hegylako Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémával kapcsolatban. Adott egy NFII Ultra-al tip. alaplap, amiben memót szeretnék bõvíteni. A gép induláskor ezt írja : DDRram Dual Chanel Enabled. Fel ismeri az új memót ,de sokszor lefagy.
ProFiler Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 A BIOS-ban nem lett tuningolva a memória? Ha alap órajelen és idõzítésekkel is újraindul, akkor ajánlott lefuttatni a memtest-et! Ciao.
nagyjani Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Add vissza a régi memoriát, és kérjél kettõ teljesen egyformát. Dualban csak akkor fog stabilan mûködni!
hegylako Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Köszi a BIOS-ban beállítottam, már mûködik.
matesz Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Sziasztok! Van egy problémám. Bõvítettem a memóriát a gépemben 2x256MB-ról 2x512MB-ra. Ugyan az a tipusu memória (Kingmax) került bele! És új proci is került a vasba: Intel P4 2.8GHz, 800MHz, 512kB L2 cache, HT. :!: A memória mûködéssel nincs is semmi baj, megy szépen duálban, de az Everest azt írja ki, hogy a PAT tíltva van, pedig elõtte engedélyezve volt, és nem állítottam el semmit! Lehet ennek oka az új proci Hol lehet ezt visszaállítani? Elõre is köszi a segítséget!
Recommended Posts