elodloic 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Olvastam a neten hogy ha van a gépben 2 hangkártya,a programokat be lehet állítani hogy melyiket használják. Örül a fejem,és követem az utasításokat,miszerint fel kell telepíteni mind a két hangkártyát,és mûködni fog. Namost nekem van egy ALS4000 és egy Asus A7NX-X alaplapba beépített hangkártyám. Az ALS-t korábban is használtam,és az már fel volt telepítve. Elõásom az alaplap telepítõCDjét,és telepítem a hangkártyát. Csakhogy az idióta Windows XP az alaplapira is az ALS driverét telepíti,pedig meg is adtam a telepítõfájlját . Törlöm le a hardverek közül az ALS-t,mondván ha az Asus-os fennlesz,visszatelepítem,de még ekkor is ALS drivert akar az Asus-oshoz. Így persze hogy nemmûxik! Tud valakí segíteni??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted September 8, 2006 Az én ASUS alaplapomnál, ha beteszek egy hangkártyát az alaplapi automatikusan tiltásra kerül! Ennek okán egy SB Audigy és egy kommersz sztereo hangkártya került a gépbe. Zene film Audigy, Skype, Clip telefon a sztereon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elodloic 0 Author Share Posted September 8, 2006 Akkor ez a két kártya nem fér el egymás mellett? Nincs ingyenes megoldás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Share Posted September 8, 2006 Nekem van egy SB Audigy 2 NX külsõ hangkártyám, ami tökéletesen megy az ASUS alaplapija mellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted September 9, 2006 Igen, a külsõ USB csatis dolgok nem a belsõ PCA címeket és megszakításokat használják. Egyébknt ahány szabad helyed van annyi hangkártyád lehet, de a mai alaplapok a sajátjukat legtöbb esetben ekkor letiltják. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elodloic 0 Author Share Posted September 9, 2006 Ilyen külsõ hangkártyát tutkó nem veszek. De azért kösz a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 11, 2006 Na tisztázzunk valamit! Több hangkártya simán lehet a gépben, még az alaplapi mellett is! Másképp hogyan menne a DJ-knek? Egy a lényeg: ne ugyanolyan chipsetes legyen, mint a másik! Tehát ha az alaplapi mondjuk SoundMAX, akkor betehetsz mellé egy Audigy-t, vagy Terratecet, vagy SB Live-ot, és még sorolhatnám. Sõt, akár három (két kártya + alaplapi) is lehet engedélyezve, a Windows és az eszközök kezelik. Én anno próbáltam, és nem volt bajom soha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekpapa 0 Share Posted October 17, 2006 Halihó! Nekem vanm egy integrált kártyám amihez a napokban betettem egy Genius Sound Maker 5.1est. A windows látja õket, külön külön mûködnek gond nélkül. Azonban amikor egyszerre kéne szóljon a két kártyának az egyik recseg meg "rotyog", szóval elviselhetetlenül szól. Mit tegyek? Ugyanaz lehet a chipset? Mindkettõt C-Media wave deviceként írja ki a windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontiac71 0 Share Posted September 12, 2010 Srácok szerintem egy a lényeg.Át kell állítani a BIOS-ban az alaplapi hangkártyát AUTOMAT-rol ENABLE-re.Én is ezzel killódtam két napig mire rájöttem. Nekem a TRAKTOR dj-hez kellett a két hangkártya.És így megoldódott a probléma.Elõször az alaplapi kártyát letította a windows,utána jöttem rá,hogy hogy is mûködik ez a dolog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts