Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudom telepíteni

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Van egy kis gond a hálózati nyomtató telepítésével (Win. 98-ra).

Ezt az egészet úgy kezdtem el, hogy megnyitottam a hálózatok mappát, megkerestem a telepíteni kívánt nyomtatót, megnyitottam, azt írta, hogy telepíteni kell, mert nincs telepítve. Erre én az igenre kattintottam, a folytatás képekkel >>>itt<<< található.

elõre is köszi a segítséget.

Posted

Próbáld meg elõször helyi nyomtatóként telepíteni.

Posted

Ugyanúgy üres a lista, nem lehet

Posted

Ne Saját lemezzel telepítsd, hanem a telepítõ CD-rõl installáld fel elõször a programokat és a drivereket, majd utána próbáld vele felismertetni.

Posted

Hát ez sehogyan sem jön össze.

Ha valakinek ez segít: nyomtató típusa: hp OfficeJet 4255

Posted

Meg lehet hálózaton osztani egyáltalán?

Posted

Gondolom igen, mert 3 gép van összekötve (a másik kettõ Win. XP), és azokról lehet nyomtatni.

Posted

Nincs olyan kapcsoló alul, hogy az összes eszköz megjelenítése?

Mert ha jól emlékszem, akkor csak a kompatibiliseket mutatja elõször, és ha nem érzi annak, akkor elrejti.

Posted

Sehol sem találtam ilyen kapcsolót. :(

Posted

Szerintem is elõször helyi nyomtatóként kell feltelepíteni (lehet, hogy bármelyik portra ). A HP-k szerintem telepítéskor egy futtatható fájlt használnak, ezért nincs inf fájl amibõl kiválasztható lenne.

Posted

Sajnos nem lehet. :Sír: :Sír: :Sír: Rácsatlakoztattam a gépre a nyomtatót, egy csomó mindent csinált, úgy csinált, mintha telepítette volna magától. Megpróbáltam kinyomtatni Wordbõl egy mondatot, de azt írta, hogy nincs telepítve nyomtató. Akkor megpróbáltam ugyanazt, amit eddig is, csak helyi nyomtatóként, de megint nincs semmi a listán. Egyébként Inf fájlok vannak a CD-n, mert láttam, amikor a tallózásra kattintottam, az ablak bal oldalán fel volt sorolva néhány, de amikor le OK-ztam, akkor azon a listán nem volt semmi, amirõl kép is van.

U.i.: Win. 98-ra fel lehet telepíteni egyáltalán?! Tudom, a CD-n fel van sorolva a Win. 98 is, de hátha elírták! :D

Posted

Ha az SE annak a rövidítése, hogy Secund Edition, és az magyarul azt jelenti, hogy második kiadás, akkor a gépemen Win 98SE van.

A CD-re sima 98 van ráírva (ha ezt kérdezed)

Posted

Netrõl esetleg nem tudsz más drivert letölteni.

Posted

A neten sajnos nem találtam. :Sír:

Posted

>>> Magyar driver, sajnos a legkisebb is majdnem 50 MB ! Ezek szerint mûködik Windows98 rendszeren.

(Ha máshogy nem megy, nem ismerné fel legalább nyomtatás fájlba üzemmódig telepítsd fel, és utána talán már a hálózatra telepíthetõ lesz. )

Van egy nyomtatást vezérlõ program, amihez a kliensen nem kell driver. Majdnem ezt ajánlottam, de amikor megnéztem kiderült, hogy csak WindowsXP mûködik.

• 6 years later...
Posted

Sziasztok!

Újratelepítettem a gépemen a Win7-t és valamilyen okból kifolyólag nem tudom mûködésre bírni a nyomtatómat, egy HP LaserJet 1300-at. Az illesztõprogram telepítése után megjelenik a nyomtató csak éppen nyomtatni nem nyomtat. Ami még érdekes, hogy bár USB csatija van a nyomtatónak a számítógép nem jelzi az új eszköz csatolását amikor bekapcsolom a nyomtatót.

A dolog már csak azért is érdekes, mert telepítés elõtt gyönyörûen mûködött a nyomtató.

Továbbá az "Eszközök és nyomtatók" menüben a "Nincs megadva" menüsorban van egy "HP LaserJet 1300" elem de az nem csinál az ég világon semmit. Sem mûködésre bírni nem tudom, sem pedig javítani, esetleg eltávolítani.

A segítségeket elõre is köszönöm!

Posted

Próbáld meg teljesen újratelepíteni a driverét. Revo-val töröld le az összes cuccot, amit telepített, majd az eszközkezelõben jobb gomb a nyomtatón, eltávolítás. Pipa a driver teljes törlése elé, majd újraindítás és csapó 2.

Posted

Ezeknél többnyire elõbb kell telepíteni a drivert, és csak azután szabad rádugni USB-n a nyomtatót.

• 4 weeks later...
Posted

Ezeknél többnyire elõbb kell telepíteni a drivert, és csak azután szabad rádugni USB-n a nyomtatót.

Posted

Bocsi, de egy laptopról írok,amit még szokni kell.

A gondom nekem is az, hogy a win7 nem akar szóba állni a CANON LBP 2900-asommal.

Előzőleg az xp-nél nem volt gond.

A nyomtatóknál felhozza a caono capt USB device-t, de ezzel nem tudok semmit tenni.

Az almenüjében írja az LBP 2900-at, s azt, hogy a program megfelelően működik.

Próbáltam WIN 7-hez 64 bitre leszedni drivert, vagy progit, de ezzel nem tesz semmit, vagy hibára fut.

Az előző hozzászólónak írtátok, hogy Revo-val töröljön. Azt hol lehet találni?

Posted

Google: Revo Uninstaller. De most akkor 32 vagy 64 bites rendszered van? Számítógépen jobb gomb, tulajdonságok. Értelemszerűen a két rendszerhez különböző driver kell.

Posted

64 bites WIN 7-em van, bár néha visszasírom az xp-t.

Nekem zsot uninstaller van fönn, de az nem mutat olyat a nyomtatóval kapcsolatban, amit le kellene szednem.

Posted

Megoldódott a dolog.

A felső sorban van a filék tallózása, s ott megkerestem a letöltött és kicsomagolt drivert.

Köszi

:)