cukki Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Sziasztok! Az OE-ben hiába kapcsolom ki az 'Olvasási visszaigazolás kérése minden levélre' gombot, továbbra is kéregeti a partnerektöl a visszaigazolást. Hogyan lehetne erröl leszoktatni? köszi !
nagygabor Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Nem a levélíráson belül állítod, mert akkor csak arra a levélre tartozik.
cukki Posted December 2, 2005 Author Posted December 2, 2005 Nem klikkeltem az 'Új levél létrehozása'-ra , csak maga az OE van megnyitva. Itt hiába veszem ki a pipát, tovább küldözgeti a kérelmeket.
@Berecz Dénes@ Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Eszközök > Beállítások >Visszaigazolás
willkrisz Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Üdv! Outlook express 6-ban találtam olyan lehetõséget, hogy az üzeneteket betömörítsem. Ezt egy .dbx kiterjesztésû file-ba menti a levelezõ. A kérdésem az lenne, hogyan lehet ezeket az üzeneteket kinyerni ebbõl a file-ból? A súgó erre már nem tér ki. Elõre is köszi!
Laali Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Azt hiszem ez egy félreértés. A levelek ténylegesen ilyen kiterjesztésû fájlokban, azaz adatbázisban vannak tárolva. Ha egy levelet törlünk, akkor a program nem távolítja el (vagy teljesen nem) az adatbázisból a levelet, hanem csak jelzi a törlést, és így a levél már nem látszik. Így idõvel az adatbázis mérete a kevés levél ellenére is megnõ. A tömörítéskor ezek a maradványok is eltávolításra kerülnek. Ezután a törölt leveleket már nem lehetne visszaállítani sem. (Ezek nem azok a törölt levelek amelyek a "Törölt elemek.dbx fájlban vannak. Egy levél törlésekor az eredeti helyen a jelölés történik meg, ebbe az adatbázisba pedig bemásolódik a levél.) A dbx kiterjesztésû fájlokból egyébként a DBXtract programmal lehet a leveleket kinyerni. (Ha például nem mûködne az OutlookExpress vagy megsérülne a fájl, vagy letörölt levelket keresnénk.)
web Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Felraktam az xp-t újra és amikor visszaállítottam a leveleimet a beérkezet csatolt filet nem tudom megnyitni. A beállításokban mit állítsak be? Régebben tudtam, de elfelejtettem. < arpsoft>
arpsoft Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Eszközök->Beállítások->biztonság->ne lehessen megnyitni. Kikattint.
mizsi Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Rendszer telepítés után állok. Korábbi leveleimet kimentettem a "kitekintõ gyorsvonatból" (egyenként, ahogy megkaptam õket). Ezek ugye .eml kiterjesztésûek lettek. Kérdésem: hogy lehet ezeket a leveleket most egyszerre visszavarázsolni az OE-be?
mizsi Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Azzal nem megy, mert az csak programból importál.
sosó Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Ha nem formatáltad le a particiót amin a leveleid voltak, akkor az elõzõ outlook levelelei megvannak, hacsak nem törölted õket. Még akkor is ha erre telepítetted az új rendszert. dbx kiterjesztésûek.
arpsoft Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Kijelölöd az összes eml fájlt egy explorer ablakban, és belehúzod egy OE mappába.
Sanzi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Nekemmeg valahogy 20-as betûmérettel, meg valami ismeretlen (de olvasható) betûtipus van mindenhol. Mármint a levelekben. Hol lehet ezt átállítani? Egyik napról a másikra történt... És hát, elég zavaró. (lehet, hogy egy kicsit nem volt tiszta, de akkor szóljatok. )
zico Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Eszközök-beállítások-olvasás-betûtípusoknál -alapértelmezett beállítás?
Sanzi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Óh, Kösz! Megvan. Még annyit, hogy nem tudom, hogy mi volt az alapbeállítás. Valaki leközölné?
zico Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Arányos betû-arial, Rögzített szélesség-Courier New, Betüméret-közepes, Kódolás-közép europai(windows)
mizsi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Kijelölöd az összes eml fájlt egy explorer ablakban, és belehúzod egy OE mappába. , ez volt a megoldás! Köszönöm. u.i: ha valaki ilyet csinál, akkor csak az .eml kiterjesztésû fájlokat húzza át, mert ha van más kiterjesztés is a kijelölés között (pl. jpg), akkor azt az OE úgy értelmezi, hogy el akarod küldeni csatolmányként az összes kijelölt fájlt.
Sanzi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Arányos betû-arial, Rögzített szélesség-Courier New, Betüméret-közepes, Kódolás-közép europai(windows) OK, Kösz
DSN Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Sziasztok. Az eddigi megszokott levél fogadáskor (Outlook Express) a beérkezõ levelek száma jelenik csak meg és nem látszik a panel, amely pl a levelekek érkezését mutatja, de egy pillanatra sem. Aztán ha újra a fogadásra kattintok, akkor felvillan.(mint régen). Nincs hiba a levelezésben, de zavar, hogy így mûködik és nem tudom, hogy miért. Légyszi segítsetek, hogy visszaállítsam a régi állapotot. Köszönöm.
arpsoft Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Azon a panelen, ami felvillan, van egy kapcsoló, ami megakadályozza, hogy becsukódjon a panel, valamint, hogy rejtve vagy elõtérben menjen. Küldjél el magadnak egy bazinagy levelet, akkor lesz idõd rá, hogy megállítsad.
DSN Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Köszönöm a segítséget, de valójában nem ez a problémám. Küldtem egy nagy fájlt, s amíg küldte rákattintottam az elrejtés gombra, amint mondtad. El is tûnt, utána küldés-fogadáskor ismét megjelent. Kiléptem az outlookból, aztán újra küldtem egy nagy fájlt és megnyitásakor megint nem látszott semmi. Mindegy, végülis jól mûködik, csak nem úgy mint régen. Mégegyszer köszi. Kellemes ünnepeket.
Laali Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Van olyan hiba az OutlookExpress-ben (talán 5-ös verzió) ami miatt 30 példányban küldözi a leveleket ? Vagy valami vírus ténykedése ? Sima levél, mellékletek nélkül. