Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Konzol vagy PC


Adani

Recommended Posts

Adani

Az vesz konzolt, aki nem ért hozzá csak játszani akar. Ugye a PC-hez érteni kell. Megveszed, majd XP-t kell rá tenni, drivereket installálni stb. A konzolt meg megveszed rákötöd a TV-re, 220-ba bedugod, bekapcsolod és megy. Ha meg lefagy, akkor újraindítás és megy tovább, nem fog összeroskadni Windowsostul, hogy aztán a teljes napod rámenjen az újratelepítésre.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Én pl. vettem konzolt. Nem azért mert nem értek a PC-hez, hanem azért mert az XBOX-om egy középkategóriás videókártya árából megvan. Nagyon sok jó játék jelenik meg rá, ami PC-re sose fog. A grafikája picit gyengébb csak. De nem kell telepíteni a játékot, szívni a directx-el, meg a meghajtóprogramokkal. Csak berakom és megy. Arról nem is beszélve, hogy kontrollerrel jobb játszani (kivéve fps). Ja és DVD-t is lejátszik, meg DivX-et is felirattal, sõt MP3-at, és jpeg-et is. És ha már öregecske a codec, akkor letöltök egy frissebb media centert, és nem kell szüttyögnöm, hogy most mikor adnak ki firmware-t.

 

A PS2-t nem szeretem. Gagyi az egész. Csak az a jó benne, hogy kicsi a gép.

Link to comment
Share on other sites

$entinel

A kozolok egy érdekes faj.

Erõsen USA és Japán "szagú" ereddettel hiszen ott lett ekkora piaca nekik és onnan más "jó" szokásokkal együtt ért európába.

És még mindig az USA az elsõ számú piac hiszen ott az úgymond instant dolgokat szeretik, elterjedni ennyire is úgy tudott, hogy az Amerikai "dolgozó" szülõ mit vesz a kicsi fiának, hogy ne neki kelljen vele annyit bíbelõdni és mégse az utcán csavarogjon a gyerek? Konzolt! a Pc-nél lényegesen egyszerûbb, kevesebb hibalehetõség, havonta pár új játék hozzá és el is van intézve.

Ám akkor hol marad a kreativitás ami egy pc-vel együtt jár, mert ott ugye te testre szabhatsz mindent, 1000 lehetõséged van mindenre, egy konzol erre soha nem lessz képes!!! (Ha mégis az már nem konzol lessz)

Így már szerintem érthetõbb miért akkora a piaca/rajongói a konzoloknak

özönlenek hozzá a játékok(mellesleg nagy részük rendkívül primitív) másrészt lehetõség is alig akad ezekben a játékokban, nem kapsz bennük igazán szabad kezet és akkor hol marad a a Mod és az egyéb bütykölések? :hááát:

de ezek a játékok úgy látszik még is megfelelnek bizonyos rétegeknek(ami elég nagy :pislog:) ott vannak akik csak játszanak, és a konzolon felnõttek is õk soha nem fogják érteni a Pc varázsát, hogy milyen egy hibát megtalálni megoldani vagy milyen jó érzés egy jó animációt készíteni, programot írni,

De sajnos a mai világban ez nem számít már.

A konzol gyártók hatalmas hasznot húznak, és ez nem is zavarna addig amíg nem olyan gusztustalan :mérges: módszerrel teszi mint a Sony a Gta-val hiszen ott a Playstationos játékos elõnyt élvez a Pc-sel szemben hiszen õ 2 évvel elõbb juthat hozzá a játékhoz mint a Pc-s, ez pedig sok rajongót csábit át a konzolokhoz

pedig a játék készitõje a konzolos és pc-s változatot egy idõben késziti el.

És ez nem egyedi eset.

De remélem rajtam kívül vannak itt még olyanok akik foggal-körömmel kitartanak a Pc mellett. ;)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Pl: Én. Egy konzol csak játékra jó. Nem lehet vele internetezni, filmet digizni a TV-bõl, CD/DVD-t írni. És ha elavul kompletten mehet a kukába az egész, PC-nél meg esetleg elég egy új VGA kártyát, vagy kicsivel több RAM-ot venni.

Link to comment
Share on other sites

Bencce

Én sem fogok soha olyat venni. Rákötöm a gépet a tv-re és ott a konzol :)

Link to comment
Share on other sites

Greene

Szerintem az optimális megoldás, egy olyan gép amin elfutnak az egyszerûbb játékok, mint pl. a stratégiaiak, és mellé egy konzol. Az én notebookomba ugyanis nehezen vennék új VGA kártyát. Viszont kb 4000Ft-ból van egy jó minõségû asztali DVD lejátszóm, egy DivX lejátszóm, amivel képet, és MP3-at is le tudok játszani. Mindezek mellett játékra is alkalmas. Ha tönkremegy a DVD meghajtó benne, akkor veszek bele másikat.

