Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mobiltelefon szerviz


[root]

Recommended Posts

[root]

Ebbe a topikba várom a moblitelefon szervizekkel kapcsolatos problémákat, észrevételeket, tapasztaltokat. Meg is indítanám egy kérdésáradattal.

 

Eddig nem sok dolgom volt a szervizrészélegen a mobilos boltokban...

 

Ma azonban kb. 1,5 méter magasból kiesett a kezembõl (kilökték) a SE K300i telóm. Elõször csak kicsit káromkodtam, majd felvettem, nézegettem a hátulját, meg az oldalát, hogy nincs-e megkarcolódva. Rápillantok a kijelzõre (itt volt a nagy káromkodás), erre látom, hogy betört.(nem a külsõ mûanyag, hanem az LCD) :Sír:

Szóval suli után egybõl a T-Moblile boltba mentem, ahol lámaként mutattam a csávónak, hogy valami baj van a kijelzõjével. Közölte velem, hogy betört, és egy rövid árlista böngészés után azt mondta, hogy ez garin kívüli javítás: összege 8000 FT. :mérges: Erre nagynehezen kinyögtem egy "köszönöm,viszlát"-ot, majd kikullogtam az üzletbõl.

Hát még ilyet!!! Kétszer annyiba kerül az LCD, mint a teló(aranytárskártya). Mivel még csak 2 hónapos(karácsonyra kaptam), nem szívesen dobnám ki, de hát így meg szinte használhatatlan. Az a repedéstõl kifele a kijelzõ egyszínû lila. Ráadásul a többi részen (az alsó 10-20 pixelt kivéve, ahol vannak a helyzetfüggõ feliratok, pl. Választás) 2 pixelenként szürke vízszintes csíkok vannak, és ezektõl pl egy SMS-t lehetetlen elolvasni, ill. gyakorlatilag csak a Menüben lehet navigálni nagy nehezen, mást nem.

Kéredezem én, milyen minõség ez? Na jó tudom, hogy nem esésekre tervezték, de akkor is, bizos belekalkulálták a tervezõk, hogy valaki (nem is kevesen) egyszer majd eljti. Szerintem az lehetett a baj, hogy elég gáz szögben esett (pont a tetejére),a hangszóró és az infra közötti mûanyag rész el is repedt.

Szerintetek megéri leperkálni azt a 8 rugót, vagy inkább vegyek másik telót.

Egyébként nem lehtne valahol máshol olcsóbban megjavíttani? Meg amúgy is, hogy lehet egy LCD ilyen drága?(ráadásul ennek a telónak a színesek között elég gyatra a kijelzõje)

Bocs ezt a sok kérdést, de eléggé szét vagyok csúszva :pislog:, pedig szüliem még nem is tudják :( , és nem tudom mit csináljak.

A topikba meg írjatok bátran!

Link to comment
Share on other sites

Adani

Ennyibe kerül, nincs mese. Én tudok olyat, hogy egy teló ( Nokia 3310 azt hiszem) egy parkolóházból pottyant a második emeletrõl. Az LCD összetört és 10 ezerbe került megjavítani. Egyik haverom meg a Triumját biciklizés közben ejtette le földútra a kijelzõ összetört, az egész egy nagy paca volt. Használta vette 10-ért és õ sem javítatta hanem kukába vágta és vett egy másikat ( 5510-es Nokia).

Link to comment
Share on other sites

[root]

Hát igen... ettõl tartottam. Szerintem perkálni fogok, de egy részét megpróbálom leverni azon aki kiverte a kezembõl :P.

 

Egyébként uncsinak a retiküljében tört szét 2 könyv közé beszorítva a Siemens MC-60-asa kijelzõje. A szervizben meg azt mondták, hogy az "agya" :hááát: is elszállt. Aztán Pesten javították meg 10 ezer körüli összegért.

Egyébként nem tudjátok az ütésálló telefonokért sem vállalnak garanciát? Pl. fúú tuti teló, por- ütés és csepááló, leejted (persze nem az Empire State Buildnig tetejébõl :D), erre azt mondják nem rendeltetésszerû használat. Ugye nem így van? Mert ugye annak egy normál ütéstõl nem szabadna elszállnia. De ha mégis, akkor az a teló hibája, nem?

Szervizes tapasztalatok jöhetnek!

Link to comment
Share on other sites

Greene

Ha ütésálló telefont szeretnél, akkor ott a Nokia 5140i. Bár hivatalosan az sem ütésálló, mert ahhoz azt hiszem 3 méter magasságból kéne leejteni. Sajnos ilyenek ezek a mai telefonok. Régen a féltégla Benefonnal az ember kezében, bármelyik autó satuféket nyomott, hogy megálljon, mert tudta, hogy ha esetleg eltalál, akkor súlyos sérüléseket okozhat az autójában a telefon. Ma meg már inkább az a lényeg, hogy évente vegyél egy telefont...

