsebb gép amin a végeredmény megy kifelé, egy másik gyengébben meg válogatsz (hálózatba kötve tudnak együttmûködni), vagy egy erõsítõt kötsz a bemenetre (sima keverõ is elég), és azon keresztöl kötsz mindent a gépre, onnan meg megy a végfokra hadd szóljon.

Talán jól gondolom mi a terved.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Smith19

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni ,h a trial verziós virtual dj felismeri az erõsítõt??Fontos lenne!Mert a fülest állitolag nem

 

Link to comment
Share on other sites

Smith19

Nah jo már kiderült és sikerült a buli is.Hála Istennek :hááát:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
[OP]Destroy-man

VSTHostnak milyen programot tudtok ajánlani? Élõ keverésre kellene (ének effektezés, karaokéhoz). A szükséges technika megvan hozzá, csak egy kis szoftveres támogatás kellene. :)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Akkor válaszolok a kérdésemre:

Brainspawn Forte 2

Hátha valakinek kell még élõben hangot effekteznie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...