Jump to content
GSForum - Segélyvonal

blogszerû weboldal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok !

Egy olyan kérdésem volna, hogy miként lehet megcsinálni ugy egy weboldalt, hogy ugy lehessen feltölteni a fõoldalát, mint egyik-másik blogszolgáltatónál, azaz email-ben is. Ahogy elküldeném a megfelelõ cimre az aktuális dolgaimat, az egy uj dátummal megjelenik a fõoldalon. Erre szeretnék valami megoldást, ha van ötletetek.

Elõre is köszi

Wackor

• 8 months later...
Posted

Telepítesz egy blogmotort, de nem e-mail-ben kell beírni, hanem kapsz egy szerkesztõt hozzá, olyan, mintha mail-t írnál.

• 1 month later...
Posted

Szia!

Nekem már sok blogom van. (egy) :D

Ugyhogy tudsz pl.: csinalni magadnak a :

www.blogger.com -on

vagy a www.freeblog.hu -n

vagy a www.blog.com -on...

ha kell még egy kis segitseg akkor e-mailban tarsaloghatunk...

8)

• 4 weeks later...
Posted

Szerintem ezt nem kérdezte senki... :hááát:

zsoltchelsea
Posted

Mondasz valamit... Ezek a blogmotorok ingyenesek? A WordPresset már régóta figyelem. Egyre jobban tetszik.

Posted

@Wackor

A WordPress-nek van ilyen funkciója. Ugyan nem használtam még, de tud ilyet. ;)

@Zsolti

A blogger vagy a freeblog ingyenes, de nagyon nem venném egy kalap alá a WordPress-sel. Míg az elsõ kettõnél csak beregelsz, és mindent a szádba rágnak, addíg a WordPress-nél mindent neked kell megcsinálni. A telepítéstõl kezdve, a téma kiválasztásán, módosításán és magyarításán át a legvégsõ beállításokig, amit esetleg csak komoly html vagy css kód módosítással tudsz megvalósítani. Ha csak egy blogot szeretnél, ami egyszerû és nincs vele sok gond, akkor a freeblog, de ha szeretsz a magad ura lenni, akkor WordPress. Most ezzel nem azt akartam mondani, hogy a WP bonyolult, mivel nagyonis egyszerû. :)

zsoltchelsea
Posted

@Sanzi: Értem. Viszont szeretném, ha a leendõ blogom (ami még csak kósza ötlet) ne egy sematikus, szürke valami legyen. Azért kérdeztem, hogy a WP ingyenes -e.

zsoltchelsea
Posted

OK. Köszi az infót.

• 2 months later...
Posted

A Magazin rovatban próbálkoztam már a kérdéseimmel, de mivel valószinûleg tényleg nem oda illõek, ezért inkább itt, a "helyén" folytatnám a témát. Mint aki teljesen analfabéta a webszerkesztés területén, felüdülés volt a google/blogger cikk. Ki is próbáltam és a hétvégén sikerült is összeütnöm egy blog oldalt. Tényleg nagyon egyszerû, de az egyszerûsége mellett, azért számos többlet lehetõséget is kinál. A kérdésem is ebbõl fakad: a blogger számos kiegészítõt kinál alapból, de a cikk utal rá, hogy talán máshol is elérhetõ ilyen kiegészítõ :"Ezek a beépített, vizuálisan menedzselhetõ kiegészítõk, de számtalan külsõ fejlesztés áll rendelkezésre az interneten..." Tud valaki segíteni abban, hogy hol és hogyan keressem õket?

zsoltchelsea
Posted

Ha külön blogmotort használsz, akkor kezdd a weboldaláról, ott általában minden megvan. Ha nem, akkor Google.

Posted

Köszi a választ, de ott még nem tartok, hogy külön blogmotort használjak, csak azzal tudok főzni, amit a blogger.com rendelkezésemre bocsájt. Elvileg az is elég lenne, csak hát a kiváncsiság... Ha már van egy html/java script használati lehetőség, akkor különböző (olyan widgets-szerű) kis dolgokat is el tudnék helyezni az oldalamon. Ha oltári nagy hülyeséget írtam, akkor bocsi, de tényleg nem értek ehhez a szerkesztéshez (multimédiában azért otthonosabb vagyok...talán). Ebből gondoltam, hátha vannak "hozzáértők", akik ráadásul szabadon terjesztik alkotásukat. Talán a PCWorld cikkben is erre utaltak.

Posted

Hát, körbenéztem neten, hogy mi is a helyzet ezügyben, de nem sok érdekességet láttam. Találtam 2 plugint, de ennyi. Nem hiszem, hogy annyira agyon lehetne bővíteni egy blogger-es blogot. Esetleg ha már van egy sajátod, azzal az eléréssel tudsz ezt-azt. Ezt nem tudom.

Tudom, hogy nem segít a problémádon, de én pont ezért indítottam WordPress-es blogot (az oldalon az első hír pont ezzel a kérdéssel foglalkozik).

Posted

Köszi, tanulmányozom!