ruzsi1 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Meg tudná valaki mondani, hogy mit csináljak annak érdekében, hogy ismét mûködjön a touch-pad? Általában külsõ, USB egeret használok, de néha kellene a touch pad. Régebben ment, aztán nem tudni miért, meghalt. Telepítettem egy új egér drivert az USB- egérhez, talán azért? Nem találom az Eszközvezérlõben sem a touch-pad-et, azt sem tudom, hogyan hívják magyarul. Ha van valakinek ötlete, kérem, írja meg. A gép egy Fujitsu-Siemens Amilo laptop. Köszi.
ProFiler Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Mindenképpen telepíteni kell a driverét! Bár az egér telepítése nem okozhatna gondot, azzal párhozamosan mûködnie kellene. Ciao.
bazsi1978 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Sziasztok A problémám nekem is az, hogy nem megy a touchpad. Nekem is van egy usb-s egerem, általában azt használom. A másikat csak akkor ha megyek valahova, és kell a gép. Viszont egy ideje nem megy a "tapipad". Probáltam újra telepíteni a drivert, próbáltam letörölni, ami bekapcsolás után automatikusan újra installálódik, de semmi. A gépem egy Acer Aspire 5310. Aki tud segítsen légyszi köszi
Alex99 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Vagy nem jó, mert alapból mennie kell, kapcsolgatás nélkül. Nekem nincs is olyan, hogy ki-be lehessen ott kapcsolni.
Crocket Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Nem kapcsoltátok ki véletlenül a touch pad-ot? Én már jártam így...
Omega32 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Igen nekem külön gomb van kinnt a notebookon, hogy ki-, bekapcsolhassam. Csak nekem ilyenkor kikapcsoltállapotban egy jó nagy zöld led világítani kezd. (Egyébként jó dolog, ha valami rámegy, akkor kikapcsolás utána lehet takarítani, vagy egér mellett nem "nyomkodja" véletlenül az ember...)
bazsi1978 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 (edited) Be van kapcsolva BIOS-ban? Néztem a biosban, de nem találtam meg. Most hogy olvasgattam a hozzászólásokat, átböngésztem a billentyûzetet, és találtam egy gombot, illetve kettõt amivel ki lehet kapcsolni a tapipadot. Fn+F7 Úgy látszik véletlenül kikapcsolhattam. Ezer bocsánat, és köszönöm a segítséget. Edited June 11, 2008 by Gereby
kocoska007 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 FN+F7 Sziasztok A problémám nekem is az, hogy nem megy a touchpad. Nekem is van egy usb-s egerem, általában azt használom. A másikat csak akkor ha megyek valahova, és kell a gép. Viszont egy ideje nem megy a "tapipad". Probáltam újra telepíteni a drivert, próbáltam letörölni, ami bekapcsolás után automatikusan újra installálódik, de semmi. A gépem egy Acer Aspire 5310. Aki tud segítsen légyszi köszi
kbarnabas Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Sziasztok! Az a problémám, hogy a touchpapom görgetõsávja nem mûködik. (A touchpad egér része teljesen jó.) Acer, emachines E725 422G25Mi windows 7-el. Kerestem neten drivereket, de nem találtam. Vagy elég lenne valamit a számítógépen beállítani? Segítségeteket elõre is köszönöm.
Csaba_# Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Azzal a driver-el amit a Windows 7 rendel az eszközhöz, nem valószínű, hogy elő tudod csalogatni ezt a funkciót. Próbálkozz Vista-s driver-ekkel. Ha nem jön be, a lehetséges gyártók neve alapján (Alps, Synaptics) is érdemes körülnézni.
kbarnabas Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Köszönöm szépen, megoldódott! Akinek késõbb gondja lenne ezzel: Acer, emachines E725 géphez Synaptics driver jó. Mégegyszer köszi, minden jót!
niohoggr Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Üdv, Nekem egy Acer 5750G-m van és a touchpaddel vannak gondjaim. Felismeri a Windows, de semmi többet nem tudok róla - igazából két hardware eszközt lát, egy HID kompatibilis valamit, és egy PS/2-es egeret. Ezzel még akkora gond nem lenne -leszámítva azt, hogy fogalmam sincs milyen gyártmányú, tehát melyik driver kellene hozzá - de mindemellett Win 7 alatt össze vissza ugrál az egér és rángatózik. Rendkívül zavaró. Érdekes módon linux alatt még nem jelentkezett a hiba -- gyanítom nem is fog. Momentán azzal kezelem a problémát, hogy kikapcsoltam a touchpadet - disable a win7-en belül - de nyilván akadnak helyzetek, amikor nem lenne kényelmes usb egeret használni és jól jönne a touchpad. Már próbáltam a Synaptics, Elantech drivereket de mindegyiknél ugyanaz a gond, sõt, a win7 ha önmagában van - driver nélkül - akkor is produkálja. Érdekes módon, amikor telepítettem a win7-et semmi gnodja nem volt, sõt utána még egy darabig probléma mentes volt. Most viszont ha be van kapcsolva használhatatlan. HA valaki tud segíteni annak hálás lennék.