Link to comment
Share on other sites

Adani

Bizony arégi bunkófonok, jó nehezek voltak, de épp ezért jobban is bírták. Egyébként a Nokiák viszonylag jól bírják, az enyém már többször is esett le, meg vízbe, kólába is fürdött.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
elodloic

Ha az én Motorlola C385-ömet leejtem, a csapódástól a hátlap leválik a telefonról,és kiesik az aksi.

nem semmi látvány,de ez vajon segít-e valamit hogy ne romoljon el?

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

Egy kis tapasztalat:

 

Nokia 6230i

Ruhástul bedobtak a medencébe. Zsebembe a telóval. 3napig száradt, azóta hibátlanul üzemel.

 

Nokia 6100:

Állandóan kikapcsolt. Nokia szervíz 17ezer+áfa. Gratula.

6ezerért megcsinálták.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

A nedvességgel az a baj, hogy elkezd rozsdásodni, így elõbb-utóbb elfárad. A beszélgetés közbeni bepárásodás is elég már neki. :S

Link to comment
Share on other sites

Benoc

Sziasztok! Nekem van egy osztálytársam, akinek SonyEricsson T230-a van. Két éve övé a telefon. Újonnan vette. Idáig minden nap, folyton dobálta :pislog: Olyan magasra, amennyire csak bírta, és betonra, és kavicsra is. Idáig kibírta. Most romlott el kb 2 hete :) Szóval ez a telefon jól bírja a strapát :D

Azért hozzáteszem, hogy minden esésnél 3-4 részre esett a telefon. A hátlapját külön hordta, mert már nem maradt meg a helyén :) A hang pedig eléggé eltorzult :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
kexes

Sziasztok! Vannak ezek a Sony Ericsson Poblémák hogy a joystick-ja egy év mulva használhatatlan nekem 2 sony ericssonom van és szerencsére a garancia idõszakán belül ment tönkre ugyhogy kicserélték de amugy a t-mobil-nál 4000-ért csinálják meg garancián kivül uyhogy ajánlom mindenkinek hogy 1 éven belülvágja szét a joystick-ot és akkor ingyen megcsinálják és még jobbat raknak bele mint a gyári :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Priskin11

HY! Nekem olyan problémám van hogy vettem nemrég 1 szalagkábelt a Samsung D840 telomhoz amit be is szereltem de azóta bekapcsolom és fehéren világít a képernyõ....nem tudom mi lehet a baja szoftvert is probáltam frissíteni a pc studios változattal de nem ment:S tudna valaki segíteni?

Link to comment
Share on other sites

Wiezner István

Szalagkábelt?! :D Szerintem kezd az elejéről a sztorit, mert nem egészen értem a dolgot :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
jimvincent

Üdv!

 

Segítségre szorulnék, remélem itt kapok választ a kérdéseimre. Elõre leszögezem, hogy tudom, hogy a problémámat egy alapos szervizátvizsgálás oldaná meg, de a lényeg itt az alapos szón van, mivel kóklerekbõl sajna van elég.

 

Szóval azért érdeklõdök, hogy legyen valami fogalmam, ha egy félkóklert is találok.

 

Vettem egy nokia E65-ös típusú telefont, mert ez volt a régi vágyam. A telefon - olcsó húsnak - nem volt drága, erõsen használt külsejû (mocca lehetett). Kívülrõl annyi feltûnõ, hogy az alsó billentyûzet világítása nem megy, illetve, hogy alul összenyomva kissé recse, érezhetõen nem "kerek" ott valami. Nos a telefont próbálgatom, ismerkedek vele. Függetlenként vettem, T-mobilos elõfizetõ vagyok, a teló el is fogadja a SIM-et, ám be és kikapcsoláskor a pannon logó ugik elõ, sõt a menüben is pannonos beállítások szerepelnek. Valószínûsítem, hogy pannonos volt a telefon.

 

Frissítettem firmware-t, illetve hard reset is játszott, ellenben ezek a pannonos dolgok benne vannak, így nem tudok beállítani sem wap-ot, sem mms küldést. Ez csak az egyik dolog, enélkül elvagyok valahogy. A másik dolog az, hogy a telefon bizonyos idõközönként egyszerûen kikapcsol magától. Elvittem egy kóklerhez a Nokia logó alatt ült a lelkem. Mondtam neki a bajaimat, erre elkezdte sorolni, hogy mennyi pénzbe kerül majd a szoftverfrissítés, egy új akkumulátor, aztán meg tesztelni sokáig.. szóval nem akart vele foglalkozni, így nem is hagytam nála. Egy másik kókler kivette az akkumulátort, és a kis fémpöcköket piszkálta, mert szerinte ezek szoktak kontakthibásak lenni.

