pborsody Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 hello! Segítségre volna szükségem, egy hibával kapcsolatban: Ha akkurol dolgozom, az akku ledje zölden villog, a gép meg pittyeg kb. 5 másodpercenként (elég idegesitõ) A "system power meter" állandóan hibas érteket mutat, 7% vagy 100% körül, köztes érték nincs, de alacsony töltöttségnél jelez. Én driver hibára tippelek, de itt megáll a tudomany. Valakinek ötlete melyik driver lehet - vagy miszösz? köszi! (ja, és Amilo D8830 - XP)
zolmesz Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Sziasztok ! Van egy HP nc8000 notebookom, kb. 1 éves, minden rendben van vele, de van egy kis problémája. Az akksi szint kijelzõje nem a rendes töltöttségeet mutatja, ha hálózat nélkül használom, hanem azt írja ki, hogy pl. 17:26 és 97%, és ez nagyon nem is változik, max lemegy 17:00 és 92%-ra, és ott kapcsol ki a gép. Most éppen 20 óra 32 percig bírná az akksi, és 97%-on van, de nem hiszek neki ! A tényleges használati idõvel nincs gond, mert egyébként 2,5 óráig rendben elmegy, de ha nem figyelem, mikor kezdtem el akksiról dolgozni, akkor nem tudom, hogy pontosan hogy áll a töltöttségi szint. Probáltam már, hogy teljesen lemerítettem, de nem segített. Kivettem az aksit, majd visszaraktam, de ugyanaz. A probléma kb. 1 hónapja jelentkezett, addig rendben mutatta a szint idõt. Van valakinek valami ötlete, hogy ez most akksi hiba, vagy géphiba, vagy windows hiba (XP). Köszi: Zolmesz
warynski Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Vettem egy Acer Aspire 5310 laptopot, Linux-szal. Felraktam rá egy Vista Home Basic-et. Nagyon kevesellem azt az idõt, amit az akku teljes feltöltés mellett kibír. Kb. 1 óra 20 perc után megy le a töltés arra a szintre, hogy megjelenik a low battery jelzés, ez kb. még 9%-os töltöttséget jelent. 1 óra 25 perc után áll le a gép. Mindezt úgy próbáltam, hogy beraktam egy DVD-ét, és hagytam, hogy menjen. Az akku 4400 mAh-ás. Ilyen méretû akkukkal más laptopok - igaz nem Vistával - kb. 2 óra 10 perc után érték el ezt a kb 9%-os low battery szintet, a teljes leállást is késõbb. Szerintetek ez akku probléma, vagy a Vistával nem lehet többet várni? Ha van tipp, elõre is kösz.
HK Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Nekem is ez volt a gondom a Vistával, így felraktam egy XP-t, és várom a Vista SP1-et, hátha azzal normálisabb lesz a lemerülési idõ.
Predator Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 HI Ha berakom az aksit elindul a laptopp ugy 5 sec aztán ki kapcsol. Hálozatrol müködik. Mi lehet az oka?
warynski Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 Nekem is ez volt a gondom a Vistával, így felraktam egy XP-t, és várom a Vista SP1-et, hátha azzal normálisabb lesz a lemerülési idõ. Leszedtem a Vistát és felraktam egy XP-ét, de semmivel nem lett jobb a helyzet. Miután még csak pár napos volt a gép, visszavittem oda, ahol vettem, és szó nélkül kicserélték. Az új gép kb. 2 óra - 2 óra 10 percet megy akkuval, ami már közelít az elfogadhatóhoz, tekintve, hogy még csak kétszer volt az akku feltöltve és nem power save módban használom.
Predator Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Tehát bent van az aksi meg a 220 volt is ,elíndítom a gépet 5 sec és ki kapcsol. Kiveszem az aksít megy a gép. MI lehet a az oka ?
Predator Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Bakker rájötem. Olvasgatam a notebookom használati utasítását és rá bukantam hogy a hálózati adapter hány volton kell hogy müködjön magamban mondom meg nézem ezt az ac adaptert akkor látom hogy rá van irva universal ac adapter laptop nézem hát látom hogy van rajta volt kapcsoló 16 ,18,19,20 volt na ez 16 on ált átnyomtam 18 ra érdekes rögtön elkezte tölteni az aksit és a biost is azért nem tudtam frisiteni mert ugy érzékelte hogy nincs bedugva az ac adapter amit ki is írt a flash lemez csak hát nem értetem mert be volt dugva az ac.És normál modon be kapcsolni sem tutam mert mikor megnyomtam a be kapcsoló gombot elkezdet vilogni a töltés jelző lámpa. Csak azt nem értem hogyha meg nyomtam azt a gombot amin egy i betü vagy amin egy lakat volt akkor be indult és ment is a gép stabilan persze az akku kint volt mert ha beraktam akkor csak úgy 5 sec müködött. Egyébként elvitem szervízbe ott rögtön azt mondták akku zárlat hát majdnem vetem egy aksit 30 ezerért. Most az volna a kérdésem hogy mennyire állitsam a voltot mert most 18 van de azt írja hogy 19 volt meg 75wat max EZ az ac adapter max 20 volt és 60 watra képes. Az aksit egyébként darabjaira szetem mármint a burkolatoot hogy megkeresem a hibás elemt és majd én kicserélem most ragazgathatom össze a aksi burkolatát mert normális modon nem jöt szét.
poschvi Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Sziasztok! Pár kérdésem lenne: Nem baj, ha bent van az aksi és közben hálózatról megy? Közben is töltödik az aksi? Normális hogy kb. 1 órát bír, pedig új gép? (bár egy "alapgép") Köszike!
fine2006 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Sziasztok! Sajnos a vadi újan vásárolt (féléves garanciás adtak rá) akksim 100% feltöltöttség állapotban 1:10 percig megy el, Erőteljesebb üzemmódban. pl. ha dvd-t nézek. Megfigyeltem, a töltést jelző ikont, és láttam, hogy 50% merülésig minden ok, aztán hirtelen hibernálja magát a gép és kikapcsol. Az energia ellátás, ill a bios beállítása a legmegfelelőbb (takarékos) üzemmódban van. Ez normális jelenség? Vagy baj lehet az újonnan vásárolt akkumulátorral? Általában egy töltés nekem 4 óráig tart, ilyenkor 100%-os a kijelző szerint az akku feltöltöttsége. A töltőm teljesítménye a notebook-om kapacitásához van igazítva (fogyasztása a notimnak energia mérő műszerrel (60w / óra). Akksi 4400 mah Van arra magyarázat, hogy egy órás dvd nézés után, 50 % -os akku állapotban, hirtelen lecsökken (5-6 %) az akku teljesítménye? A múlt héten vásároltam. Eddig 3- szor töltöttem fel. Az első feltöltés 16 óráig tartott. A továbbiakat csak 3-4 óráig töltöttem. Lehet, hogy csepptöltéssel kellene tovább töltenem? Magyarul amikor 100%-ot jelez a gép, akkor lehet hogy a feltöltöttség nem is annyi? Lehet, hogy marhaságot kérdezek. Vagy kell egy kis idő (kb egy hónap), hogy az akksi elérje végső kapacitását? Légy szíves segítsetek, ha tudtok. Minden hozzászólásnak örülök. Köszi 2008.03. 08. Az akksim Li-Ion (lithium ion) 4400 mah hp2019a Egy régi notebook-om van. hp6000 850 MHz intel mobil pentium, 512 mb sdram, 8 mb ati kártya, 15,1 coll képernyő. Gyakorlatilag, a fenti hardverek figyelembevételével jóval tovább kellene neki bírnia. Egyébként teljes feltöltöttség esetén a hátralévő idő az akku tesztelő szerint 3:20. Majd fél órával később(dvd nézés közben) 2:15, majd még fél órával 1:10 és itt jön a képbe az a rohamos merülés, mikor az 50 %-ot eléri. Pillanatok alatt lecsökken 8 %-ra, majd következik a hibernálás. Lehet hogy az egyik cella hibás?? Valószínű, hogy akku cella gondom lesz. Sajnos én Győrben lakom, és ezt az akkut Pestről utánvéttel rendeltem. Mivel személyesen nem tudom bevinni, ezért próbálom visszaküldés előtt összeszedni azokat az információkat, mellyel talán meg tudom győzni a forgalmazót az akku hibájáról. Remélem aki már járt ilyen cipőben biztos tud segíteni. Köszönöm
Kernel Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Érdekes lenne tudni, hogyan viselkedett az eredeti, gyári akksival, valamint meddig bírja kis terheléssel (csak netezés stb.). Megpróbálhatod esetleg, hogy miután automatikusan kikapcsolt, nem kezded rögtön tölteni, hanem párszor ismét bekapcsolva a maradék energiát is leszívni belőle. Nem DVD-vel, csak alapjáraton. Kétségtelen, a merevlemeznek nem tesz jót az indítgatás, úgyhogy csak módjával. Utána lehet tölteni. Legalább három töltés alkalmával jó lenne ilyen módon "teljesen" lemeríteni. Teljesen lemeríteni nyilván nem lehet, nem is szabad. A minimális kapocsfeszültség alá úgysem engedi kisütni a beépített védőáramkör, de a tárolt energiamennyiség más kérdés, azt nem árt minél jobban kivenni. Noha ezeknél elvben nincs szükség formázásra, de a gyakorlat néha mást mutat, illetve ártani nem árt. http://www.anico.hu/anico.php?o=tudod-e/li...0toltese_magyar Nem biztos, hogy javul a helyzet, utángyártott akksinál soha nem lehet tudni.
