Jump to content
GSForum - Segélyvonal

2 Hangkártya egyszerre

elodloic

Recommended Posts

elodloic

Sziasztok!

Olvastam a neten hogy ha van a gépben 2 hangkártya,a programokat be lehet állítani hogy melyiket használják.

Örül a fejem,és követem az utasításokat,miszerint fel kell telepíteni mind a két hangkártyát,és mûködni fog.

Namost nekem van egy ALS4000 és egy Asus A7NX-X alaplapba beépített hangkártyám.

Az ALS-t korábban is használtam,és az már fel volt telepítve.

Elõásom az alaplap telepítõCDjét,és telepítem a hangkártyát.

Csakhogy az idióta Windows XP az alaplapira is az ALS driverét telepíti,pedig meg is adtam a telepítõfájlját :mérges: .

Törlöm le a hardverek közül az ALS-t,mondván ha az Asus-os fennlesz,visszatelepítem,de még ekkor is ALS drivert akar az Asus-oshoz. Így persze hogy nemmûxik! :mérges:

Tud valakí segíteni???

KeLa

Az én ASUS alaplapomnál, ha beteszek egy hangkártyát az alaplapi automatikusan tiltásra kerül!

Ennek okán egy SB Audigy és egy kommersz sztereo hangkártya került a gépbe. Zene film Audigy, Skype, Clip telefon a sztereon.

elodloic

Akkor ez a két kártya nem fér el egymás mellett?

Nincs ingyenes megoldás? :?:

Richy

Nekem van egy SB Audigy 2 NX külsõ hangkártyám, ami tökéletesen megy az ASUS alaplapija mellett.

KeLa

Igen, a külsõ USB csatis dolgok nem a belsõ PCA címeket és megszakításokat használják. Egyébknt ahány szabad helyed van annyi hangkártyád lehet, de a mai alaplapok a sajátjukat legtöbb esetben ekkor letiltják.

elodloic

Ilyen külsõ hangkártyát tutkó nem veszek.

De azért kösz a segítséget.

Halasi Miklós

Na tisztázzunk valamit! Több hangkártya simán lehet a gépben, még az alaplapi mellett is! Másképp hogyan menne a DJ-knek? ;)

Egy a lényeg: ne ugyanolyan chipsetes legyen, mint a másik! Tehát ha az alaplapi mondjuk SoundMAX, akkor betehetsz mellé egy Audigy-t, vagy Terratecet, vagy SB Live-ot, és még sorolhatnám. Sõt, akár három (két kártya + alaplapi) is lehet engedélyezve, a Windows és az eszközök kezelik.

Én anno próbáltam, és nem volt bajom soha. :hááát:

• 1 month later...
tomekpapa

Halihó!

Nekem vanm egy integrált kártyám amihez a napokban betettem egy Genius Sound Maker 5.1est. A windows látja õket, külön külön mûködnek gond nélkül. Azonban amikor egyszerre kéne szóljon a két kártyának az egyik recseg meg "rotyog", szóval elviselhetetlenül szól. Mit tegyek? Ugyanaz lehet a chipset? Mindkettõt C-Media wave deviceként írja ki a windows :pislog:

• 3 years later...
pontiac71

Srácok szerintem egy a lényeg.Át kell állítani a BIOS-ban az alaplapi hangkártyát AUTOMAT-rol ENABLE-re.Én is ezzel killódtam két napig mire rájöttem.

Nekem a TRAKTOR dj-hez kellett a két hangkártya.És így megoldódott a probléma.Elõször az alaplapi kártyát letította a windows,utána jöttem rá,hogy hogy is mûködik ez a dolog.