Micimack0 Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Chiao! Chello Internetem van 2 gép és 1 router 1 hónapban max. 30Gb tudok letölteni! És pont ezért az egyik gépen be szeretném állítani hogy mekkora sebességgel töltsön a gép a nettrõl! (Ezt a router nem tudja) Ezt meg lehet csinálni a windowsban alapból vagy kell hozzá egy progi?
arpsoft Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 A Win alapból nem tudja, de szinte bármelyik letöltésvezérlő igen.
atomenergia Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Nekem is ilyen problémám lenne, csakhogy nekem más okból kifolyólag. Van egy router, amire 3 gép van rákötve. Mivel a sávszélesség elég nagy (2,5 Mbps/0,5Mbps), ezért általában nem szokott probléma lenni, de van, amikor igen. Videónézegetés az interneten (pl.: YouTube, Videa, stb.), játék (ping) és egyéb internetes programok (FTP, IRC, stb.) eléggé zavarják egymást. A cél, hogy minden gépen egyenlõ részben osztozzon a sávszélesség és ne legyen az, hogy egy gép a teljes sávszélességet kihasználva zavarja a többit. (Hisz egy átlagfelhasználó számára a durván 756 Kbps/128 Kbps sávszélesség elég) Köszi a választ elõre is!
KGigi Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 A routernek kell tudnia a QoS-t, ezzel a szolgáltatással lehet szabályozni a minimum és maximum sávszélességet, amit egy gép birtokol. Gépenként egyéni beállítás is lehetséges.
sublett01 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Sziasztok! Nekem a win 7 alatt az ftp csak 5 k/sec-vel mûködik, ugyenezen a hálózaton az XP normális sebességgel mûködik. Van valakinek tippje mi lehet a probléma?
Recommended Posts