Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Megrendelõ készítése

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Nagyon megörültem ennek a segélyvonalnak, és örülnék, ha nekem is tudnátok segíteni. Egy kész honlapról, (aminek örököltem a karbantartását), kimásoltam egy ûrlapot, hozzá a post.php file-t. Gondoltam így a legegyszerûbb, ahhoz még béna vagyok, hogy teljesen önállóan készítsem el. Gyönyörûen elküldi a megrendelõt, csak egy szépséghibája van: a bevitt adatokat nem küldi/jeleníti meg a kapott e-mail-ben. Teljesen üres adatlap érkezik. Megpróbáltam összehasonlítani az eredetivel, de nem jöttem rá mi az oka. Tudtok segíteni? Elõre is köszönöm.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Ha esetleg megosztanád velünk az érintett file-ok tartalmát, akkor esetleg segíthetek. Javaslom, hogy tanulj meg webprogramozni! :ötlet: (Sorrendben: (X)HTML,CSS,PHP,MySQL esetleg a végén JavaScript)

Posted

Hello! Köszi a választ, sejtettem, hogy ez így kevés amit leírtam. Tehát a Megrendelõ FrontPage-ben készü lt. Nem tudom, hogy ha a program egy részét idemásolom, az segít-e:

</table>

<h2 align="center"><font size="6">Megrendelõlap</font></h2>

<form method="POST" action="post.php" name="form" id="form">

<p>Név:<br />

<input name="nev" type="text" size="56" id="nev" />

</p>

<p>Postacím:<br />

<input name="cim" type="text" size="56" id="cim" />

</p>

<p>Keresztnév:<br />

<input name="knev" type="text" size="27" />

</p>

<p>Telefonszám*:<br />

<input name="tel" type="text" size="27" />

</p>

<p>E-mail cím*:<br />

<input name="email" type="text" size="27" />

</p>

<p>* <font size="1">nem kötelezõ kitölteni</font>

</p>

Tehát a megrendelõlap kb így kéri be az adatokat, amiket aztán a post.php-nek kéne továbbítani az e-mail címemre. Ezt meg is teszi (közben üzenet a neten a felhasználónak, hogy Köszönjük, elküldtük ....) Meg is kapom az e-mailt, csak éppen annyit, hogy Név: , cím: , és ez így üresen érkezik.

Ez pedig a post.php részlete, szintén a postázandó adatokkal:

<?php

"Nev: ".$nev."\n"."\n".

"Postacim: ".$cim."\n".

"Keresztnev: ".$knev."\n"."\n"."Telefonszam: ".$tel."\n"."E-mail: ".$email."\n"."Kor: ".$kor."\n";

mail ($cimzett, $targy, $email, "From: mail@emella.hu") or

die ("ERROR! Try again!");

mail ($cimzett2, $targy, $email, "From: emella.hu") or

die ("ERROR! Try again!");

print "<p> </p><h4 align=\"center\">Köszönjük!<br>Megrendelõlapjára válaszolni fogunk.

<br><br><a href=\"sendmail.html\"><< back</a></h4>";

?>

</body></html>

Úgy gondoltam, hiányzik valami kódolás, vagy engedélyezés, de nem találtam meg a hibát. Kétségtelenül kezdõ vagyok, ezért jönne jól egy kis segítség. Aztán majd igyekszem tanulni is. Addig is köszönök minden jótanácsot, ötletet. Üdv: zsdandi

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

$nev helyett $_POST["nev"]

$cim helyett $_POST["cim"] stb.

Posted

MEGCSINÁLTAM ÉS RAGYOGÓAN MÛKÖDIK. HÁLÁS KÖSZÖNETEM A SEGÍTSÉGÉRT!!!!!!!! :)