Wackor Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Sziasztok ! Egy olyan kérdésem volna, hogy miként lehet megcsinálni ugy egy weboldalt, hogy ugy lehessen feltölteni a fõoldalát, mint egyik-másik blogszolgáltatónál, azaz email-ben is. Ahogy elküldeném a megfelelõ cimre az aktuális dolgaimat, az egy uj dátummal megjelenik a fõoldalon. Erre szeretnék valami megoldást, ha van ötletetek. Elõre is köszi Wackor
vmiki Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Telepítesz egy blogmotort, de nem e-mail-ben kell beírni, hanem kapsz egy szerkesztõt hozzá, olyan, mintha mail-t írnál.
erdosbali1 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Szia! Nekem már sok blogom van. (egy) Ugyhogy tudsz pl.: csinalni magadnak a : www.blogger.com -on vagy a www.freeblog.hu -n vagy a www.blog.com -on... ha kell még egy kis segitseg akkor e-mailban tarsaloghatunk...
zsoltchelsea Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Mondasz valamit... Ezek a blogmotorok ingyenesek? A WordPresset már régóta figyelem. Egyre jobban tetszik.
Sanzi Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 @Wackor A WordPress-nek van ilyen funkciója. Ugyan nem használtam még, de tud ilyet. @Zsolti A blogger vagy a freeblog ingyenes, de nagyon nem venném egy kalap alá a WordPress-sel. Míg az elsõ kettõnél csak beregelsz, és mindent a szádba rágnak, addíg a WordPress-nél mindent neked kell megcsinálni. A telepítéstõl kezdve, a téma kiválasztásán, módosításán és magyarításán át a legvégsõ beállításokig, amit esetleg csak komoly html vagy css kód módosítással tudsz megvalósítani. Ha csak egy blogot szeretnél, ami egyszerû és nincs vele sok gond, akkor a freeblog, de ha szeretsz a magad ura lenni, akkor WordPress. Most ezzel nem azt akartam mondani, hogy a WP bonyolult, mivel nagyonis egyszerû.
zsoltchelsea Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 @Sanzi: Értem. Viszont szeretném, ha a leendõ blogom (ami még csak kósza ötlet) ne egy sematikus, szürke valami legyen. Azért kérdeztem, hogy a WP ingyenes -e.
Lalolib Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 A Magazin rovatban próbálkoztam már a kérdéseimmel, de mivel valószinûleg tényleg nem oda illõek, ezért inkább itt, a "helyén" folytatnám a témát. Mint aki teljesen analfabéta a webszerkesztés területén, felüdülés volt a google/blogger cikk. Ki is próbáltam és a hétvégén sikerült is összeütnöm egy blog oldalt. Tényleg nagyon egyszerû, de az egyszerûsége mellett, azért számos többlet lehetõséget is kinál. A kérdésem is ebbõl fakad: a blogger számos kiegészítõt kinál alapból, de a cikk utal rá, hogy talán máshol is elérhetõ ilyen kiegészítõ :"Ezek a beépített, vizuálisan menedzselhetõ kiegészítõk, de számtalan külsõ fejlesztés áll rendelkezésre az interneten..." Tud valaki segíteni abban, hogy hol és hogyan keressem õket?
zsoltchelsea Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ha külön blogmotort használsz, akkor kezdd a weboldaláról, ott általában minden megvan. Ha nem, akkor Google.
Lalolib Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Köszi a választ, de ott még nem tartok, hogy külön blogmotort használjak, csak azzal tudok főzni, amit a blogger.com rendelkezésemre bocsájt. Elvileg az is elég lenne, csak hát a kiváncsiság... Ha már van egy html/java script használati lehetőség, akkor különböző (olyan widgets-szerű) kis dolgokat is el tudnék helyezni az oldalamon. Ha oltári nagy hülyeséget írtam, akkor bocsi, de tényleg nem értek ehhez a szerkesztéshez (multimédiában azért otthonosabb vagyok...talán). Ebből gondoltam, hátha vannak "hozzáértők", akik ráadásul szabadon terjesztik alkotásukat. Talán a PCWorld cikkben is erre utaltak.
Sanzi Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Hát, körbenéztem neten, hogy mi is a helyzet ezügyben, de nem sok érdekességet láttam. Találtam 2 plugint, de ennyi. Nem hiszem, hogy annyira agyon lehetne bővíteni egy blogger-es blogot. Esetleg ha már van egy sajátod, azzal az eléréssel tudsz ezt-azt. Ezt nem tudom. Tudom, hogy nem segít a problémádon, de én pont ezért indítottam WordPress-es blogot (az oldalon az első hír pont ezzel a kérdéssel foglalkozik).
Recommended Posts