tomatos Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Készítek egy programot amibe az alábbi dolog szerepel: Adószám ellenõrzés: Az adószám felépítése: az elsõ nyolc számjegy a törzsszám, ezt követi az áfa kód, majd az utolsó két számjegyen az illetékes adóhatóság azonosító kódja szerepel. A törzsszám elsõ hét jegye az egyedi azonosító szám, a nyolcadik számjegy a cdv ellenõrzõ szám. Az ellenõrzõ szám képzése a következõ: az elsõ hét számjegyet helyiértékük csökkenõ sorrendjében szorozzuk a 9, 7, 3, 1, 9, 7, 3 számjegyekkel, a szorzatokat összeadjuk és az eredmény 1-es helyiértékén lévõ számot kivonjuk 10-bõl. A különbség a cdv ellenõrzõ szám. Ez a szám 10 jegyû és így az alakja így is kinézhet 9xxxxxxxx. Sajnos Integer változóba ez nem fér be viszont real típusba meg nem tudom használni a mod és div dolgokat a számjegyek meghatározására. Valami megoldást esetleg tud valaki? Delhibe és Visual C#-be kell megírnom a programot.
Athos Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Én meg nem számként csinálnám. Mivel számjegyenként kell végigmenni, ezért lehet praktikusabb a string. Bár azt is lehet, hogy számként tárolod és abból alakítod vissza. Ne mindegy. A lényeget arpsoft elmondta.
tomatos Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Ok köszi megoldottam. Stringként egyszerûbb volt
Recommended Posts