Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Oracle XE

Greene

Recommended Posts

Posted

Ezt a témát azért nyitottam, hogy azok akik adatbáziskezeléssel szeretnének foglalkozni kapjanak egy jó tippet.

Az Oracle ingyen letölthetõvé tette nagy adatbáziskezelõi korlátozott változatát:

Oracle XE weboldal

Korlátozások:

Maximum 4GB-os adatbázis

Maximálisan 1GB memóriát használ

Maximum 1 processzoron fut

Szerintem kíváló alternatíva, hogy gyakorolni lehessen az SQL-t. ;)

• 1 year later...
Posted

Oracle promó csomag:

KLIKK

Nem tudom mi van benne, de egy próbát megér. Az Oracle kifejezetten nagy adatbázisok esetén jó.

Én meg is rendeltem. Majd berakom ide mi volt a csomagban, hátha feléled egy kicsit ez a topic. ;)

• 3 weeks later...
Posted

Én nagyon sokat használtam és használom az XE-t.

Szerintem kitûnõ választás ha biztos adatbáziskezelõre vágysz.

Sokkal-sokkal jobb mint a MySQL vagy PostgreSQL

Posted

Azt azért ne felejtsd el, hogy a PG és a MySQL nyílt forrású, és mindemellett ingyenes. ;)

Az XE is ingyenes de vannak korlátai. Én az összes SQL alapú relációs adatbáziskezelőt szeretem.

• 5 months later...
Posted

Üdv!

Van egy problémám ezzel az Oracle xe nevû csodával. Nos, létezik egy 'emp' nevû tábla amibõl kell csinálni egy dolgozó táblát, Pl/sql-es részben remekül mûködik a "create table dolgozo as select * from emp", ezenkívül varázslóval is tudok táblát csinálni, de nem ez a feladatom, hanem létre kell hozni egy programot (create => application) ,ennek futtatásakor kijön egy login ablak és ott kell megvizsgálni hogy létezik-e ez a 'dolgozó' tábla és ha nem akkor itt létrehozni, futásidõben. DE, itt a gubanc mert a fent említett parancsot (create table...) sehol nem fogadja el futás idõben. Egyszerúsítve, felhasználó belép login ablakon, közben progi nézi van-e 'dolgozó' tábla, ha van akkor bolgogság uralkodik, ha nincs akkor automatikusan származtat egyet az 'emp' táblából.Ehhez kérem segítségeteket.

Csáó