Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Notebook akkumulátor


freeboy3

Recommended Posts

freeboy3

Sziasztok!

 

Most vettem új notit és lenne kérdésem az akksival kapcsolatban:

-az új akksit is kell 16 órákat tölteni, mint a mobiltelefonoknál?

-érdemes mindig teljesen lemeríteni, vagy bnyugodtan lehet rátölteni?

-ha 220-ról használom a gépet, kivegyem az akksit(ha már feltöltött a gép)?

-az gondolom nem hasznos a gépnek, ha 220-on van és egyet gondolok és kiveszem az akksit töltés közbe, mer mondjuk feltöltött?

 

Köszi elõre is a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Adani

Akkor sorban:

-Nem muszáj, de célszerû.

-Manapság már szinte mindenhol lítiumos akksikat használnak, azok nem érzékenyek erre. Bármikor és bármennyi ideig tölthetõek, nem lesz baja a rátöltéstõl. A lítium akksik inkább a teljes lemerülést nem szeretik, nem mennek tönkre, de csak nagy töltõárammal tölthetõk fel, a hozzá adott töltõvel nem, de szerencsére ezt nem lehet elérni, mert az elektronikája még idõben letilt.

-Megoszlanak a vélemények, én sosem veszem ki. Van, aki kiveszi, szerintem nem lesz tõle semmi baja, ha már feltöltött akkor gondolom a gép is átáll a hálózatra és onnan mûködik tovább. Vagyis ha van 220-as táplálás ( ami egyébként 230), akkor onnan mûködik, mint egy standard UPS. Ha megszûnik, akkor átáll az akksira.

 

-Ha kiveszed az akksit az nem probléma, megszakad a töltés persze, de baja nem lesz. Az sem baj, ha nem töltöd fel teljesen.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Ha tudod, hogy hónapokig nem kell, akkor tedd hûtõbe az aksit, különben jobb, ha benne hagyod, és kb. havonta lemeríted.

Link to comment
Share on other sites

freeboy3

köszönöm az infokat! közbe a noti manuáljában is hasznos infokat találtam.....

Ha tudod, hogy hónapokig nem kell, akkor tedd hûtõbe az aksit, különben jobb, ha benne hagyod, és kb. havonta lemeríted.

 

a havonta lemerítésrõl olvastam én is.... és télleg tegyem hûtõbe, ha nem kell sokáig? és elég a sima hûzõ, v. mélyhûtõ?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Shia-ko

A sima elég. A legjobb eredményt kb. 12 fokon érték el, ehhez pedig közel üzemel a normál, de szerintem felesleges szórakozni vele.

 

Nem 100%-ig pontos, de jól összefoglalja a lényeget:

Alapvetõen a mai elektromos berendezésekben altalában három fajta akkumulátort használnak.

 

1. ólom (PB) alapú

2. Nikkel (Ni-Cd, Ni-MH) alapú

3. Lithium (Li-Ion, Li-Po) alapú

akkumulátorokat.

 

Itt most az utolsó kettõrõl szólnék bõvebben. (És azt is csak a közforgalomban kapható akkukról. A speciális ipari akkuk ettõl eltérõ adatokkal rendelkeznek a terhelés és töltés kapcsán.)

 

A készülékekben használt akkumulátorok cellákból állnak.

 

(Kb úgy kell elképzelni, mint mikor pl a tv távirányitóba berakod az elemeket. Ez a távirányitó szempontjából onnantól egy darab áramforrás!)

 

A nikkel alapú akkumulátorok viszonylag korlátok nélkül (szélsõséges körülmények között) használhatók. Hirtelen, nagy áram leadására tervezték.

 

Az Ni-Cd (Nikkel kadmium, névleges 1,2 volt cellánként, töltve kb 1,35-1,40volt) akkumulátorok igen nagy árammal terhelhetõek, viszont gyorsan kisülnek. Ez azt jelenti, hogy a teljes névleges kapacitás © akár 5 szörösével is terhelhetõ maradandó sérülések nélkül, viszont tölteni csak a névleges kapacitás © maximum 1 szeresével szabad, de inkább javasolt a maximum félszeres töltés (0,5C). Tartós használat elõtt formázni kell, hogy kinyerhetõ legyen a teljes kapacitás! Minden használatkor (vagy utána) ki kell sütni, mivel nagyon (!) érzékeny a 'memória-effektusnak' nevezett jelenségre.

(Ezt most nem fejteném ki bõvebben, vaskos elektronikai szakirodalmak szólnak a témáról.)

