[root] Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Ebbe a topikba várom a moblitelefon szervizekkel kapcsolatos problémákat, észrevételeket, tapasztaltokat. Meg is indítanám egy kérdésáradattal. Eddig nem sok dolgom volt a szervizrészélegen a mobilos boltokban... Ma azonban kb. 1,5 méter magasból kiesett a kezembõl (kilökték) a SE K300i telóm. Elõször csak kicsit káromkodtam, majd felvettem, nézegettem a hátulját, meg az oldalát, hogy nincs-e megkarcolódva. Rápillantok a kijelzõre (itt volt a nagy káromkodás), erre látom, hogy betört.(nem a külsõ mûanyag, hanem az LCD) ír: Szóval suli után egybõl a T-Moblile boltba mentem, ahol lámaként mutattam a csávónak, hogy valami baj van a kijelzõjével. Közölte velem, hogy betört, és egy rövid árlista böngészés után azt mondta, hogy ez garin kívüli javítás: összege 8000 FT. Erre nagynehezen kinyögtem egy "köszönöm,viszlát"-ot, majd kikullogtam az üzletbõl. Hát még ilyet!!! Kétszer annyiba kerül az LCD, mint a teló(aranytárskártya). Mivel még csak 2 hónapos(karácsonyra kaptam), nem szívesen dobnám ki, de hát így meg szinte használhatatlan. Az a repedéstõl kifele a kijelzõ egyszínû lila. Ráadásul a többi részen (az alsó 10-20 pixelt kivéve, ahol vannak a helyzetfüggõ feliratok, pl. Választás) 2 pixelenként szürke vízszintes csíkok vannak, és ezektõl pl egy SMS-t lehetetlen elolvasni, ill. gyakorlatilag csak a Menüben lehet navigálni nagy nehezen, mást nem. Kéredezem én, milyen minõség ez? Na jó tudom, hogy nem esésekre tervezték, de akkor is, bizos belekalkulálták a tervezõk, hogy valaki (nem is kevesen) egyszer majd eljti. Szerintem az lehetett a baj, hogy elég gáz szögben esett (pont a tetejére),a hangszóró és az infra közötti mûanyag rész el is repedt. Szerintetek megéri leperkálni azt a 8 rugót, vagy inkább vegyek másik telót. Egyébként nem lehtne valahol máshol olcsóbban megjavíttani? Meg amúgy is, hogy lehet egy LCD ilyen drága?(ráadásul ennek a telónak a színesek között elég gyatra a kijelzõje) Bocs ezt a sok kérdést, de eléggé szét vagyok csúszva , pedig szüliem még nem is tudják , és nem tudom mit csináljak. A topikba meg írjatok bátran!
Adani Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Ennyibe kerül, nincs mese. Én tudok olyat, hogy egy teló ( Nokia 3310 azt hiszem) egy parkolóházból pottyant a második emeletrõl. Az LCD összetört és 10 ezerbe került megjavítani. Egyik haverom meg a Triumját biciklizés közben ejtette le földútra a kijelzõ összetört, az egész egy nagy paca volt. Használta vette 10-ért és õ sem javítatta hanem kukába vágta és vett egy másikat ( 5510-es Nokia).
[root] Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 Hát igen... ettõl tartottam. Szerintem perkálni fogok, de egy részét megpróbálom leverni azon aki kiverte a kezembõl . Egyébként uncsinak a retiküljében tört szét 2 könyv közé beszorítva a Siemens MC-60-asa kijelzõje. A szervizben meg azt mondták, hogy az "agya" is elszállt. Aztán Pesten javították meg 10 ezer körüli összegért. Egyébként nem tudjátok az ütésálló telefonokért sem vállalnak garanciát? Pl. fúú tuti teló, por- ütés és csepááló, leejted (persze nem az Empire State Buildnig tetejébõl ), erre azt mondják nem rendeltetésszerû használat. Ugye nem így van? Mert ugye annak egy normál ütéstõl nem szabadna elszállnia. De ha mégis, akkor az a teló hibája, nem? Szervizes tapasztalatok jöhetnek!
Greene Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Ha ütésálló telefont szeretnél, akkor ott a Nokia 5140i. Bár hivatalosan az sem ütésálló, mert ahhoz azt hiszem 3 méter magasságból kéne leejteni. Sajnos ilyenek ezek a mai telefonok. Régen a féltégla Benefonnal az ember kezében, bármelyik autó satuféket nyomott, hogy megálljon, mert tudta, hogy ha esetleg eltalál, akkor súlyos sérüléseket okozhat az autójában a telefon. Ma meg már inkább az a lényeg, hogy évente vegyél egy telefont...
