Sanzi Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 UW-s oldalam van, ha lementem az UW beépített biztonsági mentõjével az adatbázis, akkor ha gépen a kapott adatbázist akarom használni, nem mûködik megfelelõen. Az UW-n UTF8 kódolással van fent az adatbázis. Ha ezt lementem, és majd EasyPHP-ben beilesztem UTF kódolással, akkor nincs: õúûó karakter, csak ? meg miegymás. Ha az új adatbázist latin2-ben hozom létre, akkor csak Õ nincs. Mit lehet tenni? Esetleg milyen alternatívát tudtok ajánlani az EasyPHP helyett?
KeLa Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 A PHP-Nuke nem egy portálrendszer? Jobbat nemigen, Nemtudom hányas verziót használsz? Esetleg ha frissítesz 1.8 ra? Bár tapasztaltam, ami a saját szerveren jól mutat, függõen, hova töltöm fel a "Û" és "Õ" néha "Ó" is mást mutat. Pl: aláhúzás jel, kérdõjel, token kód.
Sanzi Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Kipróbálom, hátha. Idáig csak latin2-vel probálkoztam. u.i.: Amúgy az 1.8-as verziót használom. u.i.2: Latin1 Kódolással is az eredmény ugyan az: ő-->?
Richy Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Latin1 kódolás, és régebbi PHPmyadmin kell hozzá Ha jól tudom a 2.x széria.
arpsoft Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Lehet, hogy a sok kódváltás miatt már elszállt a dolog. (Egyébként Latin1 és EasyPHP, PHP 4-es változattal)
Sanzi Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Lépések, én nemtudom, hogy ez sok kódolgatásnak minõsül-e. - UW beépített adatbázis mentõjével MySQL le - Easy PHP beizzít - Új adatbázis, latin1, és ide beillezstem a fájlt, létrehozza a táblákat.
Recommended Posts