Kb 150 töltést birnak ki teljesen feltöltött-lemerült használatkor úgy, hogy a teljes kapacitásukat le tudják adni. Ezután jelentõsen csökken a kinyerhetõ kapacitás. (magyarul gyorsabban merül.) Rendszeres használat nélkül gyorsan 'önkisül' (magától lemerül, akkutól függõen akár néhány nap alatt is), ezért célszerû töltetlenül tárolni, hogy ne önkisüléstõl merüljön le, hiszen akkor lehet elõlrõl kezdeni a formázás lassú folyamatát.

 

Az Ni-MH (Nikkel metalhidrid, névleges 1,2 volt cellánként, töltve 1,3-1,35volt) akkumulátorok még nagyobb árammal terhelhetõek, (akár a névleges kapacitás 8 szorosával tartósan, rövid ideig akár 15 szörösével is) és max. 2C-vel lehet tölteni károsodás nélkül, de javasolt inkább a 0,5C töltés. Használat elõtt formázni kell, a már fentebb leirt ok miatt. Kisütni nem muszály minden alkalommal, elég kb 2-3 töltésenként, de arra vigyázni kell hogy az akkumulátor cellánkénti feszültsége ne essen 0.9 volt alá!

Kb 300 töltést birnak ki teljesen feltöltött-értékig meritett használatkor teljes kapacitással, utána gyorsabban merülnek. Rendszeres használat nélkül lassan 'önkisül' (akkutól függõen 1 hét alatt kb 70%-ra, 2 hét alatt kb 35-40%-ra) tehát

töltve kell tárolni és legalább kéthetente teljesen kimeriteni és feltölteni, hogy ne magától 'önkisüljön' és ne essen cellánként 0,9 volt alá, mert onnantól nagyon ritkán (és akkor is nagyon lassan) forditható vissza a merülési folyamat és az akkucella mehet a kukába. (szigorúan környezetvédelmi szelektivbe! )

Az Ni-MH akkukra szokták mondani: ''Use it, or lose it!'' szabad forditásban: ''Használd, vagy dobd ki!''

 

A Nikkel alapú akkumulátorok hátránya a nagy tömegük és a méretük, elõnyük a nagy terhelhetõségük és a nagy kapacitásuk.

 

A lithium-os akkumulátorok ezzel szemben tartós, kis áram felvételére lettek tervezve. Elõnyük hogy kis tömegük ellenére is, kisebb kapacitással (Ni-hez képest), nagyobb volt-ot adnak le. Hátrányuk hogy nagy terheléstõl azonnal végleg tönkremennek.

 

Az Li-Ion (lithium ion, névleges 3,6volt cellánként, töltve 3,61-3,75volt) kis árammal terhelhetõ, tartósan a névleges kapacitás 1 szerese (1C), rövid ideig (jó hûtés mellett) másfélszerese (1,5C). A cellákat tölteni csak speciális, kimondottan li-ion tudású töltõvel szabad és maximum 1C-vel lehet, de javasolt a teljes névleges kapacitás egytizede. (1/10C) Használat elõtt formázni nem kell (kb 5%-ot számit), de lehet csak arra kell vigyázni, hogy a cellákat nem szabad 3,3volt alá meriteni, mert ez alatt károsodik (nagyon lassú töltéssel részben javitható), 3 volton pedig teljesen tönkremegy és a korábban vázolt 'kuka-effektus' jön képbe! Kisütni nem kell és használattal sem szabad cellánként 3,3 volt alá meriteni!!! Rátölteni lehet, minden további nélkül!

Kb 500 töltést bírnak ki teljes kapacitással (ha nincs 3,3volt alá meritve, nincs túlterhelve és elõirás szerint van töltve), utána hirtelen veszitik a kapacitásukat, majd nem sokkal késõbb teljesen elveszitik az akkumulátor képességüket.

Rendszeres használat nélkül nagyon lassan 'önkisül' (több hónap) de mivel nem szabad elérnie a 3,3volt-os merülési határt ezért töltve tároljuk! Biztonsági okokból legalább 2 havonta teljesen töltsük fel.

