Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AutoCAD


maystro2

Recommended Posts

maystro2

AutoCAD Mechanical Desktop 2005-ben szeretnék egy rajzot készíteni, de a sablonok között sehol sem találok olyat, amelybe meg lehetne adni a mdb. anyagát, nevét, méreteit, a tervezõ nevét, stb...

Sajna nem tudom, hogyan lehet ezeket a "kereteket" létrehozni. Nekünk ezt a suliban nem tanították, csak rajzoltunk... De nekem most szükségem lenne rá. A suliból már nem tudom elkérni a sablonokat (pedig régen ezt tettem). Valaki tudna segíteni??

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Rajzold meg a keretet úgy, mint ha sima rajzot készítenél, a szövegmezökkel meg darabjegyzékkel együtt és mentésnél a rajzsablont válaszd. Utána már simán be tudod tölteni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
root_kiskacsa

Sziasztok!

[8/26/2006 09:58:18] === Installation started on 8B93561A3632479 by - ===

[8/26/2006 09:58:21] [info] Windows Installer upgrade is not required

[8/26/2006 09:58:21] System Version = 3.1.4000.2435

[8/26/2006 09:58:21] Installation skipped: MSI Runtime 3.0

[8/26/2006 09:58:21] [info] .NET Framework Runtime upgrade is not required

[8/26/2006 09:58:21] System Version = 2.0.50727.42

[8/26/2006 09:58:21] Installation skipped: .NET Framework Runtime 1.1

[8/26/2006 09:58:21] Installation started: .NET Framework Runtime 1.1 Language Pack

[8/26/2006 09:58:21] Command = "C:\Documents and Settings\-\Asztal\a2006\autocad2006\ACAD2006hun\Bin\AcadFEUI\support\dotnetfx\hun\langpack.exe" /q:a /c:"inst /qb"

[8/26/2006 09:58:22] [Error: 1618] Egy másik telepítés már folyamatban van. Mielõtt folytatná ezt a telepítést, fejezze be a másikat.

[8/26/2006 09:58:22] Installation failed: .NET Framework Runtime 1.1 Language Pack

[8/26/2006 09:58:22] Installation aborted

[8/26/2006 09:58:27] === Installation ended ===

Ez lesz a Setup log fileban :gonosz: , nemértem mi a baj , ha valakinek van valami ötlete írjon.

----------------

Edit : Na megoldottam ,ugyebár én felraktam a 2.0 -s FrameWorkot ,de az AutoCAD 2006 magyar ban az 1.1 -es volt . Ez kavart be ,de megoldottam.

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Zénón87

Sûrgõs segítségre lenne szükségem! AutoCAD 2005-öt használok és nem találom hol tudnám beállítani az alapmértéket. Tehát arról lenne szó, hogy van egy képem amin van egy mérõszalag. Azt szeretném elérni, hogy a mérõszalagon található 10 cm legyen a 10 cm, ne pedig az alap AutoCAD-es méretezés legyen. Nagyon szükségem lenne a válaszra. Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Zénón87

Meg van a megoldás! Benne van az autoCAD súgójában, csak ki kell ámozni. Bekopizom házha valakinek szüksége lesz rá.

 

"Megadhatja a raszterkép méretarány-tényezõt, amikor csatolja a képet, így a geometria léptéke a képben megegyezik a geometria léptékével az AutoCAD rajzban. Az AutoCAD a megadott lépték szerint nagyobbítja a képet. Az alapértelmezett méretarány-tényezõ 1, és az alapértelmezett mértékegység az összes képhez "Egység nélküli". A képfájl tartalmazhat pont per hüvelykben (DPI ) megadott felbontási információt, a kép letapogatásától függõen.

Ha egy képnek van felbontási információja, az AutoCAD kombinálja ezt az információt a méretarány-tényezõvel és az AutoCAD rajzi mértékegységekkel a kép léptékezéséhez a rajzban. Ha például egy olyan raszterképet szkennel, melynek léptékezésében 1 hüvelyk 50 lábbal egyenlõ, vagy méretaránya 1:600, és az AutoCAD rajz beállításában pedig 1 rajzegység 1 hüvelyket jelöl, akkor a Kép párbeszédpanel Lépték pontjánál válassza a Képernyõn megadva opciót. A kép léptékezéséhez törölje a Képernyõn megadva jelölõnégyzetet, majd billentyûzze be a 600 értéket a Lépték mezõbe. Az AutoCAD ezután csatolja a képet azzal a léptékkel, ami összhangba hozza a képen látható geometriát a rajzi geometriával.

