Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Retro

zsoltchelsea

Recommended Posts

Posted

Na, ide gyûjtsük azokat a dolgokat, amelyek az elmúlt évtizedekben megkönnyítették a dolgunkat. Legalábbis elvileg. Ide jöhet a ragasztótól a zacskóstejtartóig minden, kivéve a számítástechnikai dolgokat, mert olyan topic már van.

Posted

Amennyire réginek lehet tekinteni a festményeket, és a matyó csipkés terítõt a nyomtatómon. :lol:

Posted

Én igen. Például néha Traubisoda-t iszok, régebbi rádióm van, amit befõzõgumival oda kell illesszteni egy zsebteleppel.

Posted

A pipám öregebb mint én. Két éve karácsonyra kaptam nejemtõl egy szépet, de nyáron már kilukadt és visszatértrm a régihez (Még apám használta a fronton, csak szárat kellet cserélni). A karórám a hetvenes évek elejérõl származik Rakéta márka. Orásnál még nem volt és pontosnak mondható, havi 2-3 másodper sietés. Megvan még a Púpos diavetítõm is, nyolc évesen kaptam, csak a filmek mentek tönkre.

Posted

Próbálom mindenbõl a legmodernebbet használni.

Ciao.

Scorpion Spyke
Posted

Nekem is úgy általában mai cuccaim vannak, bár mindíg egy szinttel visszább vagyok, mint mások. De a videómagnóm az elég "óckúl". :D

Posted

Az nekem is, de az még mindig mûködik. 14-16 éves AKAI videó, semi baja, nehezebb is, mint az újabb, abból még nem spóroltak ki semmit. Sõt láttam már nagyon régi talán. 1982-es évjáratú videót, az nagyon ott van, nem beletolni kell a kazettát, hanem mint a régi BRG magnókba, a fedelet felhajtani és úgy beletenni.

Mostanában már inkább a modernebb dolgokat használom, de van pár régebbi, ami még gond nélkül mûködik.

Posted

Nekünk egy 80-as évekbeli, osztrák, Gebe típusú rádiónk van, egész jó állapotban...

Digital Silence
Posted

Apukámnak van egy Panasonic rádiója, kék mûanyag, kerek, de félbe lehet hajtani, egyik felében van a hangoló tekerõ, csak középhullámot tud. Gyártották még sárga színben is. Akkor vette, amikor születtem 1969-ben. Azóta csak az elemeket(2db AA) kell cserélni.

Posted

Egyébként ezzel a retroval mindig úgy vagyok, hogy ameddig tehetem, addig nem foglalkozom vele, beszerzem a legújabb dolgokat. De egyszer lehet, hogy úgy hozza a sors, akkor retrozni kényszerülök. Bár ahhoz képest épp most vagyok ebben a fázisban... :pislog:

Ciao.

Posted

Dehogynem! Ha már nincs lehetõség a fejlesztésre, a jelenlegi cuccokat kényszerülök megtartani és hosszú évek múlva is azokat használni. ;)

Ciao.

Posted

32 éves autó retronak számít?

Posted

Old-timer :D8) . Amúgy azt mondom, hogy régi cuccokból részeket vagy egészben felhasználni jó dolog. Ez nem csak a számítástechnikára vonatkozik.

Posted
Dehogynem! Ha már nincs lehetõség a fejlesztésre, a jelenlegi cuccokat kényszerülök megtartani és hosszú évek múlva is azokat használni. ;)

Ciao.

Nekem Faterom még mindig a régi jo SOKOL rádiót hallgatja minden nap, és közben már volt vagy 5 másik rádiója is. Nem kényszerbõl hallgatja ezt, csak már nagyon megszokta. A retro dolgok nem mindig kényszerbõl vannak. :ötlet:

Posted

Jaja, sokszor megszokásból jönnek elõ.

Digital Silence
Posted

Volt szerencsém látni a Philips legelsõ, mûködõ CD-olvasóját. Pontosabban annak fejegységét. 80dekásra sikerült szegény, és soha nem építették be. Talán érthetõ. :)

Posted

Nekünk van egy úgynevezett "kotyogó" kávéfõzõnk, amit bár még elvétve lehet kapni, de mégiscsak a 70-es évek terméke. Ráadásul a feleségem ragaszkodik hozzá, nem hajlandó egy normális kávéfõzõt venni. Továbbá, nem régen szabadultam meg a megbízható NDK "Party Grill" grillsütõtõl, amivel remek melegszendvicseket lehetett készíteni. Most már se grillsütõ, se kivehetõ ajtós turmixgép, se NDK, hová jut ez a világ? :)

@ TheSaurus

Ha nem vagyok indiszkrét, milyen gyártmányú az a 32 éves autó? (Szeretem a régi autókat, egy idõben volt nekem is egy 15 éves Mercim.)

Posted

Romániában még kapható a továbbfejlesztett változata. Nekünk is van még egy olyan. Amúgy mi egy 23 éves Mercivel járunk.

Posted
Tetszett. Olyan jó - még csak hülyeségbõl is ilyesmit megnézni. Wartburg nincs? :lol:

De, készült egy rajongói Waresz-teszt. Irtó jóra sikerült. Mindjárt megkeresem.

Na, meg is van.

Posted

Nagyon állat! Főleg a 3in1 guminő!

Posted

A szemkárosodás is nagyon ott van.