 

A Li-Po (lithium polymer, névleges 3,7volt cellánként, töltve 3,74-3,92volt) kis árammal terhelhetõ, tartósan a névleges kapacitás 1 szerese (1C), viszont rövid ideig (nagyon-nagyon jó hûtéssel) akár 5 szöröse is! A cellákat tölteni csak speciális, kimondottan Li-po tudású töltõvel szabad és maximum 0,9C-vel lehet, de javasolt a névleges kapacitás egytizede (1/10C). Használat elõtt formázni nem szabad! Kisütni nem kell és használat közben sem merülhet cellánként 3,4volt alá! Ha mégis jobban kimerülne, akkor 3,3volt alatt már többnyire visszafordithatatlan, e fölött (nagyon lassú töltéssel) tízbõl kilencszer helyrehozható. Rátölteni lehet, minden további nélkül.

Kb 600-700 töltést birnak ki teljes kapacitással (ha nincs 3,4 volt alá meritve, nincs túlterhelve és elõirás szerint van töltve), utána hirtelen veszitik el a kapacitásukat, majd teljesen az akkumulátor képességüket.

Rendszeres használat nélkül nagyon lassan 'önkisül' (több hónap), de mivel nem szabad elérnie a 3,4volt-os merülési határt ezért töltve tároljuk! Biztonsági okokból legalább 2 havonta teljesen töltsük fel.

 

A töltés folyamán a töltõ nem a teljes töltési idõ alatt a maximális töltõárammal tölt, hanem a töltés elején alacsony árammal kezd, majd fokozatosan emeli a maximálsi értékig és a töltés végéhez közeledve egyre inkább csökkenti a töltõáramot. Ez azért kell, nehogy túltöltse az akkumulátort. Túltöltéskor és túlterheléskor az akkumulátor szokatlanul melegszik-forrósodik, ami káros az akkura és balesetveszélyes! (Kritikus esetben Ni és Li-ion akksinál szétfolyáshoz, Li-po akksinál robbanáshoz és a környezet felgyújtásához vezethet, mivel a benne lévõ folyadék kimondottan gyúlékony!!!)

 

Amint látszik az akkumulátorok és töltésük nem gyerekjáték. Ezt a gyártók is felismerték és a több cellából álló akkukat (mobiltelefon, laptop, pda, stb akksi) belsõ elektronikával látták el, ami átveszi tõlünk a töltés felügyeletét. Az akksik belsõ elektronikája véd a túlmelegedéstõl, a túltöltéstõl és a túlzott kimerüléstõl is.

 

Teljes tévhit az, hogy pl a telefon, vagy a laptop tölt! Az maximum a gyártó által beprogramozott idõben/értékek elérésekor áramot ad az akkumulátornak, de a töltést az akksi saját elektronikája végzi! Egyes gyártóknál még ez sincs, hanem folyton áram alatt van az akksi, és onnantól majd szintén a saját elektronikája szabályozza a töltést.

 

Tehát nyugodtan hagyja rajta szépen mindenki az akkumulátorát, az majd teszi a dolgát. A különbözõ trökközések a töltéssel igazából semmit nem érnek, mivel ez csak önáltatás, az akkumulátor belsõ elektronikája úgyis felülbírál.

 

El kell azonban mondjam, hogy a gyártók és forgalmazók mikor azt mondják hogy elsõ használatkor hagyjuk rajta legalább 16 órát a töltõn az nem azért van mert akkor jobban megformázzuk az akksit és ha 20 órát hagyom rajta akkor lesz egy ''nagyon bika, örökéletû, sosem lemerülõ'' akksim. Ez pusztán azért van, mert ma magyarországon 220V 50Hz van elõirva hálózati áramnak. Elméletben így is van. Gyakorlatilag azonban ez az érték sohasem 220V, hanem hol több, hol kevesebb. Éppen ezért a készülékek ''töltõi'' (amik gyakorlatilag nem is töltõk, hanem áramátalakitók, a 220V-ot alakitják pl 6-9-12-14,4V-ra tipus függõ) nem mindig adják le a megfelelõ áramot, hanem van amikor kevesebbet. (Többet normális esetben nem szoktak, ha mégis akkor az garanciális hiba! Lásd pár évvel ezelõtt a nokia, az alcatel, az ericsson, és a réges-régi pannonos cipõkanál esetét. Sorban mentek vissza garanciába a ''töltõk''.) Ha pedig kevesebbet, akkor több idõ kell az akksinak a feltöltõdéshez, mivel a készülékek kikapcsolt állapotban is fogyasztanak, és mindig az kap prioritást. Hát ezért van a 16 órás ''formázásos'' duma. A vásárlók nagy többsége úgysem értené meg, így inkább kiszúrják a szemüket ezzel a mesével és mindenki nyugodt. Ami a legrosszabb, hogy többnyire az eladók sem tudják az okát, csak ''ez van mondva, ezt így kell, ez így jó!''

