zsoltchelsea Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Na, ide gyûjtsük azokat a dolgokat, amelyek az elmúlt évtizedekben megkönnyítették a dolgunkat. Legalábbis elvileg. Ide jöhet a ragasztótól a zacskóstejtartóig minden, kivéve a számítástechnikai dolgokat, mert olyan topic már van.
Sanzi Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Amennyire réginek lehet tekinteni a festményeket, és a matyó csipkés terítõt a nyomtatómon.
Babó22 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Én igen. Például néha Traubisoda-t iszok, régebbi rádióm van, amit befõzõgumival oda kell illesszteni egy zsebteleppel.
KeLa Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 A pipám öregebb mint én. Két éve karácsonyra kaptam nejemtõl egy szépet, de nyáron már kilukadt és visszatértrm a régihez (Még apám használta a fronton, csak szárat kellet cserélni). A karórám a hetvenes évek elejérõl származik Rakéta márka. Orásnál még nem volt és pontosnak mondható, havi 2-3 másodper sietés. Megvan még a Púpos diavetítõm is, nyolc évesen kaptam, csak a filmek mentek tönkre.
ProFiler Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Próbálom mindenbõl a legmodernebbet használni. Ciao.
Scorpion Spyke Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Nekem is úgy általában mai cuccaim vannak, bár mindíg egy szinttel visszább vagyok, mint mások. De a videómagnóm az elég "óckúl".
Adani Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Az nekem is, de az még mindig mûködik. 14-16 éves AKAI videó, semi baja, nehezebb is, mint az újabb, abból még nem spóroltak ki semmit. Sõt láttam már nagyon régi talán. 1982-es évjáratú videót, az nagyon ott van, nem beletolni kell a kazettát, hanem mint a régi BRG magnókba, a fedelet felhajtani és úgy beletenni. Mostanában már inkább a modernebb dolgokat használom, de van pár régebbi, ami még gond nélkül mûködik.
zsoltchelsea Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Nekünk egy 80-as évekbeli, osztrák, Gebe típusú rádiónk van, egész jó állapotban...
Digital Silence Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Apukámnak van egy Panasonic rádiója, kék mûanyag, kerek, de félbe lehet hajtani, egyik felében van a hangoló tekerõ, csak középhullámot tud. Gyártották még sárga színben is. Akkor vette, amikor születtem 1969-ben. Azóta csak az elemeket(2db AA) kell cserélni.
ProFiler Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Egyébként ezzel a retroval mindig úgy vagyok, hogy ameddig tehetem, addig nem foglalkozom vele, beszerzem a legújabb dolgokat. De egyszer lehet, hogy úgy hozza a sors, akkor retrozni kényszerülök. Bár ahhoz képest épp most vagyok ebben a fázisban... Ciao.
ProFiler Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Dehogynem! Ha már nincs lehetõség a fejlesztésre, a jelenlegi cuccokat kényszerülök megtartani és hosszú évek múlva is azokat használni. Ciao.
zsoltchelsea Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Old-timer . Amúgy azt mondom, hogy régi cuccokból részeket vagy egészben felhasználni jó dolog. Ez nem csak a számítástechnikára vonatkozik.
Sanzi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Dehogynem! Ha már nincs lehetõség a fejlesztésre, a jelenlegi cuccokat kényszerülök megtartani és hosszú évek múlva is azokat használni. Ciao. Nekem Faterom még mindig a régi jo SOKOL rádiót hallgatja minden nap, és közben már volt vagy 5 másik rádiója is. Nem kényszerbõl hallgatja ezt, csak már nagyon megszokta. A retro dolgok nem mindig kényszerbõl vannak.
zsoltchelsea Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Jaja, sokszor megszokásból jönnek elõ.
Digital Silence Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Volt szerencsém látni a Philips legelsõ, mûködõ CD-olvasóját. Pontosabban annak fejegységét. 80dekásra sikerült szegény, és soha nem építették be. Talán érthetõ.
DJGABI Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Nem tudtam eldönteni, hogy az autós topicba, a viccesbe, vagy hova kerüljön, úgyhogy ide teszem: Totalcar Trabant teszt I. Totalcar Trabant teszt II. KÖTELEZŐ MEGNÉZNI!!!
warynski Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Nekünk van egy úgynevezett "kotyogó" kávéfõzõnk, amit bár még elvétve lehet kapni, de mégiscsak a 70-es évek terméke. Ráadásul a feleségem ragaszkodik hozzá, nem hajlandó egy normális kávéfõzõt venni. Továbbá, nem régen szabadultam meg a megbízható NDK "Party Grill" grillsütõtõl, amivel remek melegszendvicseket lehetett készíteni. Most már se grillsütõ, se kivehetõ ajtós turmixgép, se NDK, hová jut ez a világ? @ TheSaurus Ha nem vagyok indiszkrét, milyen gyártmányú az a 32 éves autó? (Szeretem a régi autókat, egy idõben volt nekem is egy 15 éves Mercim.)
ProFiler Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Totalcar Trabant teszt I. Totalcar Trabant teszt II. KÖTELEZÕ MEGNÉZNI!!! Tetszett. Olyan jó - még csak hülyeségbõl is ilyesmit megnézni. Wartburg nincs? Ciao.
zsoltchelsea Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Romániában még kapható a továbbfejlesztett változata. Nekünk is van még egy olyan. Amúgy mi egy 23 éves Mercivel járunk.
DJGABI Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Tetszett. Olyan jó - még csak hülyeségbõl is ilyesmit megnézni. Wartburg nincs? De, készült egy rajongói Waresz-teszt. Irtó jóra sikerült. Mindjárt megkeresem. Na, meg is van.
zsoltchelsea Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Nagyon állat! Főleg a 3in1 guminő!
zsoltchelsea Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 A szemkárosodás is nagyon ott van.
Recommended Posts