Jump to content
GSForum - Segélyvonal

notebook szétszedése

markivil

Recommended Posts

markivil

Szeretnék segítséget kérni a témában jártas társainkltól. Nem csak winchester, cd-dvd, memóriamodul cseréjére gondolok, hanem a gépház felnyitására, klaviatúra, alaplap kiemelésére. Kizárt dolognak tartom, hogy ilyen gépek esetén minden esetben szakszervízhez kelljen fordulnunk.

elõre is köszi az infókat

Gereby

Én egyszer egy P1-es notit kaptam barabokra, majd tettem össze újra. (nem mûködött-->mûködött :) )

Azóta szerintem teljesen más felépítésûek lehetnek a gépek, illetve különbözhetnek is rendesen. Ha nem nagyon értessz hozzá, ne szedd szét, mert nehéz utána összepakolni. Szerintem kell hozzá egy "kis" technikai érzék, és tapasztalat, hogy valaki mélyebben tudjon matatni egy notiban.

Pár tipp tapasztalataim alapján:

Lazíts meg minden csavart amit látsz, majd óvatosan kezd el mozgatni a paneleket. Ha jönnek lefelé, akkor ok, de ha nem, ne erõltesd, keress még több csavart (elõszeretettel rejtik címkék alá, illetve találkoztam olyannal is, hogy egyik panel nem volt levehetõ a másik levétele nélkül)

Lehetnek pattintós dolgok is, de arról nem árt jól meggyõzõdni, hogy valóban az-e, mielõtt cselekszik az ember.

Mindent jól figyeljünk meg, hogy hogy volt.

A forrasztott végû szalagkábelekre vigyázzunk! Ha lehet ne szedjük ki mert nem biztos, hogy vissza tudjuk tuszkolni õket.

Nos hirtelen ennyi telt tõlem.. :upsz:

Egyébként nagyon sok érdekes dologgal, megoldással lehet találkozni egy notiban (pláne egy P1-nél).

ProFiler

Azzal kell kezdeni, hogy a neten keresel service manual-t a kérdéses típushoz. Ebben mindent részletesen megtalálsz, a csavarok helyétõl kezdve a helyes lepattintásokon át a legapróbb szerelésekig.

Ciao.