 

Végezetül néhány kép az akkumulátorokról és a belsejükrõl.

Az elvi felépitése a laptop és a telefonakkuknak megegyezik.

 

Átlagos laptop akkumulátor kivülrõl:

IPB kép

 

Cellák elhelyezkedése egy laptop akkuban:

IPB kép

 

A töltést vezérlõ elektronika:

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
fine2006

Szeretnék egy kérdést feltenni.

Az akkumulátor töltését jelzõ ikonnál, a töltés 85 % mutat és kb 1 órát.

Mitõl van az hogy 2 percen belül, kiírja, hogy rá kell tenni töltõre. Sõt ha nem teszem rá töltõre ki is kapcsol a gép. Teljesen tönkre ment az akku, vagy nem érintkezik???

Köszönöm elõre is válaszod.

szia

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Meg kell nézni az energiagazdálkodás beállításnál, hogy a figyelmeztetés, leállítás hogyan van beállítás.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
skeat21

Sziasztok!

 

Van egy ibm t23-as laptopom és mostanában valamiért meghülyült a töltõ, nem akarja tölteni az akksit. kezdetben azt hittem, hogy az akku romlott el, de vettem egy újat és ezt sem tölti rendesen, csak villog a sárga töltöttség jelzõ led. valamikor tölti kb 5 mp-ig, utána újra villog, valamikor nem jelez semmit a led, tehát össze vissza, épp milyen kedve van!

 

A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek?vegyek egy notebook töltõt, vagy felesleges, vagy? nagyon rossz hogy nem tudom rendesen használni, valamikor be sem kapcsol, egyébként pedig másodpercenként ugrik hálózati töltésrõl akku tápellátásra. Olyan mint ha nem érzékelné a töltést!

 

Aki tud, kérem írjon valamit!

 

Köszi: András

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Biztosan meg van szakadva a kábel. Lehet venni kell egy másik töltõt, de megpróbálhatod megcsináltatni.

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Nekem is hasonló gondom van.

A tálcán az akumérõ töltöttségi állapota 100 % -ot jelez. 2.5 órát mutat.

Miért történik az, hogy kb 1 perc után hibernálja magát, és kiírja, hogy gyorsan kapcsolja hálozathoz a gépet.

 

Tönkrement az aksi, vagy nem érintkezik.

 

Minden hozzászólásnak örülök.

 

Köszönöm elõre is .

2007.04. 24

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Elsõ körben megnézném az energiagazdálkodás beállításait.

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Köszi, de mit értessz pontosan ezen.

 

A beállítások az energia gazdálkodás fülön állíthatók be. (asztali, laptop, hordozható) takarékosság...

 

De szeretném, ha pontosítanál. Köszönöm mégegyszer is.

szia

 

Másodsorban a töltõt kellene megnézni jó-e?

 

Mivel tapasztaltam, hogy töltés közben ugyebár (hp omnibook 6000 850 MHz), narancssárga lednek kellene folyamatosan világítani, vagy villogni.

 

E helyett néha a zöld led is felvillan, majd egy kis idõ múlva a narancssárgára vált.

 

Lehet aksi gond is, ez jelenség??

 

Köszönöm elõre is!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Összefoglalva érdekes mindenesetre az akku-s dolgom.

1. Miért lehet a tálca alján látni, hogy 100 %-os az akku feltöltöttsége, ha egy percig sem megy el. Azonnal kikapcsol.

2. Miért látni töltés alatt egyszer narancssárgának, ill. néha zöldnek a notebook a töltésvisszajelzõ led-ét.

3. Korábban miért lehetett a tálca alján látni, hogy az akku feltöltöttsége 65 vagy 70 % (ebben az esetben sem mûködött a gép akku nélkül)

 

Köszönöm mindenkinek elõre is a válaszát.

 

Sajnos másik akkum, ill. másik töltöm nincs, így nem tudom letesztelni a gépet.

 

 

 

Összefoglalva érdekes mindenesetre az akku-s dolgom.

1. Miért lehet a tálca alján látni, hogy 100 %-os az akku feltöltöttsége, ha egy percig sem megy el. Azonnal kikapcsol.

2. Miért látni töltés alatt egyszer narancssárgának, ill. néha zöldnek a notebook a töltésvisszajelzõ led-ét.

3. Korábban miért lehetett a tálca alján látni, hogy az akku feltöltöttsége 65 vagy 70 % (ebben az esetben sem mûködött a gép akku alatt)

 

Köszönöm mindenkinek elõre is a válaszát.

