Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Linux alatt Wireless PCI hálókártya


r-chee

Recommended Posts

r-chee

Hali. Telepítettem a Suse Linux 9.2-t, és az oprendszer alatt az eszközkezelõben látszik a Wireless karim (Edimax EW-7128G) és az integrált hálókártya is, de netet mégsem tudom behozni... Egy külföldi weboldalon olvastam egy listát a (Suse) Linux-kompatibilis Wireless hálókarikról, és enyém is köztük volt. Tehát ha eszközkezelõben látszik, és nem abban a listában szerepel ott, ahol a fel nem tett cuccok (pl. chipset, VGA) vannak felsorolva, az azt jelenti, hogy illesztõprogi nem kell hozzá (>>neten ehhez a típushoz nem találtam linux driver-t), hanem anélkül is használható :?: Le kellene tiltanom az integrált hálókarit, vagy a vezetéknélülit kellene pl. parancssorból beaktiválnom :?: Bocsesz, hogy ilyen gaygin írtam le, de most kezdem az ismerkedést a Linux-szal :upsz: . Válaszokat elõre is kösz :) .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
magab

Sziasztok!

 

Van egy kis problémám. Asztali számítógépben, Mandrake 10.1-gyel szeretnék használni egy Belkin wireless kártyát (F5D7000uk ver. 6000). A Win2000 szerint is RT61-es, Ralink chipset-es a kártya.

 

Csakhogy, a Ralink oldaláról letöltött driver nem mûködik.

 

Az lspci lát ugyan egy ra0 eszközt, de ismeretlennek titulálja a modprobe után is (telepítés elõtt eth0 down meg volt).

 

Tud-e valaki native drivert?

Jó lenne egy lépésrõl lépésre leírás, mert hátha én voltam balfék.

 

Ha minden kötél szakad, megpróbálom ndiswrapperrel, bár csak hobbi szinten használom a Linuxot (értsd: a konzolos cuccosokhoz nem nagyon értek). :(

 

Köszi, elõre is!

Link to comment
Share on other sites

Babó22

@r-chee: Telepítsd fel a network-manager-t. Neked egy RPM csomagot kell telepítened.

 

@magab: Ne vedd sértésnek, de tanuld meg és használd a Google-t. Írd be ezt a kulcsszavat: belkin F5D7000uk driver for linux. Variálgasd. Ha mégsem megy a net, de fent van a talált driver, akkor csináld azt, amit r-chee-nek írtam.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
keletiklan

Sziasztok mint 8éves zeneszerkesztõ próbálok átállni linuxra :D

Minden szupi tényleg a megszokott mastering és editáló programjaim mind futnak a linuxon a wine segitségével.

Egy problémám van vele még és ezt nem tudtam megoldani a wifi.

Mûködik persze, egy ralink2500 van benne a gépbe és a másik szobából kapja a jelet egy routerrõl.

Ez így ebben a felállásban a windows alatt 6mbites sávszelet jelent amibõl 4-5 mindig meg van(6ra fizettem elõ na de a wifi sosem tökéletes:D)

Linux Kiwi alatt a következõ történik a hálózati kapcsolatokban látja az enyémet és még másokét is, de ez így volt Windows alatt is.

Viszont minden jel csak 50% osan max 71%osan látszik és ettõl a sebességem nincs csak 30kbit.

Egyszer ettõl kevés másrészt attól is hogy nem 54mbps-os kártyának látja hanem csak 1mbps-osnak mig a Windows 54nek.Hozzáteszem ez utóbbi dolog nem tudom hogy befolyásolja a sebbeségcsökkenést.

El néztem a az edimax oldalára és találtam linuxos drivert hozzá ha minden igaz és jol csináltam a terminálból való telepitést akkor ez most fent is van mert hiba üzenettekkel nem traktált a terminál.

Változás viszont nem történt.

Szóval tök rossz hogy már csak ez választ el attól hogy a winfost letöröljem de a jo internet sebbesség miatt még mindig xp alól kell neteznem:(:(:(:(

Ha tudnátok esetleg segiteni az jo lenne. Jelzem még 3napja van fent a linux de egész jol boldogultam vele eddig ugyhogy csak finoman az infokkal bár eddig mindent a google és forumok segitségével sikerült megoldanom de ez már nem megy sajna.

Link to comment
Share on other sites

Doc
EZT már próbáltad?
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...