Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kényelmes és tartós irodai szék vásárlása.

VINIKOR

Recommended Posts

VINIKOR

A PC-s íróasztalomhoz vásárólni akarok egy állítható magasságú, görgõs irodai széket. TESCO-ban, METRO-ban és az AUSCHAN-ban rendszeresen lehet kapni 10-15 ezer Ft-ért.

Egyik fehérvári irodabúrorboltban érdeklõdtem, de az eladó elpöttyentett egy olyan mondatot, hogy rendszeresen viszik vissza javításra ezeket a mûanyag irodai székeket. Ez elbizonytalanított, pedig lett volna olyan amit már majdnem meg is vettem.

Nektek mik a tapasztalataitok, ha ilyet használtok? Mennyire hosszúéletüek ezek a görgös, gázrugós, forgóülésû, állítható háttámlás irodai székek, amiket ~15 E Ft-ért lehet kapni?

Valami ilyesmirõl van szó: link.

ProFiler

Olyan olcsókkal csak rossz tapasztalatom volt. Egyszer vettem egyet magamnak, de fél évnél tovább nem bírta. Szétment az ülõrésze, elkezdett repedezni rajt a mûbõr, itt-ott kiszakadtak a varrások és ami bezárta nálam a kaput az az volt, hogy nem volt már képes önmagát megemelni, 1 óra után lesüllyedt. Ezután elmentem egy irodabútor-szaküzletben, összeállítottam a kívánságaimnak megfelelõen a széket (bõr, varrás, fabetétek színe, kerekek típusa, stb.), melyet már kb. 5 éve nap, mint nap használok és még egyedül csak egy varrásszakadás volt a probléma, amit könnyen ki is javítottak. Igaz, hogy a szék 70000 Ft volt, de legalább sokkal tovább bírja. Ha belegondolok, hogy 15000-ért veszek egy széket, ami max. 1 évig bírja, akkor 5 év alatt már bõven meg is érte a drágább. :)

Ciao.

VINIKOR

70E Ft-t bizton nem szánok rá. Sajna, ennél szegényebb az eklézsia.

A gázrugóval beállított magasságot csavarral lehet fixálni? Hogy van ez?

zico

Nekem hasonló székem van amit VINIKOR belinkelt, csak karfája nincs, valamint a háttámla alacsonyabb. Van az a kar ott oldal, azt kell felhúzni, és a magasság amikor jó, elengedni. A magassághoz nem kell csavarral fixálni.

Chabi1

Nekem a szék mindegy hogy gázrugós + mûbõr vagy nem. Egy dolog a fontos: lábtartó. ;) Én úgy utálok a gép elött ülni, hogy leér a lábam a földre. :upsz: Ezért inkább majdnem félig fekvõ helyzetben gépezek. Nem fájdul meg a hátam, nem zsibbad el a lábam, se a kezem. :)

VINIKOR

@Chabi:

Melyik szék ilyen? És mennyiért?

Chabi1

Az enyém egy egyszerû fotel. Szivacsos lábtartót meg lehet külön venni akármelyik bútorboltban. ;)

ProFiler

A legjobb a térdelõs szék. Csak kár, hogy alig lehet valahol beszerezni. Már mióta vadászok egy normális modell után. :(

Ciao.

Sanzi

Nah, az meg milyen? :pislog: Mármint a térdelõs...

ProFiler

Ülsz is rajt és térdelsz is egyszerre. :)

Ciao.

Sanzi

Jó, ez nekem meghaladja a képzelõerõmet. :D:upsz:

Chabi1

@Sanzi :nyíl: google ;)

IPB kép

zico

Ilyet sem láttam még, ez átlagembereknek, vagy kiöregedett szertornászoknak való?

Sanzi

@Chabi

Jó, ezt fel kell dolgoznom... :o

ProFiler

Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék. A hátat egyenes tartásra kényszeríti, a combot nem szélesíti a sok üléstõl, de a térdet sem terheli - mivel párnázott.

Ciao.

r-chee

Irodai szék vásárlásakopr nagyon oda kell figyelni, mert mennek ám a lehúzások rendesen. Én a tesómmal közösen vettem a jelenlegi irodai széket, 21000 Ft-ért (tavalyi ár), ám nem rögtön az első helyen, hanem alapos körülnézés után. Voltak helyek, ahol ugyanez a szék 12E Forinttal került többe, pedig egyikben sem volt gázrugó, teljesen megegyeztek, mind műbőrtípusban stb. :!: Szórólapon meg 16E-ért is láttam... Ki kell fogni a jó vételt.

ProFiler, 70 rugóért én akkor sem vennék irodai széket, ha a kezembe adnák hozzá a pénzt, mert ez eszméletlen sok egy székért. Én sokat nyúzom az óccsó székemet, mégsem repedezik a varrás sem, nem is nyikorog, és nem akar szétesni. Ráadásul marha kényelmes. Azért a Tesco-s széktől (sőt, akár az összes árutól) én hátrálásra intenék mindenkit :) . Akkor már inkább Praktiker stb.

Chabi1

Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék.

Azért megnézném, hogy alszol el rajta. :D Én a fotelban már nem egyszer elaludtam olyan kényelmes volt. :upsz: Gerincbetegeknek biztos ez a legegészségesebb. :hááát:

Sanzi

Ha már ekkora OFF-oldát indítottam. Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni...

VINIKOR

@r-chee:

A konkrét típust le tudnád írni, hátha ötletet adna.

TheSaurus

Nyolc éve használok térdelőszéket, egyszer a két első kereke elkezdett kitörni, egy szaki 300 Ft-ért meghegesztette, azóta jó. Ja, anno valami 5000 Ft volt, fémvázas, párnás, de láttam fából 20 eFt körül, csak azt nem csavarral lehet fokozatmentesen állítani, hanem 2-3 fokozata van. Tényleg nagyon kényelmes, és a nagy áruházakban rendszeresen fel is bukkannak.

Chabi1

Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni...

A google-ban vannak képek róla:

IPB kép

TheSaurus

IPB kép

Amúgy ilyen, kb.

Sanzi

Jó, ez nem az én székem. :D

Aneurysm

Õsszel kaptam egy fõnöki bõrfotelt. Jó kényelmes, de pár hónap után már minden nagyobb mozdulatnál recseg-ropog. Lehet ez ellen tenni valamit?

ProFiler

Nem igazán. Bár attól függ, hogy mi recseg. Lehet, hogy csak szépen meg kell húzni mindenhol a csavarokat.

@ TheSaurus:

De jó Nakad! Én meg sehol nem találom, még direkt irodabútorokkal foglalkozó üzletbe sincs. :(

@ Chabi:

Akkor is kényelmes. Én egyébként ülve sosem alszom el. Megszoktam már a vezettés miatt. Nekem az alvás egyenlõ a vízszintes fekvéssel. :)

@ r-chee:

Szerintem meg egyátalán nem mindegy, hogy min ülök. :hááát:

Ciao.