 

Sajnos másik akkum, ill. másik töltöm nincs, így nem tudom letesztelni a gépet.

 

Bocsi, de helyesbítenem kellett a 3. megjelölés mondatát!!!

sziasztok!

 

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Továbbá:

Az akkun tesztjelzõ ledek találhatók az 5 helyett nyomásra 3 megjelenik.

Mégiscsak jó lenne az akku, de akkor miért kapcsol ki egybõl a gép, ha hálózatról ”levesszük” a notebookot.

 

Tudja valaki, hogy hol lehet a hiba????

 

Link to comment
Share on other sites

fine2006

SZIASZTOK (hp 6000 850 MHz 256 sdram 40 gb winyó)

 

 

 

Összefoglalva nekm is hasonló gondom lehet.

1Pár kérdést szeretnék feltenni. Tudja valaki, hogy miért lehet a tálca alján látni, hogy 100 %-os az akku feltöltöttsége, ha egy percig sem megy el. Azonnal kikapcsol. Egyszerre rá kell tenni hálózatra

És vajon miért látni töltés alatt egyszer narancssárgának, ill. néha zöldnek a notebook a töltésvisszajelzõ led-ét.

Korábban érdekes módon lehetett a tálca alján látni, hogy az akku feltöltöttsége 65 vagy 70 %, DE!!!! (ebben az esetben sem mûködött a gép akku alatt)

 

Van egy másik dolog is: az akkun tesztjelzõ ledek találhatók az 5 helyett nyomásra 3 megjelenik.

Mégiscsak jó lenne az akku, de akkor miért kapcsol ki egybõl a gép, ha hálózatról ”levesszük” a notebookot.

 

Tudja valaki, hogy hol lehet a hiba???? Kérek mindenkit, hogy aki hasonló problémával áll szemben jelentkezzen.

Szeretném végre megfejteni a hibát.

köszi

 

 

Hasonló gonddal küzködök én is, de nem tudom, mi lehetne a megoldás.

sziasztok

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Segítséget szeretnék kérni.

 

Notebook akku tesztelõ programra lenne szükségem.

 

Szeretném tudni, valóban az akkummal van e gond.

 

köszi

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Nézd meg ezt a progit.

Link to comment
Share on other sites

fine2006

köszönöm!!!!!! :D;)

Link to comment
Share on other sites

fine2006

A leírás alapján gondolom bármilyen notebook akkut tud tesztelni.

Igaz?

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.

szia

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Én egy notin és egy akkun próbáltam ki. Ha nyúzod, akár meg is írhatod itt, mire jutottál vele.

Sok sikert. ;)

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Köszi a programot. Ezzel beigazolódott a gyanúm.

A akku tesztelõ 70 %-nak mutatja az akku élettartamát, hasonlóképpen,mint a notebook eredeti akku kijelzõje.

Aztán gondol egyet a gép, 2 perc után hirtelen lekapcsol, hibernálni sem tudja magát.

 

Ekkor megfigyeltem, hogy a kijelzõ szerint a 70 % marad hátralévõ idõtatram (1:35 perc), de az akku ÁBRÁJA HIRTELEN A KIKAPCSOLÁS ELÕTT piros x-re változik (valószínû akku gond), azután egybõl kikapcsol a gép.

 

 

VALÓSZÍNÛ, HOGY AZ AKKUVAL, VAGY A TÖLTÕÁRAMKÖRREL LEHET GOND.

dE EZ IS TALÁLGATÁS. UGYANARRA A KÖVETKEZTETÉSRE JUTOTTAM, AMIT TE IS MONDTÁL.

Köszönöm.

 

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Tehát akku csere lenne a megoldás.

Persze pénzT semmiképpen sem áldoznék a találgatásokra, mivel pórul jártam.

 

Az express.hu hirdetésen keresztül átvertek. Olcsón kínáltak p4 laptopokat "felszámolás alatt lévõ cégnél".Sajnos a lehetõségen kapva beleugorttam,és jól rácsesztem.

AZ UTÁNVÉTES CSOMAG ÁTVÉTELEKOR KIDERÜLT, HOGY LAPTOP HELYETT BAZALTKÖVEKET TARTALMAz!!!