KGigi Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Szerintem itt már teljesen összekutyulódtak a driverek. Nem tudom, hogy újratelepítés nélkül ezt ki lehet-e bogozni. Mindenesetre Linux alatt a xorg.conf-ból, vagy ha onnan esetleg nem, akkor valamelyik másik beállításfájlból kiderül, hogy milyen gyártmány a touchpad. Melyik disztribúció?
niohoggr Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Ubuntu 11.04 Natty. Jó lenne, ha valahogy meg tudnám oldani a segítségeddel, mert időnként - ha elfelejtem kikapcsolni - komoly agyérgörcsöt okoz... Rájöttem, ha három ujjam rajta hagyom a pad-en akkor nem ugrál... Na de az sem állapot. Egyébként, igen amikor installáltam először - én marha - véletlen felraktam a Synaptics és az ELAN driverét is... Így utólag tudom nagy hiba, de mostanra kipróbáltam azt is, mi van ha letöröm az egyiket vagy mindkettőt de nem segített.
KGigi Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Terminálba: egrep -i 'synap|alps|etps' /proc/bus/input/devices Ez kiírja, hogy milyen típusú touchpad van a gépben. Windowson valószínűleg az lesz a probléma, hogy bizonyos modulok a driver törlése után is fennmaradnak. Sajnos ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, de ha csinálsz egy friss telepítést, és csak a megfelelő drivert teszed fel, elvileg jónak kellene lennie. Én ezt még megpróbálnám előtte.
niohoggr Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Próbáltam, mindkettőt. De egyik megoldással sem szűnt meg, ráadásul az elvileg megfelelő synaptics driverrel nincs oldalgörgő (holott még linux alatt is van). Azt meg nem tudom, hogy linux alatt miért ritkább, de reagálni látszik a touchpad körüli gyengéd nyomásra.(ebben ugyan nem vagyok teljesen biztos, a remegés jelensége teljesen kiszámíthatatlan) Az a baj, hogy garanciás szervízbe meg nem merem úgy küldeni, hogy lehet szoftveres a hiba, mert ha kiderül, hogy az, akkor nekem pénzbe kerül. (Acer hivatalos közleménye szerint.)
KGigi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 És nincs valami beállítópanel, ahol lehet állítgatni? Ha büntetést kell fizetni, akkor én mindenképpen csinálnék egy friss telepítést. Vagy úgy is rossz?
niohoggr Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Felhívtam Acer-éket, pontosabban a magyarországi központi szervizüket. Most az utasításaikat követve a Synaptics saját driverét használom - nem az Acer által a honlapon ill. a telepítő cd-n található drivert. Azzal megy. Az Elan-nal nem csoda, hogy nem ment - mivel az a drivel multitouch touchpadra van ez meg (úgy néz ki) nem az. Egyelőre szépen megy, ha még sem bizonyulna a későbbiekben jónak ez a megoldás, újra telepítem a windowst és ezúttal a megfelelő drivert teszem fel egyből. Más kérdés, hogy a Hard Disk Sentinel szerint 88 napon belül meghal, ugyan most még nem érte el azt a kondíciót, aminél már garanciálisan cserélnék. Szóval ha máskor nem, akkor ismét csak felhívom az Acert. Kár, hogy ilyen gondok vannak mert egyébként nagyon meg vagyok elégedve a laptoppal - gyors, viszonylag halk, a melegedéssel elboldogulok, és a Crysis 2-t viszi "extreme" beállításokkal akadás nélkül. Neked meg köszönöm a segítséged, a linuxos parancs nélkül szerintem még most is találgatnám miféle gyártmány a touchpadom.
kristonz Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Sziasztok ! Nekem speciel Acer as5536g -m van , és a touchpadommal próbálkoztam már különféle driverekkel de egyik sem volt jó. A synaptics ledobálta az asztal aljára a másik alps el nem is ment. Alapjáraton ismeri a win7 de nagyon lassú , ha felveszem akk a rákötött egér lesz nagyon gyors. A legörgetést szereti a felgörgetést már megtagadja. Már gondolkodtam valamiféle fólián , vagy egyéb dolgon ,de nem tudom hol szerezhetném be. A válaszokat előre is köszönöm . (win 7 - 32 bit , több driver volt kipróbálva ,egyik sem volt jó , rendszeresen tisztított , nem zsírosodott )
Dorcyca13 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Sziasztok Remélem valaki tud segíteni a problémámon, mert eléggé idegesít A gondom az, hogy a laptopomon eddig tökéletesen működött a 2ujjas vezérlés a touchpad-en... Tudtam a 2 ujjammal húzogatva görgetni, nagyítani és kicsinyíteni 2 ujjal...De ez most elszállt Egyébként tökéletesen működött de miután feltelepítettem a Windows 8.1-et (az új frissítést) és párszor megfagyott a rendszer, majd ezután visszaállítottam az eredetit és eltávolítottam a frissítést, ez a funkciója a touchpad-nek egész egyszerűen eltűnt Néztem az összes egér-beállítást, de egyiknél sem találtam semmi használható infót Laptopom: Samsung Series 3 NP370R5E Előre is köszönöm: Dorcsi
KGigi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Töröld le a touchpad drivert, és tedd fel újra.
tzs76 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Sziasztok! vostro dell 5470-nál sajnos a touchpad nagyon lassú. Az egérmutató beállításai menüben a mozgás sebességét maximumra raktam. A toshiba nootebok-nál ilyet nem tapasztaltam. Tudnátok ezzel kapcsolatban megoldást. Köszönöm! tzs
Recommended Posts