VINIKOR 0 Share Posted May 11, 2006 A PC-s íróasztalomhoz vásárólni akarok egy állítható magasságú, görgõs irodai széket. TESCO-ban, METRO-ban és az AUSCHAN-ban rendszeresen lehet kapni 10-15 ezer Ft-ért. Egyik fehérvári irodabúrorboltban érdeklõdtem, de az eladó elpöttyentett egy olyan mondatot, hogy rendszeresen viszik vissza javításra ezeket a mûanyag irodai székeket. Ez elbizonytalanított, pedig lett volna olyan amit már majdnem meg is vettem. Nektek mik a tapasztalataitok, ha ilyet használtok? Mennyire hosszúéletüek ezek a görgös, gázrugós, forgóülésû, állítható háttámlás irodai székek, amiket ~15 E Ft-ért lehet kapni? Valami ilyesmirõl van szó: link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 11, 2006 Olyan olcsókkal csak rossz tapasztalatom volt. Egyszer vettem egyet magamnak, de fél évnél tovább nem bírta. Szétment az ülõrésze, elkezdett repedezni rajt a mûbõr, itt-ott kiszakadtak a varrások és ami bezárta nálam a kaput az az volt, hogy nem volt már képes önmagát megemelni, 1 óra után lesüllyedt. Ezután elmentem egy irodabútor-szaküzletben, összeállítottam a kívánságaimnak megfelelõen a széket (bõr, varrás, fabetétek színe, kerekek típusa, stb.), melyet már kb. 5 éve nap, mint nap használok és még egyedül csak egy varrásszakadás volt a probléma, amit könnyen ki is javítottak. Igaz, hogy a szék 70000 Ft volt, de legalább sokkal tovább bírja. Ha belegondolok, hogy 15000-ért veszek egy széket, ami max. 1 évig bírja, akkor 5 év alatt már bõven meg is érte a drágább. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Author Share Posted May 11, 2006 70E Ft-t bizton nem szánok rá. Sajna, ennél szegényebb az eklézsia. A gázrugóval beállított magasságot csavarral lehet fixálni? Hogy van ez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted May 11, 2006 Nekem hasonló székem van amit VINIKOR belinkelt, csak karfája nincs, valamint a háttámla alacsonyabb. Van az a kar ott oldal, azt kell felhúzni, és a magasság amikor jó, elengedni. A magassághoz nem kell csavarral fixálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 11, 2006 Nekem a szék mindegy hogy gázrugós + mûbõr vagy nem. Egy dolog a fontos: lábtartó. Én úgy utálok a gép elött ülni, hogy leér a lábam a földre. Ezért inkább majdnem félig fekvõ helyzetben gépezek. Nem fájdul meg a hátam, nem zsibbad el a lábam, se a kezem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Author Share Posted May 11, 2006 @Chabi: Melyik szék ilyen? És mennyiért? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 11, 2006 Az enyém egy egyszerû fotel. Szivacsos lábtartót meg lehet külön venni akármelyik bútorboltban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 11, 2006 A legjobb a térdelõs szék. Csak kár, hogy alig lehet valahol beszerezni. Már mióta vadászok egy normális modell után. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 11, 2006 Nah, az meg milyen? Mármint a térdelõs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 11, 2006 Ülsz is rajt és térdelsz is egyszerre. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 11, 2006 Jó, ez nekem meghaladja a képzelõerõmet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 11, 2006 @Sanzi íl: google Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted May 11, 2006 Ilyet sem láttam még, ez átlagembereknek, vagy kiöregedett szertornászoknak való? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 11, 2006 @Chabi Jó, ezt fel kell dolgoznom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 11, 2006 Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék. A hátat egyenes tartásra kényszeríti, a combot nem szélesíti a sok üléstõl, de a térdet sem terheli - mivel párnázott. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r-chee 0 Share Posted May 11, 2006 Irodai szék vásárlásakopr nagyon oda kell figyelni, mert mennek ám a lehúzások rendesen. Én a tesómmal közösen vettem a jelenlegi irodai széket, 21000 Ft-ért (tavalyi ár), ám nem rögtön az első helyen, hanem alapos körülnézés után. Voltak helyek, ahol ugyanez a szék 12E Forinttal került többe, pedig egyikben sem volt gázrugó, teljesen megegyeztek, mind műbőrtípusban stb. :!: Szórólapon meg 16E-ért is láttam... Ki kell fogni a jó vételt. ProFiler, 70 rugóért én akkor sem vennék irodai széket, ha a kezembe adnák hozzá a pénzt, mert ez eszméletlen sok egy székért. Én sokat nyúzom az óccsó székemet, mégsem repedezik a varrás sem, nem is nyikorog, és nem akar szétesni. Ráadásul marha kényelmes. Azért a Tesco-s széktől (sőt, akár az összes árutól) én hátrálásra intenék mindenkit . Akkor már inkább Praktiker stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 11, 2006 Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék. Azért megnézném, hogy alszol el rajta. Én a fotelban már nem egyszer elaludtam olyan kényelmes volt. Gerincbetegeknek biztos ez a legegészségesebb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 11, 2006 Ha már ekkora OFF-oldát indítottam. Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Author Share Posted May 11, 2006 @r-chee: A konkrét típust le tudnád írni, hátha ötletet adna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted May 12, 2006 Nyolc éve használok térdelőszéket, egyszer a két első kereke elkezdett kitörni, egy szaki 300 Ft-ért meghegesztette, azóta jó. Ja, anno valami 5000 Ft volt, fémvázas, párnás, de láttam fából 20 eFt körül, csak azt nem csavarral lehet fokozatmentesen állítani, hanem 2-3 fokozata van. Tényleg nagyon kényelmes, és a nagy áruházakban rendszeresen fel is bukkannak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 12, 2006 Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni... A google-ban vannak képek róla: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted May 12, 2006 Amúgy ilyen, kb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 12, 2006 Jó, ez nem az én székem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneurysm 0 Share Posted May 12, 2006 Õsszel kaptam egy fõnöki bõrfotelt. Jó kényelmes, de pár hónap után már minden nagyobb mozdulatnál recseg-ropog. Lehet ez ellen tenni valamit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 12, 2006 Nem igazán. Bár attól függ, hogy mi recseg. Lehet, hogy csak szépen meg kell húzni mindenhol a csavarokat. @ TheSaurus: De jó Nakad! Én meg sehol nem találom, még direkt irodabútorokkal foglalkozó üzletbe sincs. @ Chabi: Akkor is kényelmes. Én egyébként ülve sosem alszom el. Megszoktam már a vezettés miatt. Nekem az alvás egyenlõ a vízszintes fekvéssel. @ r-chee: Szerintem meg egyátalán nem mindegy, hogy min ülök. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts