Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Játékkonzol-vásárlás

Recommended Posts

Posted

Egy ismerõsöm szeretne venni Xbox-ot (nem a 360-at). Ha valakinek van vele tapasztalata, akkor írhatna róla. Ha jól tudom Greene-nek van egy (?).

Megéri egy ilyent venni vagy inkább jobb várni a 360-ra ?

Más: >> VIA Eve játékkonzol <<

Ennek szerintem lenne sikere :)

Posted

Jól tudod tényleg van egy XBOX-om. Én azért vettem mert DVD-t és DivX-et is ezzel játszok le.

Szerintem nagyon megéri a 35 ezer forint körüli árát. Van rá rengeteg minõségi játék, és iszonyat sokat tud. A 360-at majd 1-1,5 év múlva éri meg legkorábban megvenni. Most még nincs rá játék se nagyon, ami van az is aranyárban és melegszik. Elsõ körben ki kell hagyni az új konzolokat, pont az ilyen konstrukciós hibák miatt.

A sima XBOX kontrollere nagyon kényelmes, jó fogású, sokkal könnyebben használható mint a PS2-é. Annyi a hátránya, hogy azért hallatszik a ventilátor (persze nem vészes), és nagy a mérete a konzolnak. Nem igazán cipelõs darab. Viszont van benne egy 8 gigás vinyó, amire az összes játékod mentése ráfér. Na meg ugye ott a media center, ami igazi kis médialejátszót varázsol az xbox-ból.

Posted

Fõleg játékra kellene mert az ismerõsön nem konyít annyira a számítógéphez hogy telepítsen egy játékot. :upsz:

Viszont már látott Dx9-es grafikát és aztmondta hogy ilyen szép játékokkal akarna õ is játszani. Szóval elég lenne neki egy Xbox a szép játékokhoz ? Én nem ismerem az xbox grafikáját. :upsz:

Posted

Persze, XBOX-ra vannak gyönyörû grafikájú játékok. ;)

Mondjuk a GeForce 3 nem tudom DX hanyas, de biztos nem kilences, viszont XBOX-nál ez nem is számít igazán.

• 3 weeks later...
Posted
Mondjuk a GeForce 3 nem tudom DX hanyas

A GeForce 3 volt az elsõ DirectX 8-as GPU ;)

@ Timer

Hol olvastad hogy a GF3 DX7-es ? :pislog:

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Nem igazán értek a konzolokhoz. De tervezek venni egyett. Egy ps2-õt, vagy majd késõbb, s kivárom a ps3-at. Az a kérdésem: ezeket lehet-e a számítógép monitorjához csatlakoztatni? Csak mert ugya az grafikai mélységek HDTV-n jönnek ki, de az kissé drága lenne venni egyett.

köszi

Posted

Szia!

A nextgen konzolokat (X360, PS3) tudtommal már felvértezték ehhez szükséges csatolókkal, a korábbi modellekrõl viszont nem tudok infóval szolgálni!

• 3 weeks later...
Posted

Nem tudja valaki hogy CHIP NÉLKÜLI PlayStation 2-re hogy lehet kiírni 1 DivX lejátszó progit?

Simple Media System vagy MediaPlayer PRO lenne a progi,és olvastam már más fórumon hogy nem kell hozzá chippelni!

• 1 month later...
Posted (edited)

Melyik a jobb ps2 vagy xbox? Tudom ez így hülye kérdés, de tudásában, grafikában, kezelhetõség, ár gondoltam.

Meg igaz-e hogy mentéseknél ps2-höz kell memoria kártya, xbox-nál meg saját vinyójára menti.

A válaszokat elõre is köszönöm.

Edited by Greene
Posted

Az XBOX hardveresen jobb, mint a PS2, és beépített merevlemeze miatt nem kell hozzá memóriakártya, csak ha cipelni akarod a mentéseidet.

A boxnak szerintem kényelmesebb a kontrollere, és sokkal többet tud. PS2-re több a játék, de nagyrészük a japánoknak szól.

Posted

Helló.Mi a véleményetek érdemes xbox360at venni?Mennyire jó mert elég sok rosszat hallottam már róla,de szeretnék már beújitani konzolt PC helyett játékra.És kb. milyen árban van a Prémium csomag? Sajnos HDTVm nincs de az érdekelne hogy a PC TFT monitorjára rá lehet e kötni de annak csak analóg bemenete van és legalább PC monitoron is jól néz ki vagy csak HDTVn?Elõre is kösz.

Posted

Én úgy tudom hogy a 360-asat már rálehet kötni monitorra, de ha nem akkor tévedtem.

Akkor az xbox-ot én elõnyösebbnek tartom mert:

- lehet rajta dvd, divX nézni míg ps2-n csak dvd-t

- nem kell a mentésekhez memória kártya. De 8Gb-ot mire lehet még használni mert gondolom nemcsak mentésre? És mi az hogy csak ha cipelni akarom a mentéseimet? :ötlet:

- kényelmesebb kontroller

De az xbox-ot is kell chipeltetni hogy vigye a másolt játékokat is???

Köszi a válaszokat 8)

Posted

Szerintem konzolt akkor érdemes venni ha van egy normális tévéd. Ha csak egy sima TFT-re akarod rákötni akkor ugyanott vagy mintha egy PC-hez vennél egy kontrollert. Ráadásul az Xbox játékok iszonyat drágák.

Posted

Az biztos hogy egy HDTVn lenne az igazi,dehát az ára ma még elég borsos úgyhogy ez egyenlõre törölve.Az pedig hogy ha TFTre kötném a konzolt ugyanott lennék mintha PChez kontrollert vennék hát nem tudom?Elegem van már abból hogyha kijön valami jó játék állandóan azon kell izgulni elviszi e a gépem meg milyen beállitásokkal, meg éppen a játékkiadó melyik videókarigyártóval állt össze, hogy arra lett optimalizálva, meg ugye a PCt állandóan fejleszteni kell és mondjuk egy csúcskategóriás videókari árából meg tudom venni a konzolt és akkor még hol van még a proci stb.Hát nem tudom.Még gondolkodok rajta .Viszont tényleg elég drágák a játékok a konzolra.Na mindegy majd még gondolkodok rajta.

Posted

A játékok eredetiben tényleg drágák, DE manapság már mit se számít hogy eredeti, ott az Internet ami terülj-terülj asztalkám.

Én úgy vagyok vele hogyha havi félmilliót keresnék akkor megengedhetném magamnak 5-8-10ezres játékokat, de sajnos ez nem így van szóval marad a ...... (ez van :démonikacaj: ).

Posted

Chriss!

Éppen ebbõl a megfontolásból fogok én is inkább egy konzolt választani magamnak hamarosan. Személy szerint elismerem, hogy a PC lényegesen többet tud, mint egy konzol, de engem ez nem boldogít, ha azt veszem, hopgy egy ötéves konzolon (PS2) még símán futnak azok a játékok, amik egy hasonló korú PC-n már el sem indulnak. Persze a MINÕSÉG az más kérdés, pláne, hogy sz_rból várat kihozni elég nehéz, de a megfelelõ optimalizálás azért sok esetben javít a végeredményen.

Én a helyedben kivárnám, míg kijön a PS3, és akkor vehetsz azt, ha pedig a másik oldalt preferálod, akkor sokkal olcsóbban juthatsz majd hozzá, mint jelenleg. Szerintem legalábbis.

Posted

Én majd egy xbox-ra újjítanék be, mert jobbnak találom mint a ps2-t. A ps3-ra meg nem várok mert az túl drága lesz ugyis. Tökéletesen elég lesz szerintem az xbox.

Posted

Azt hogy 5.1 -ben szóljon csak anyi hogy hang kimenetét rádugom a házimozira?

Gondolom nem 6 hangfalat lehet rákötni az xbox-ra. Csak nekem az a baj hogy házimozim külsõ hangot nem 5.1-en adja, hanem vagy 2.0 vagy 5 hangszórón kivéve a mélynyomót de nem is bontja szét a hangokat.

Akkor azt csak úgy tudom megoldani hogy veszek egy olyan lejátszót ami a bement hangot rendesen 5.1-be játsza le és rádugom a régi házimozi hangfalait?????? :ötlet:

• 3 weeks later...
Posted

Ps2 csak chipelve indít írott anyagot, vagy van hozzá boot disc is ? :upsz:

Posted

Az XBOX 360 futtatja a hagyományos XBOX játékokat ? :?:

• 4 weeks later...
Posted

Tudtommal igen.

Srácok, hallottam régebben olyat, hogy a konzolok tönkre teszik a televíziókat. Szerintetek ez igaz? Azért kérdem, mert vettem egy vadonatúj Samsung-ot, és nem szeretném, ha a konzol ártana neki. A régi sony tévénken elég sokat volt csatlakoztatva a PS, és ott a színekkel valami probléma van már (mondjuk több, mint tíz éves a tévé, lehet, hogy inkább ezért).

Posted
Az XBOX 360 futtatja a hagyományos XBOX játékokat ? :?:

Igen, egy kis frissítéssel.

Egy részletes (angol) how to itt található.

A lényege az (angolul nem annyira értõknek), hogy töltsd le a ZIP fájlt, csomagold ki.

Írd fel CD-re vagy DVD-re.

Tedd be az x360-ba.

Kövesd az utasításokat.

Újraindulás után a sima xbox játékok jórésze fut az x360-on is.

A listát is megtaláljátok itt a kompatibilis játékokról.

Üdv!

Posted

Lehet, hogy nagyon brutális amit kérdezek de egyátalán nem vagyok képben.

Xbox360 mennyire alkalmas arra, hogy kiváltsa a PC-t.

A merevlemezre kisebb PC-s programokat (XnView, Nero, DVDShrink, Filezilla, Fraps, UltraISO, SDP) fel lehet telepíteni?

Internetes böngészést tudja? Ha igen valamilyen vírusvédelem, képprogramvédelem kellene, nem?

USB-s külső merevlemezt lehet hozzá csatlakoztatni? uTorrentet lehetne rajta futtatni?

USB-s külsős TV-Tuner kártyát lehet hozzá csatlakoztatni?

Vagy "csak" játék, DVD, képnézegetés és zenehallgatásra való? Mennyire hangosak a ventilátorai és az optikai meghajtó?

Posted

Találtam swap discet ps2-höz. Ha letöltöm és kíírom, akkor indul az írott játék ? Ha nem akkor hol kaphatok eredeti boot discet ps2-höz és kb. mennyiért ? :(