Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Van-e olyan Pascal, ami tud ablakos programokat készíteni

kaliode

Recommended Posts

kaliode

Kéne valami olyan Pascal, ami tud programot Windowsra készíteni.

Aki tud ilyenrõl, az kérem írja le a letöltés helyét.

arpsoft

Ezt Delphi-nek hívják. ;)

kaliode

Ez úgy letölthetõ, mint a Pascal verziói. Csak mert nem találok egy letölthetõ változatot sem.

Na jó, a Borland félét, de nekem valami ingyenes kellene.

Garono

Delphibõl csak Borland van, legalábbis tudomásom szerint. :upsz:

Calyd

Ajánlom figyelmedbe a Lazarus nevû programot. Ez egy teljesen ingyenes Delphi-klón, Free Pascal fordítóval. Néhány helyen bugos, de folyamatosan fejlesztik, és sokszor túlmutat a Delphi korlátoltságán (nem biztos, hogy ez a legjobb szó, de azért van benne valami).

LINK - már megjelent a 0.9.16 os verzió is, ahogy látom. Én a 14-st ismerem, az jó.

MacroGeri

Elvileg a Free Pascal-lal is lehet...

• 3 weeks later...
MafiaBoy

A delphi-vel lehet windows alá is progit írni, azzal csak szinte azt lehet, de van delphi dos alá is.

Én a Delphit a fõiskolában kaptam. Kb 2 honapja kaptam meg a Delphi 7.x verzijóját, azzal már a windows-ban is javithatunk. Ha hibás a windows, akkor felajánl nekünk egy olyat, hogy mi saját magun azt kijavitsuk. Az interneten nem találtam ingyen letölthetõ teljes verziót.

arpsoft

Te a debug-ra gondolsz? Mert azzal csak tracelni tudsz, a kódba belenyúlni nem!

MafiaBoy

Nem a debug-ra, hanem a 7.1-es vagy a 7.0 verziora. A főiskolán adták.

arpsoft

Akkor valami nagyon össze lett keverve valakinek a fejében. A Win kódjába nem lehet belenyúlni, mert tiltja a licence.

Ráadásul futásidõben csak az assembly kódot láthatod, mivel a forrást nem mellékelik az oprendszerhez. Azt meg aztán végleg nem hiszem, hogy röptében disassemblálja Delphi-be a futó kódokat.

• 5 weeks later...
Ekin

Honnan lehet olyan progit szerezni amin Turbo Pascal programot lehet íirni? (Keretrendszer.) Kezdő vagyok, most kezdtem el olvasni egy Programozás tankönyv I - Turbo Pascal című könyvet, és ebben azt írják idézem: "Indítsuk most el a Turbo pascal keretrendszert."

Na nekem nincs ilyen vagy ha van is akkor hol érem el? Ha esetleg tudtok ilyen programot, légy szíves csatoljatok már egy linket ami után rögtön a dowload áll, amiről le tudom szedni. Köszike! Hali!

Calyd

@Ekin:

Hát így, hogy TP keretrendszer még nem hallottam, de szerintem egyszerûen magára a programra gondolt az illetõ. Gondolom azért hívja keretrendszernek, mert maga a Turbo Pascal egy összetett dolog (szerintem): fordító, debugger, szerkesztõi felület.

• 3 months later...
maxwell

Helló mindenkinek! Ezt ajánlom neked kaliode: http://www.bloodshed.net/devpascal.html

itt tölsd le a Dev-pascal-t

Aztán, itt van még egy jó tipp: http://ebookz.hu/ <== Ingyenesen regisztrálj és nézd meg a videó tutoriálokat (van közte pascal-os is). Szerintem jók...

• 4 years later...
olibenis

A Lazarussal TP programokat is át lehet íratni windowson futtathatóba?