Ha nincs felbontási információ meghatározva a csatolt képfájlhoz, az AutoCAD a kép eredeti szélességét számítja egy egységnek. A csatolás után a képszélesség az AutoCAD egységekben egyenlõ lesz a méretarány-tényezõvel."

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
benjoe80

Sziasztok!

 

Rajzok fájlba nyomtatásával kapcsolatban lenne egy kérdésem. Kiválasztom azt a plottert, hogy "DWG to PDF.pc3", majd kijelölöm a nyomtatási területet, az arányt beállítom... stb. és amikor a mûveletet végrehajtatom, a frissen PDF fájl formátumba mentett rajzaim torzak.

 

Kérdés, miért? Mit csinálok rosszul?

 

Eredeti - "mentett".

 

Mellékelek egy példát is, hogy jobban érthetõbb legyen. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni egy kicsit, hogy hogyan is kell ezt. A PDF fájl formátumhoz nem ragaszkodom; nekem olyan fájl kellene amivel az AutoCAD-ben megrajzolt terveimet el tudom menteni és máshol megmutatni, ill. kinyomtatni.

 

Ja, magyar nyelvû AutoCAD 2007-et használok.

 

A segítségeket elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

ghkghzihkuu

Bekapcsolva van a Fit to Page vagy nem megfelelõ a méretarány. Egyébként nem lehet közvetlenül PDF-be nyomtatni és nem plotteren keresztül?

Csinálj egy üres dokumentumot, rakj rá mûszaki rajzos keretet. Nyomtatsd ki és nézd meg, hogy jó lett-e.

 

Talán egy szakfórumon jobban tudnak segíteni.

 

Bocsi. Most nézem, hogy te 3D-ben szerkesztetted, tehát esetleg azért torzulhat. mivel a Z tengely nem merõleges a papírra. De én ilyen 3D-s dolgokhoz nem értek. :nem:

Link to comment
Share on other sites

benjoe80

Hmmm... azért köszi! Különben azt elfelejtettem írni, hogy normális nyomtatásnál ez nem probléma... csak ha fájlba nyomtatok.

Link to comment
Share on other sites

T.Arpi

Ha jól látom a képen az FKR ikont, akkor nem felülnézetben van a rajz. Amit az elõttem szóló is említ.

 

Próbáld ki ezt: Nézet-> 3D nézetek-> Normálnézet -> FKR - Világ

 

Készíts egy nyomtatást.

 

Ha nem jó, használj más PDF készítõt. Pl: PDFCreator. Nyomtatótóként települ, szinte bármit meglehet vele csinálni. Nemcsak PDF-t tud készíteni, hanem képfájlokat is: JPG,TIFF,stb...

 

Ha még mindig nem jó, küld el a rajzot, megcsinálom.

Link to comment
Share on other sites

benjoe80

Hát nem értem... kipróbáltam ahogy mondtad erre elfordította z egészet és egy felülnézetet csinált az egész rajzból de elõnézetben (tehát hanyatt vágta az egész rajzot és csak egy csík látszott).

 

Viszont megpróbáltam az egészet újból ahogy eddig és most fura módon normálisan, hiba nélkül nyomtatta ki fájlba. Pedig ugyanúgy csináltam ahogy máskor. Szóval most vagyok ott, hogy nem értem a dolgot...

 

Mindenesetre köszi a segítséget ghkghzihkuu és T.Arpi! Ja és boldog karácsonyt! ;)

 

T.Árpi neked meg elküldeném az egészet privátban és megnéznéd, hogy mi lehet a probléma? Az az igazság, hogy autodidakta módon, magamtól minden egyéb segítség nélkül kezdtem el ismerkedni az AutoCAD-el és lehet, hogy sok dolgot nem úgy csinálok ahogy kéne. Szóval átnéznéd és el látnál egy-két tanáccsal?

 

 

Link to comment
Share on other sites

benjoe80

Ment privát! :off_kacsint:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...