Jump to content
GSForum - Segélyvonal

E-mail cím lekövethetõ-e?

Simon

Recommended Posts

Simon

Sziasztok!

Tegyük fel, kaptam egy vírust egy adott e-mailcímrõl.

Ez esetben visszakövethetõ v.milyen program útján, hogy esetlegesen milyen telefonszámról (modemen keresztül) :ötlet: küldték el a pc-n a hozzám érkezõ vírust?

Szükséges hozzá a szolgáltató hozzájárulása akinél az email címet regisztrálták?

Estelegesen a szolgáltató meg tudja mondani, de ezt magán személy felé nem adják ki?

kori

Tudtommal a szolgáltatók nem adhatnak ki személyes adatokat. Kivétel persze van, valamilyen nemzetbiztonsági vagy egyéb komolyabb bûnügy esetén biztos feloldják a titkosítást. 8)

arpsoft

Benne van a levél fejlécében, hogy milyen útvonalon érkezett hozzád a levél.

kori

A regisztrációs adatok azok titkosak maradnak, kivétel a név. ;)

arpsoft

Ez így van, de vírusok esetén nincs is értelme a név visszakeresésének, mivel általában fake nevek alól indulnak el. Azaz nem az a feladó, aki a fejlécben van.

Simon

Igen a fejlécben több adat is található, pl.: ha jól sejtem IP cím, így végül is a szolgáltató be tud azonosítani nem?

arpsoft

A szolgáltató igen.

google

Ha jól emlékszem, úgy kaptak el egy vírusirót, hogy az a szerencsétlen a saját email-címén kezdte el terjeszteni a vírust. :lol:

• 2 months later...
Bencce

Hali!

Nem ebbe a topicba vág, de ha van egy email cím amit be szeretnék állítani outlookba. Na a bejövõnek a POP3-as fiókot beállítottam. Külsõnek azt írják az internetszolgáltatóm SMTP-jét (mail.t-online.hu) adjam meg. De akkor kimenõ levelek a szolgáltatóm címérõl mennek és nem a másikról. Van erre valami megoldás?

Adani

Akármilyen SMTP-t beállíthasz, ami engedi, hogy felcsatlakozz rá. Régebben ment a freemail.hu is, de most már nem lehet rajta levelet küldeni, csak akkor ha webes felületen lépsz be. De lehet találni sok smtp szervet, amire rá tudsz csatlakozni.

arpsoft

Nem egészen. Így van. A cím, amit elküldesz nem a szolgáltatódé, csak a szolgáltatód SMTP szervere fogja továbbítani. Attól még a freemail-es címed lesz a feladó.

Senki nem fogja megmondani, hogy ki volt z, aki a levelet feladta, hacsak nincs a kezében egy bírósági végzés, amivel a szolgáltatónál meg lehet vizsgálni, hogy adott idõpontban kihez tartozott a küldõ ip címe.

Egyébként ez is elég nehéz egy adott idõ elteltével, mivel a logokat nem nagyon hosszú ideig õrzik a szolgáltatók. Legalábbis ahol eddig próbálkoztunk, 30 nap után már nem találsz semmit.

Adani

Megaztán mehet a levél egy elefántcsontparti, vagy dél amerikai szerverrõl is, aztán hajrá, próbáljanak csak velük egyezkedni a magyar hatóságok, még ha sikerül is, mire elintézik addigra már 86-szor letörölték a logokat.

• 3 years later...
istvan62

Nekem az én problémám. Kicsit hosszú lesz, de röviden. Volt egy lap, ahol regisztrálva voltam. Majd miután már nem volt rá szükségem, akkor nem léptem be. Kb. 3 hónap múltán jött egy értesítés, hogy amennyiben nem lékek ismét be, akkor automatikusan törölnek. Innentõl már nem érdekelt a dolog, csak letiltottam, hogy letöltse a szerverrõl. A freemail volt megadva, mint értesítési cím. De nem a webes oldalt használom, hanem a windows live mail-t, mivel van még 2 e-mail címem, így azokat is letölti egyben. Egyszer csak állítólag én küldtem, az általam, megszüntet oldalról egy teljesen más tartalmú levél, mint ami az oldalamon olvasható volt! De állítólag látták, hogy én közben is látogattam az oldalt! Hiába mondom, hogy nekem semmi közöm az egészhez, de tény, hogy az én oldalamról írtak! Közben jött egy értesítés, hogy a freemail-en kértem új jelszót! Beléptem, több év után a webes oldalra, és ott olyan leveleket is találtam, mait nem olvastam, töröltem, de ott olvasott volt, de nem volt törölve! Lassan visszafejtve a dolgot, kinél voltam fent a netten. Ebbõl egy páran kiestek. Akik maradtak, az egy kórház, és egy ismerõs. Nos, nem tudom, hogy egy nagy szerverrõl a rendszergazdák mit tudnak leszedni. De én, ha nem itthon gépezek, akkor mindig törlöm a böngészési elõzményeket és a sütiket is. Figyelem, hogy amikor felugrik a kis kíváncsi, a felhasználó és jelszó megjegyzõ, akkor nemet adjak neki. Eddig minden tiszta, de marad, hogy én vagyok a hunyó még mindig! De, mostanában hallottam, hogy vannak olyan programok, amik automatikusan megjegyeznek minden egyes jelszót, és nem kérdeznek rá! Onnan, már akinek a gépén ez rajta van, az bármikor, az ott megnyitott oldalra beléphet és garázdálkodhat! Igaz ez? 47 éves más „okossága” miatt kezdem elveszteni az arcom, mert én tudom, hogy nem tettem semmit, de mégis olyan, mintha én lettem volna! Szerintetek?