 

Ebbõl lett gyorsan egy rendõrségi feljelentés, és ott tartok, hogy hiába tettem eleget saját magam, és állampolgári kötelezettségemnek, a kutya se foglalkozik az üggyel. Hiába írtam bármit a postának, hogy tartsák vissza a pénzt, még személyesen is a feljelentés után másnap reggel megjelentem magammal is vittem a jegyzõkönyvet), a rendõrség hivatalos értesítése nélkül, azt a tájékoztatást kaptam, hogy e nélkül ELUTALJÁK A CSALÓNAK A PÉNZT!!

 

Te is, és aki olvassa a fórumot az én ügyemre gondolva FIGYELJEN ODA, ÉS NE JÁRJON ÍGY, MINT ÉN.

ELNÉZÉST A FÓRUMBA NEM ILLÕ TÉMÁÉRT!!

Mindenesetre és szeretném, ha más nem járna pórul!!!!!!!

SZIASZTOK

 

Az express.hu hirdetésen keresztül átvertek. Olcsón kínáltak p4 laptopokat "felszámolás alatt lévõ cégnél".Sajnos a lehetõségen kapva beleugorttam,és jól rácsesztem.

AZ UTÁNVÉTES CSOMAG ÁTVÉTELEKOR KIDERÜLT, HOGY LAPTOP HELYETT BAZALTKÖVEKET TARTALMAz!!!

 

Ebbõl lett gyorsan egy rendõrségi feljelentés, és ott tartok, hogy hiába tettem eleget saját magam, és állampolgári kötelezettségemnek, a kutya se foglalkozik az üggyel. Hiába írtam bármit a postának, hogy tartsák vissza a pénzt, még személyesen is a feljelentés után másnap reggel megjelentem, (magammal is vittem a jegyzõkönyvet), a rendõrség hivatalos értesítése nélkül, azt a tájékoztatást kaptam, ELUTALJÁK A CSALÓNAK A PÉNZT!! HOL VAN A MAGYAR JOGRENDSZER!!!

 

Te is, és aki olvassa a fórumot az én ügyemre gondolva FIGYELJEN ODA, ÉS NE JÁRJON ÍGY, MINT ÉN.

ELNÉZÉST A FÓRUMBA NEM ILLÕ TÉMÁÉRT!!

Mindenesetre és szeretném, ha más nem járna pórul!!!!!!!

SZIASZTOK

 

VIGYÁZZATOK TI IS.

 

 

Kérem a moderátort, hogy ne törölje ezt a fontos bejegyzést, mivel másokon szeretnék segíteni. Magamon már nem tudok. Sajnos MAGYARORSZÁG jogrendszere nem sokat ér.

Link to comment
Share on other sites

fine2006

Remélem sokan olvastátok a pc world-nek ezt az oldalát.

 

Egyébként úgy tûnik, végre cselekedett a posta ill a rendõrség is.

Így nem került a csaló birokába a pénzem. Csak várhatok még egy jó darabig, mire újra a kezemben lesz, mivel elkülönített számlán tartják az ügy lezárásáig.

 

sziasztok.

 

Sajnos hallottam a rádióban is hasonló esetrõl. Remélem a károsult is a szerencsétlengségben, cserencsével jár.

 

Kérem a moderátort, hogy ezt a bejegyszést se törölje.

 

Nagyon szépen köszönöm.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Vaffi

Sziasztok!

A következõ problémára keresnék megoldást:

Van egy notim egy halott akkuval (legalább is idáig így gondoltam), ma reggel véletlenül szétrugtam a tápkábelt és a noti tovább mûködött akkuról. Megnéztem a telepmérõt 90%-ot mutatot. Egy jó fél órán keresztül járattam akkuról, töbször újra indítottam. Lement a szint kb. 50%-ig.

Este bekapcsolnám akkuról, de meg se nyekken. Tápot bedugom a töltés jelzõ lámpa világít.

Elindítom hálózatról, telepmérõt megnézem: 55%.

 

Tehát a töltést felveszi.

Próbáltam már bele másik akkut, avval mûködik.

 

??? :hmm:

 

Link to comment
Share on other sites

matesmate

Üdv! kb 9-10 éves a laptopom, az akksija valószínûleg eredeti, azt hittem, hogy totál tönkrement már, fél évig nem használtam az akkut, csak a fiókban pihent, most nem rég betettem a laptopba, töltötte kb 4 napig, és utána már tökéletesen stabilan müködött 3 órán keresztül. Most is már bent van az akksi a notoban, tegnap is arról ment egész nap (megszakításokkal). 8)

Lehet, hogy egy idõre ki kéne venned az akksit a notiból, hátha attól regenerálódik...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...