Egyébként érdekes Adani amit mondasz. Mivel az XBOX-ra rá lehet tolni komplett operációs rendszert, azt hiszem még a digitalizálás is megoldható, illetve egy DVD íróval a másik kritériumnak is megfelel. Persze ehhez nagyon meg kell moddolni, de vannak ilyen õrültek. ;)

 

Szétszedem ezt a témát ha nem bánjátok. :)

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm
És ha elavul kompletten mehet a kukába az egész, PC-nél meg esetleg elég egy új VGA kártyát, vagy kicsivel több RAM-ot venni.

De ha egy alaplap elavul akkor abba már nem tudsz új cuccokat rakni. Régi alkatrészeket meg ugye nem nagyon érdemes. Alaplappal együtt pedig cserélheted majdnem az összes alkatrészt.

 

Konzol az meg konzol marad örökre, a belevaló játékok soha nem fognak szaggatni :)

Link to comment
Share on other sites

Bencce

Alaplap azért ritkán szokott elavulni. 2 évente cseréled, vagy több. Néha bejön egy uj slot, ha nagyon odavagy most a PCI-E-ért akkor lecserélheted. Nekem az alaplap olyan, hogybõven megfelel 15E Ft-ért de ez mondjuk relatív dolog kinek mi kell.

Én inkább azt a TV-t nem tudom megemészteni. Amikor régebben nem volt asztali DVD lejátszónk mindig lecipeltük apáék szintjére a gépet és S-videoval össze. Aztán DVD után is ott maradt és játszottam kicsit mert a TV sokkal nagyobb. Nem tudom nekem valahogy nem jött be a látvány, meg a pixeles képek. És az egész olyan elmosódott, egy szempillantás alatt megmondod, hogy ez nem 1024*768 :)

Link to comment
Share on other sites

Timer

Huhh, ennek a topiknak ütlegelés lesz a vége, már érzem elõre! :D

 

Nekem volt ps1-em is, és van néhány dolog, amiért sokkal inkább a konzolt preferálom, mint a gépet. (ha nem lenne FPS, és RTS mûfaj, akkor egyértelmûen konzol párti lennék)

 

Elõször is, számomra az ár a mérvadó. Mint ilyen, sokkal jobb bfektetés egy konzol, hiszen (valki ezt már írta) a kiadott játékok 99%-a nem fog rajta szaggatni, amit egy pc-rõl már nem mondhatunk el, két évvel a megvétele után. ehhez kötõdik az is, hogy egy ps2-re mind a mai napig megjelennek a legújabb játékok is, igaz, butított grafikával, de megjelennek, míg az ugyanolyan idõs gépemet már b_szhatom, nem megy rajta semmi újdonság, minimum részletességgel sem.

Más. A konzolok irányítási rendszere nagyságrendekkel jobb a billentyûzetes megoldásnál, kivéve az fps-t. Egy foci, vagy egy autós játék ezt meghálálja, elhihetitek. Az pedig, hogy egy konzolt nem lehet másra használni, mint játék, az nagy baromság. erre jó példa az xbox modding, vagy a ps2 is, igaz, ez utóbbi módosítása nem elterjedt. Mellesleg van olyan ismerõsöm, aki linuxszal internetezik a ps2-rõl...

Játékok. Igazából sokáig elterjedt volt lenézni a konzolos felhozatalt, lévén, az gagyi, stb... ebbõl a szempontból nagyon jótt tett az xbox érkezése, ez vitathatatlan. Azonban nem szabad elfeledkezni az exklúzív játékokról sem, amik például csak az adott konzolon léteznek (bár egyre többet átvesznek a pc-re). Ilyen például a Gran Tourismo sorozat (megjegyzem, az utsó rész grafikája szerintem még ma is ütõs, köszönhetõen a célhardverre való fejlesztésnek), vagy ilyen volt sokáig a PES, és a Metal Gear Solid. Ezek mind kultjátékok, és ez megkérdõjelezhetetlen.

 

És van még valami, ami miatt a PlayStation, mint olyan, mindig is több lesz egy konzolnál, vagy egy pc-nél, ez pedig a közösség. Bár az xbox fanok is sokan vannak, azért 10 millió eladott ps2 az 10 millió eladott ps2.

 

Mindezek mellett megjegyzem, aki csúcsgrafikát akar, és tele van zs-vel, az vegyen pc-t, ennyi.

Link to comment
Share on other sites

$entinel

Már írtam de írom megint a konzolok játszani marha jók meg minden, de hol marad a Pc-s kreativitás a szabad alakítás lehetõsége ??? Szerintem konzolnak Pc-helyett nincs keresni valója viszont Pc mellet lehet.....

A Ps-rõl egyedül a Grand Turismot irigylem....a többit nem!!!

Link to comment
Share on other sites

Timer

Én is írtam, hogy moddolás szintjén elmarad a ps2 a pc-tõl, de még az xbox-tól is. Egyébként ebben tökéletesen egyetértek Veled.

