Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Két képet egybe

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Kezdő vagyok, és szeretnék két képet egybe olvasztani úgy, hogy az egyik maradjon eredeti, s ne változzon rajta semmi ,a másik pedig legyen átlátható. Például egy arckép egy nagyon szép háttérben. Jelenleg photofiltre, gimp2 programom van, de letöltök bármit, ha meg tudom oldani a problémám.

Segítséget előre is köszönöm!

Mivel két helyen nem hozzuk létre ugyanazt a beírást, a másikat töröltem! - HM

• 2 weeks later...
Posted

Ezt minden programban ugyanúgy kell megoldani: azt a képet, amit az elõtérbe akarsz helyezni a szabadkézi kijelölõ eszközzel (általában lasszó az ikonja) szépen körbe kell jelölgetni. Idõigényes pepecs munka, különösen ha korrekt módon akarod megcsinálni, de rá kell szánni az idõt és a türelmet. Aztán ha kész vagy, akkor ki a vágólapra, és onnan be a másik képre, mondjuk egy új rétegre.

Posted

Szia!

Köszönöm, hogy válaszóltál! Ezt sikerült megcsinálnom. Nekem kellene egy olyan is, hogy az egyik kép átlátszó legyen. pl. arckép, és ezt szeretném egy szép tájba illeszteni úgy, hogy a táj teljesen látszódjon az arckép pedig halványabb legyen.

Posted

Ez például klónozással gyönyörűen megoldható!

Posted

Konkrétan Paint Shop Prónál amikor az arcképet beilleszted az új rétegre, akkor a rétegnek állíthatod az átlátszóságát.