 

Na mégis, hova lehet fordulnom? Egy töltõt és egy új akkumulátort már rendeltem hozzá, de a net és egyéb beállításoknál megállt a tudományom. Az alsó billentyûzet világítása is kérdéses lesz. Várom a véleményeket!

Link to comment
Share on other sites

jimvincent

A wap és az MMs megoldva, bár kellett neki egy kis idõ!

Link to comment
Share on other sites

jimvincent

Halott a topic?

Link to comment
Share on other sites

Micimack082

Üdv.!

 

 

Azt szeretném megérdeklődni, hogy valaki nem-e tudja hogyan lehet nokia telefonon szoftvert frissíteni?

 

De úgy hogy a készüléket nem lehet bekapcsolni!

 

Nokia szervizbe meg tudják csinálni, viszont 6eFt-ért!

 

Nokia N82

 

A PC suite-val nem lehet, mert ahhoz be kell kapcsolni a készüléket!

Link to comment
Share on other sites

geri005

Hát sima USB kábellel nem lehet. Szerintem Flashelni kell, de akkor sokkal sokkal jobban jársz, ha a Nokiánál csináltatod meg ;)

Link to comment
Share on other sites

Micimack082

Hi

 

 

És szerinted ezt nem lehet itthon is megcsinálni?

 

Mert kb. 8 hónapja volt a Nokia szervizbe és azt mondták garanciát nem vállalnak rá!

 

És nem akkor minden 8. hónapban 6eFt a telefonra költeni, hogy flasheljem!

 

 

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Elvileg meg lehet csinálni.

ITT van hozzá a program. Nekem nincs olyan Nokiám, amin házilag cserélhető firmware lenne, úgyhogy nem tudom, hogyan működik a csere, de a program magyar nyelvű, úgyhogy nem hinném, hogy gondot okozna a használata. :) Sok veszteni valód nincs, ha ez nem jönne össze, akkor viszed a szakszervizbe, ha megy, akkor megúsztad. :)

 

És akkor tegyük rendbe a fogalmakat: Flashelés - teljes szoftver csere, elfelejti a telefon az összes beállítását, még azt is, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik ( -> kártya független lesz a teló).

Firmware csere - Csak az OPrendszert, és a hozzátartozó alkalmazásokat cseréli le, nem feltétlenül jár adatvesztéssel (típus függő, Nokiánál azt írják megmarad minden adat, de pl. Samsungnál törlődik minden beállítás a telóról, de ettől még nem lesz kártyafüggetlen).

Link to comment
Share on other sites

Micimack082

Szia!

 

Nem jó a link, be tudod újra linkelni?

Edited by KGigi
Link to comment
Share on other sites

jimvincent

Szia!

 

Otthon is meg lehet csinálni, ha megvan a fentebb említett updater program. Kell hozzá egy biztos internetkapcsolat, ami eléggé gyors is, meg türelem. A rizikó az benne, hogy ha áramszünet, vagy egyéb kimaradás van az inetrnetszolgáltatásban akkor állítólag kampec a telónak és szerviz lesz az elkövetkezendõben a lakhelye. Én sikeresen updateltem a 4-es verzióra a firmware-t. Sokkal gyorsabb, és jobb is! Üdv!

 

Bocsi most olvastam el pontosabban. nem lehet bekapcsolni a telefont? Úgy biza nehéz lesz szerintem, mert a proginak észlelnie kell a telót, amit ugye csak bekapcsolt állapotban tud- szerintem.

Edited by jimvincent
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
TheSaurida

Tud valaki egy megbízható (LG-)szervizt, lehetõleg Észak-Buda, Észak-Pest környékén? A KS20-am csatlakozója szétment, nem lehet se töltõrõl, se USB-rõl tölteni.

Link to comment
Share on other sites

solties

Van egy rossz hírem! Ez valószínû típushiba (LG), ugyanis nálam ugyanez a probléma! Viszont a készülék típusa más GM 360.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
csabike2

Sziasztok!

 

Kaptam egy "Windows Phone 8X by HTC" telefont szervizre, mondván hogy beázott és nincs kép a kijelzőn.

Szétszedtem, szerencsére ázásnak semmi nyoma a készülékben (látszólag).

 

Két gond van viszont vele.

1. Sajnos a telefon nem tölti be a rendszert, folyamatosan csak "boot loop" van.

2. Ha bedugom a telefonba a microsub kábelt, akkor ad képet, tehát látom a HTC logót (működik, 1. pont alapján), viszont ha nincs bedugva a kábel, akkor is működik a telefon (szintén 1. pont), de nincs kép.

 

Hard Resettel semmit se értem el, folyamatos az újraindulás.

Mit lehet vele kezdeni? Szervizbe a tulajdonosa nem szeretné vinni, ugyanis titkos céges adatok szerepelhetnek rajta. (Még én se nagyon láthatok bele).

 

Előre is köszönöm a segítséget! ;)

Edited by csabike2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...