Link to comment
Share on other sites

Greene

@Sentinel: Senki nem mondta, hogy a PC-t cseréljük le konzolra! :hááát:

Csak a drága videókártya helyett vegyünk inkább konzolt. A 7800GTX van vagy 120-130.000Ft. Ennyiért már az XBOX360 bõven kijön. Még egy év, és a nextgen konzolokra kint lesznek azok a játékok amik ki is használják a hardvert. Akkor pedig le fog esni az állunk. ;)

 

Egyébként a GT-t alázza a Forza. :P

Link to comment
Share on other sites

Adani

Ráadásul az Xbox már közelebb van a PC-hez, mint a többi konzol, Xbox-ról PC-re és fordítva nagyon könnyû átírni egy játékot. A konzolos irányítás meg van, akinek tetszik van akinek nem, én hiányolni szoktam az egeret. Mellesleg Konzolos Gamepadot PC-hez is lehet venni.

Link to comment
Share on other sites

$entinel

Na igen az Xbox 360 és elõdje az megint egy más világ hiszen azért ad valami szabad kezet bár õszintén megmondva ha most valaki azt mondaná nekem válasszak az Xbox 360 és egy 7800 GTX vidókártya között nem tudnám melyiket választanám. És ti?

Link to comment
Share on other sites

Bencce

7800 GTX :)

Nem tudom, nekem valahogy ez tetszik, hogy megírom a házidogám Worddel, beállítok ha kedvem van egy új asztal sémát, vagy egy új Konfabulator Widgetet, és utána játszok. Szeretek néhe délelõttöket azzal tölteni, hogy a nagygépemet meg a laptopomat rendbe teszem, lefuttatom az összes spywaret és viruselenõrõzt, a temp könyvtárakat kiürítem, az asztalt kicsit megtisztítom, a nem kellõ progikat és játékokat uninstallálom, a mentéseket elteszem, aztán futtatni egy chkdsk-t és egy töredezettségmentesítõt, és a legvégén 3X a bootvist. Én csak ezért bírom a PC-t mert úgy egy az egyben a magaménak érezhetem, olyan mint egy háziállat amivel törõdni kell :) :)

És ha közösségek, akkor szerintem a PC-s játékos közösség a legnagyobb. Itthon nem hallottam legalábbis még olyanról, hogya konzolosok összegyülnek játszani, ami PC-seknél igen gyakori....

Link to comment
Share on other sites

Adani

Az igaz, nézd csak meg az EarthQuake nevû rendezvényen is hányan soktak lenni. Megaztán a PC-t lehet alakítani, moddingolni, ami szintén elég nagy közösséget alkot.

Link to comment
Share on other sites

Garono
Szerintem úgy van ez, hogy aki képszerkesztésre, programozásra, szóval munkára akarja használni, az PC-t vesz, ha csak játszani akar, akkor konzolt. Ha esetleg mindkettõt (mint én :) ), akkor PC-t. Egyébként most találtam ki: "PC nélkül nincs konzol". Ugyanis a konzolos játékokat is PC-n programozzák.
Link to comment
Share on other sites

Timer

Annyit azért megjegyeznékm hogy szeritnem már a kérdés is rossz: mi az, hogy vagy? Szerintem leginkább akkor jár az ember jól, ha mindkettõ van.

Mindenesetre játékra inkább veszek konzolt, amin legalább 5 évig játszhatok rendesen, mint ugyanannyiért egy grafikus kártyát, ami két év után már a csúcs közelében sincs, a többi alkatrészrõl már nem is beszélve...

Link to comment
Share on other sites

Garono
Az a baj, hogy mindkét gépnek van hátulütõje. A PC drága, a konzol meg csak játékra való.
Link to comment
Share on other sites

Greene

A Konzolos játékokhoz külön fejlesztõ cuccot adnak ki. Nem mondanám, hogy PC.

 

Srácok én csak azt mondom, hogy személy szerint én vettem egy notebook-ot anno. Sajnos a játékok nem futnak rajta viszont melóra tökéletes, ezért vettem egy XBOX-ot is. Közben elromlott a DVD lejátszóm, így tényleg kapóra jött a BOX. ;)

Link to comment
Share on other sites

Chabi1
És ha elavul kompletten mehet a kukába az egész...

Olyan játékot nem készítenek az adott konzolra ami nem fut rajta :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

Garono
Miért, mivel fejlesztik a konzol játékokat, ha nem PC-vel?
Link to comment
Share on other sites

Greene

Szerinted egy Cell processzoros játékot 100%-ig PC-vel fejlesztenek? Külön PC szerû eszköz van hozzá. ;)

Link to comment
Share on other sites

Garono
Aham. Azthittem van nekik egy speciális program és azzal csinálják. :upsz: Meggyõztél. :)
Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Errõl csak annyit, hogy valaki már írta, de most hirtelen nem találom. Egy mondat:

A konzol PC mellet OK, de helyette soha!

Tényleg hasznos, meg jó, de csak gamera. És egy PC ennél sokkal több, mégha drágább is.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...