fine2006 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ezt írtam a forgalmazónak: "Sajnos a vadi újan vásárolt (félév garanciát adtatok rá) akksim 100% feltöltöttség állapotban 1:10 percig megy el, Erõteljesebb üzemmódban. pl. ha dvd-t nézek. Megfigyeltem, a töltést jelzõ ikont, és láttam, hogy 50% merülésig minden ok, aztán hirtelen hibernálja magát a gép és kikapcsol. Az energia ellátás, ill a bios beállítása a legmegfelelõbb (takarékos) üzemmódban van. Általában egy töltés nekem 4 óráig tart, ilyenkor 100%-os a kijelzõ szerint az akku feltöltöttsége. A töltõm teljesítménye a notebook-om kapacitásához van igazítva (fogyasztása a notimnak energia mérõ mûszerrel (60w / óra). Akksi 4400 mah, hp f2019a Van arra magyarázat, hogy egy órás dvd nézés után, 50 % -os akku állapotban, hirtelen, drasztikusan lecsökken (5-6 %) az akku teljesítménye? A múlt hét elõtt vásároltam, utánvéttel küldtétek el nekem. (2008. február 27.) Eddig 3- szor töltöttem fel. Az elsõ feltöltés 16 óráig tartott. A továbbiakat csak 3-4 óráig töltöttem. Egy régi notebook-om van. hp6000 850 MHz intel mobil pentium, 512 mb sdram, 8 mb ati kártya, 15,1 coll képernyõ. Gyakorlatilag, a fenti hardverek figyelembevételével jóval tovább kellene neki bírnia. Egyébként teljes feltöltöttség esetén a hátralévõ idõ az akku tesztelõ szerint 3:20. Majd fél órával késõbb(dvd nézés közben) 2:15, majd még fél órával 1:10 és itt jön a képbe az a rohamos merülés, mikor az 50 %-ot eléri. Pillanatok alatt lecsökken 8 %-ra, majd következik a hibernálás. Lehet hogy az egyik cella hibás?? Mivel írtad, hogy fél éves garanciát adtok rá, kicserélitek? Utána néztem fórum oldalakon, ahol az akkumulátorok (li ion) állapotáról, használatáról töltésérõl lehetett érdeklõdni, és mindenki azt tanácsolta küldjem vissza, mivel ez nem normális jelenség. Sõt az ultimate everest program szerint, amely a laptop hardvereit összegzi, az elhasználódás mértéke 27%. A jelenség biztosan nem normális, hiszen még alig használtam, ezért kérem, hogy vegyétek vissza a teméket. Kérem mielõbbi válaszodat." Egyébként 1:40 percig bírja az akku olyan módban, amikor csak bekapcsolva hagyom a gépet. Nem csinálok a gépen semmit. De újból mikor az 50% szintet eléri, hibernálja magát a gép, és kikapcsol. Utána nincs eselyem bekapcsolni, mivel meg sem nyikkan.
fine2006 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Meg is érkezett a forgalmazótól a válasz. "Próbáld meg a kritikus riasztás műveletét kivenni, tehát ne hibernálja magát a gép. így ugyanis soha nem tud lemerülni tökéletesen. Egyébként a DVD-vel való használat a legnagyobb terhelés a notebookon, hiába állitod takarékosra a gépet, üzemidő ilyenkor kb. a fele az átlagos használathoz képestnek." Új tesztelések után: (tegnap) Az eddigi fórumtársak üzenetének köszönhetően valószínű, mivel ezzel is érveltem, egy két lemerítés után, ha nem éled fel, kicserélik. Persze a postaköltséget (visszaküldés díját) nekem kell állni. Az akkut csak biosban is próbáltam kb 1:35 perc alatt kikapcsolt a gép. Tegnapi nap folyamán teljes feltöltés után újból teszteltem. dvd-vel pontosan 49 percig ment el. másik teszt: új feltöltés után (3-4 óra), lemerítés simán xp alatt: 1: 35 perc. Hasonló az eset ahhoz amit korábban leírtam, 50 % elérve, pillantatok alatt kikapcsol a gép. Utána meg már meg sem nyikkan. Kipróbáltam olyan lehetőséget is, (kínomban) hogy csak 1 óráig töltöttem. Már nem tudtam mit csinálni. Ilyenkor szépen kiírta az akku tesztelő, hogy 42 % van hátra, (50 perc )és folyamatosan merült le. Szép lassan. Viszont aaz ultimate everest program szerint, amely a laptop hardvereit összegzi, az elhasználódás mértéke 29%. Ez sem ok! Hiszen csak 1 hete használom. Igaz?
Recommended Posts