Jhonny Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Sziasztok! Itthon van egy olyan gép, amiben (még) nincs SATA csatoló, de úgy gondolom, hogy egy IDE Winyóba már értelmetlen befektetni, és az egyik ismerõsöm mondta, hogy lehet pár ezer forintért venni SATA csatolót. Ti tudtok errõl valamit, és ha igen, akkor hol lehetne ilyet kapni?
ProFiler Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 A legtöbb számítástechnikai üzletben kapsz PCI-os SATA vezérlõkártyát. Ciao.
Jhonny Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 És egyáltalán egy olyan régi alaplapra, amin még SATA sincs, rá lehet kötni PCI-os eszközt?
kfx Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Direkt erre találták ki PF által említett eszközt.
ProFiler Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Na azért attól függ, mennyire régi. PCI azért legyen rajta. (Bár ha az sincs rajt, akkor amúgy is esélytelen lenne egy SATA HDD mûködtetése.) Ciao.
Jhonny Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 És ezt csak akkor tudom megnézni, ha szétszedem a gépet, vagy Everest-be is meg lehetne találni valahol?; esetleg egyéb módon?
ProFiler Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Megmondom Neked, ha leírod az alaplapod típusát. Ha ez sem derül ki, akkor csak annyit mondj, hogy hány MHz-es a procid! Ciao.
Jhonny Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Intel Brookdale i845 És egy 1500-as P4.
ProFiler Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Akkor nem is kérdés! Természetesen van benne, nyugodtan vehetsz hozzá egy SATA vezérlõkártyát. Ciao.
Jhonny Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Találtam egy egész jó Kouwell Vezérlõkártyát, ez szerintem jó is lesz. És amúgy a Winchester átviteli sebessége ugyanakkora marad, mintha az Alaplapomon eredetileg lenne SATA (II), vagy így lassabb lesz?
ProFiler Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 A PCI sín sebessége miatt a SATAII elméleti sebességét nem éri el. De nyugalom, amúgy is mindegy, mert a SATA-t sem használja ki a merevlemez írási és olvasási sebessége. Ciao.
tokaito Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Sziasztok! Most cseréltem alaplapot és sajnos csak egy interfész csatlakozó van rajta, nekem meg kettõ kellene. Létezik valamilyen PCI-s eszköz amivel a régi HDD-ket ( ATA ) csatlakoztathatnám ? Vagy valamilyen más megoldás ? Két db HDD ATA, két db DVD egy IDE csatlakozó négy db SATA csatlakozó.
Verdadero Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy az Ide csatis két dvd íróm rá akarom tenni satás alaplapra, ehhez kell ugye átalakító, már csak azzal nem vagyok tisztában, hogy ugye az Ide csatoló kezeli egyszerre a két dvd-t, mint master meg slave, viszont nem tudom a sata is megteszi ezt, vagy sem ? Vagyis elég egy átalakító vagy kettõ kell ?
SkyBird Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 A SATA-nál nincs olyan, hogy master/slave. Ha dual portos SATA átalakítót veszel, akkor elég egy is. IDE - Dual SATA Port Converter Ilyenkor az ábra szerint kötött, hogy melyik SATA porton jön az IDE Master, és melyik lesz a Slave. Vagy pl. itt van ez: http://www.argep.hu/trend/WIRE/Wiretek-ide...-atalakito.html
Verdadero Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Oké most már értem köszi, csak megfelelő csatlakozót nem találok. Ezek amiket már én is megtaláltam és linkeltél is, sata eszközök ide csatis alaplapra kötésére jó, de nekem ugye fordítva kéne ! Olyanba meg csak szimplákat láttam, duálosat nem. Ha ugye meg kettőt kell venni, akkor egyszerűbb új dvd-t venni, nem nagy az árkülönbség.
Verdadero Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 De jó és közben találtam is elég jó áron, köszi az ötletet !
Garono Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Üdv! Szeretnék valahogy eSATA porttal nem rendelkező laptopomra eSATA portot varázsolni. Az optikai meghajtót szívesen kidobnám, így a helyébe egy "HDD caddy" szerű adaptert be lehetne varázsolni. A gond csak az, hogy ilyen eszköz látszólag nem létezik. Pedig ha ez egy működő megoldás, akkor gondolom visszafelé is működnie kéne.
Recommended Posts