Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sebesség korlát

Recommended Posts

Posted

Chiao!

Chello Internetem van 2 gép és 1 router 1 hónapban max. 30Gb tudok letölteni!

És pont ezért az egyik gépen be szeretném állítani hogy mekkora sebességgel töltsön a gép a nettrõl! (Ezt a router nem tudja) Ezt meg lehet csinálni a windowsban alapból vagy kell hozzá egy progi?

Posted

A Win alapból nem tudja, de szinte bármelyik letöltésvezérlő igen.

• 3 years later...
Posted

Nekem is ilyen problémám lenne, csakhogy nekem más okból kifolyólag. Van egy router, amire 3 gép van rákötve. Mivel a sávszélesség elég nagy (2,5 Mbps/0,5Mbps), ezért általában nem szokott probléma lenni, de van, amikor igen. Videónézegetés az interneten (pl.: YouTube, Videa, stb.), játék (ping) és egyéb internetes programok (FTP, IRC, stb.) eléggé zavarják egymást. A cél, hogy minden gépen egyenlõ részben osztozzon a sávszélesség és ne legyen az, hogy egy gép a teljes sávszélességet kihasználva zavarja a többit. (Hisz egy átlagfelhasználó számára a durván 756 Kbps/128 Kbps sávszélesség elég)

Köszi a választ elõre is!

Posted

A routernek kell tudnia a QoS-t, ezzel a szolgáltatással lehet szabályozni a minimum és maximum sávszélességet, amit egy gép birtokol. Gépenként egyéni beállítás is lehetséges.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Nekem a win 7 alatt az ftp csak 5 k/sec-vel mûködik, ugyenezen a hálózaton az XP normális sebességgel mûködik.

Van valakinek tippje mi lehet a probléma?