Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vezetéknélküli billentyûzetek

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet magyarázat a billentyûzete viselkedésére. Vezetéknélküli. 1. tünet hogy Media Player, megy a zene, egyszercsak pause. a Bill.-en van pause gyorsgomd. 2. tünet a gép egyszer csak készenléti állapotban. Ki van kapcsolva az auto készenlét, de a billen van készenléti gomb. 3. tünet ugyanaz minta második, hibernálással eljátszva mivel az volt alvás gombhoz beállítva

Tehát!

Lehet hogy azért csinálja a billentyûzet ezekert a "láthatatlan gombnyomásokat" mert merül az elem?

Köszi elõre is

Bata László
Posted

Nekem két vezetéknélküli rádiós billentyûzettel is volt ilyen gondom. Idõnként átváltottak pl. a 2. funkció készletre, ezek után a funkciógombok mind a mediaplayerre vonatkoztak. Valószínûleg volt valami, ami belezavart a rádió vételbe, valami rádiós kütyü a környéken, ami hasonló frekvencián nyomul.

Ja, két teljesen más billentyûzeten történt mindez, de ugyan abban az irodai helységben. Vissza kellett térjek vezetékre.

Posted

Jómagam RCrepülőzöm, s ez nem ismeretlen jelenség... Ha semmit sem nyomsz s valami bezavar a jelbe, akkor a vevő tejlesen jogosan vesz olyanokat amiket te megse nyomtál...Nem véletlen az sem hogy ezek a félre vételezések csak az extra gombokra vonatkoznak, mert a normális billentyűk általában kevésbé zavarhatóak...

3megoldás van: 1 megkeresed a zavar forrását, és valahogy azt leárnyékolod, vagy eltávolítod.. 2 megpróbálod letiltani az extra gombokat softwaresen... 3 sóhajtasz egy nagyot, és vissza térsz a jó öreg vezetékeshez... 3+1 vagy olyan billetyűzetet veszel, ami 2,4ghz-n megy, mert ez a hibajelenség csak a 27Mhz-s átlagos vezetéknélküli dolgokra vonatkozik(cb-rádió is ezen frekin megy, főképp ez a zavar forrása legtöbb esetbe(levegőben ezért használunk 35mhz-t))

Üdv M

Posted

OK, értettem, de van 2.4-es billentyûzet? Csak egeret láttam ilyan GHz-n.

Ui.:

Honfitársam, váci:D

Posted

Őszintén megmondva még én is csak egeret láttam ezen a frekin, sőt holnap mek be pestre megvenni az új logitech mx 610esem, ami szintúgy 2,4ghz-n megy ;)

Most körülnéztem netem, van de nagyon kevés, és szerintem nem tartozik a legolcsóbbak közé ;)Itt van egy Logitech Pro 2400 Többnyire még csak setről hallotam 2,4ghz-n , külön billentyűzetet még képről sem láttam.

U.i.: Igen? :) talán ismerem :D

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy a trust vezeték nélküli billentyûzet(egérrel együtt 12E Ft volt) Néha olyat csinál hogy ha megnyomom a tabot vagy a "d" billentyût akkor minden futó programot kis méretbe rak. Ha az "x"et nyomom le akkor elindítja a keresést, és hasonlóan majdnem minden billentyûnél csinál valamit. Amint újraindítom a gépet jól mûködik. Az elemet már próbáltam nem az a probléma! Várom az ötleteket!

Elõre is köszi! :)