Adani Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Bizony arégi bunkófonok, jó nehezek voltak, de épp ezért jobban is bírták. Egyébként a Nokiák viszonylag jól bírják, az enyém már többször is esett le, meg vízbe, kólába is fürdött.
elodloic Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ha az én Motorlola C385-ömet leejtem, a csapódástól a hátlap leválik a telefonról,és kiesik az aksi. nem semmi látvány,de ez vajon segít-e valamit hogy ne romoljon el?
Kiskalóz Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Egy kis tapasztalat: Nokia 6230i Ruhástul bedobtak a medencébe. Zsebembe a telóval. 3napig száradt, azóta hibátlanul üzemel. Nokia 6100: Állandóan kikapcsolt. Nokia szervíz 17ezer+áfa. Gratula. 6ezerért megcsinálták.
Shia-ko Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A nedvességgel az a baj, hogy elkezd rozsdásodni, így elõbb-utóbb elfárad. A beszélgetés közbeni bepárásodás is elég már neki.
Benoc Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Sziasztok! Nekem van egy osztálytársam, akinek SonyEricsson T230-a van. Két éve övé a telefon. Újonnan vette. Idáig minden nap, folyton dobálta Olyan magasra, amennyire csak bírta, és betonra, és kavicsra is. Idáig kibírta. Most romlott el kb 2 hete Szóval ez a telefon jól bírja a strapát Azért hozzáteszem, hogy minden esésnél 3-4 részre esett a telefon. A hátlapját külön hordta, mert már nem maradt meg a helyén A hang pedig eléggé eltorzult
kexes Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Sziasztok! Vannak ezek a Sony Ericsson Poblémák hogy a joystick-ja egy év mulva használhatatlan nekem 2 sony ericssonom van és szerencsére a garancia idõszakán belül ment tönkre ugyhogy kicserélték de amugy a t-mobil-nál 4000-ért csinálják meg garancián kivül uyhogy ajánlom mindenkinek hogy 1 éven belülvágja szét a joystick-ot és akkor ingyen megcsinálják és még jobbat raknak bele mint a gyári
Priskin11 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 HY! Nekem olyan problémám van hogy vettem nemrég 1 szalagkábelt a Samsung D840 telomhoz amit be is szereltem de azóta bekapcsolom és fehéren világít a képernyõ....nem tudom mi lehet a baja szoftvert is probáltam frissíteni a pc studios változattal de nem ment:S tudna valaki segíteni?
Wiezner István Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Szalagkábelt?! Szerintem kezd az elejéről a sztorit, mert nem egészen értem a dolgot
jimvincent Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Üdv! Segítségre szorulnék, remélem itt kapok választ a kérdéseimre. Elõre leszögezem, hogy tudom, hogy a problémámat egy alapos szervizátvizsgálás oldaná meg, de a lényeg itt az alapos szón van, mivel kóklerekbõl sajna van elég. Szóval azért érdeklõdök, hogy legyen valami fogalmam, ha egy félkóklert is találok. Vettem egy nokia E65-ös típusú telefont, mert ez volt a régi vágyam. A telefon - olcsó húsnak - nem volt drága, erõsen használt külsejû (mocca lehetett). Kívülrõl annyi feltûnõ, hogy az alsó billentyûzet világítása nem megy, illetve, hogy alul összenyomva kissé recse, érezhetõen nem "kerek" ott valami. Nos a telefont próbálgatom, ismerkedek vele. Függetlenként vettem, T-mobilos elõfizetõ vagyok, a teló el is fogadja a SIM-et, ám be és kikapcsoláskor a pannon logó ugik elõ, sõt a menüben is pannonos beállítások szerepelnek. Valószínûsítem, hogy pannonos volt a telefon. Frissítettem firmware-t, illetve hard reset is játszott, ellenben ezek a pannonos dolgok benne vannak, így nem tudok beállítani sem wap-ot, sem mms küldést. Ez csak az egyik dolog, enélkül elvagyok valahogy. A másik dolog az, hogy a telefon bizonyos idõközönként egyszerûen kikapcsol magától. Elvittem egy kóklerhez a Nokia logó alatt ült a lelkem. Mondtam neki a bajaimat, erre elkezdte sorolni, hogy mennyi pénzbe kerül majd a szoftverfrissítés, egy új akkumulátor, aztán meg tesztelni sokáig.. szóval nem akart vele foglalkozni, így nem is hagytam nála. Egy másik kókler kivette az akkumulátort, és a kis fémpöcköket piszkálta, mert szerinte ezek szoktak kontakthibásak lenni. Na mégis, hova lehet fordulnom? Egy töltõt és egy új akkumulátort már rendeltem hozzá, de a net és egyéb beállításoknál megállt a tudományom. Az alsó billentyûzet világítása is kérdéses lesz. Várom a véleményeket!
jimvincent Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A wap és az MMs megoldva, bár kellett neki egy kis idõ!
Micimack082 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Üdv.! Azt szeretném megérdeklődni, hogy valaki nem-e tudja hogyan lehet nokia telefonon szoftvert frissíteni? De úgy hogy a készüléket nem lehet bekapcsolni! Nokia szervizbe meg tudják csinálni, viszont 6eFt-ért! Nokia N82 A PC suite-val nem lehet, mert ahhoz be kell kapcsolni a készüléket!
geri005 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Hát sima USB kábellel nem lehet. Szerintem Flashelni kell, de akkor sokkal sokkal jobban jársz, ha a Nokiánál csináltatod meg
Micimack082 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Hi És szerinted ezt nem lehet itthon is megcsinálni? Mert kb. 8 hónapja volt a Nokia szervizbe és azt mondták garanciát nem vállalnak rá! És nem akkor minden 8. hónapban 6eFt a telefonra költeni, hogy flasheljem!
[OP]Destroy-man Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Elvileg meg lehet csinálni. ITT van hozzá a program. Nekem nincs olyan Nokiám, amin házilag cserélhető firmware lenne, úgyhogy nem tudom, hogyan működik a csere, de a program magyar nyelvű, úgyhogy nem hinném, hogy gondot okozna a használata. Sok veszteni valód nincs, ha ez nem jönne össze, akkor viszed a szakszervizbe, ha megy, akkor megúsztad. És akkor tegyük rendbe a fogalmakat: Flashelés - teljes szoftver csere, elfelejti a telefon az összes beállítását, még azt is, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik ( -> kártya független lesz a teló). Firmware csere - Csak az OPrendszert, és a hozzátartozó alkalmazásokat cseréli le, nem feltétlenül jár adatvesztéssel (típus függő, Nokiánál azt írják megmarad minden adat, de pl. Samsungnál törlődik minden beállítás a telóról, de ettől még nem lesz kártyafüggetlen).
Micimack082 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 (edited) Szia! Nem jó a link, be tudod újra linkelni? Edited January 25, 2010 by KGigi
[OP]Destroy-man Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Itt a link: http://nds1.nokia.com/files/support/global...terSetup_hu.exe Fentebb is javítva!
jimvincent Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 (edited) Szia! Otthon is meg lehet csinálni, ha megvan a fentebb említett updater program. Kell hozzá egy biztos internetkapcsolat, ami eléggé gyors is, meg türelem. A rizikó az benne, hogy ha áramszünet, vagy egyéb kimaradás van az inetrnetszolgáltatásban akkor állítólag kampec a telónak és szerviz lesz az elkövetkezendõben a lakhelye. Én sikeresen updateltem a 4-es verzióra a firmware-t. Sokkal gyorsabb, és jobb is! Üdv! Bocsi most olvastam el pontosabban. nem lehet bekapcsolni a telefont? Úgy biza nehéz lesz szerintem, mert a proginak észlelnie kell a telót, amit ugye csak bekapcsolt állapotban tud- szerintem. Edited January 30, 2010 by jimvincent
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Tud valaki egy megbízható (LG-)szervizt, lehetõleg Észak-Buda, Észak-Pest környékén? A KS20-am csatlakozója szétment, nem lehet se töltõrõl, se USB-rõl tölteni.
solties Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Van egy rossz hírem! Ez valószínû típushiba (LG), ugyanis nálam ugyanez a probléma! Viszont a készülék típusa más GM 360.
csabike2 Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) Sziasztok! Kaptam egy "Windows Phone 8X by HTC" telefont szervizre, mondván hogy beázott és nincs kép a kijelzőn. Szétszedtem, szerencsére ázásnak semmi nyoma a készülékben (látszólag). Két gond van viszont vele. 1. Sajnos a telefon nem tölti be a rendszert, folyamatosan csak "boot loop" van. 2. Ha bedugom a telefonba a microsub kábelt, akkor ad képet, tehát látom a HTC logót (működik, 1. pont alapján), viszont ha nincs bedugva a kábel, akkor is működik a telefon (szintén 1. pont), de nincs kép. Hard Resettel semmit se értem el, folyamatos az újraindulás. Mit lehet vele kezdeni? Szervizbe a tulajdonosa nem szeretné vinni, ugyanis titkos céges adatok szerepelhetnek rajta. (Még én se nagyon láthatok bele). Előre is köszönöm a segítséget! Edited June 29, 2015 by csabike2
Recommended Posts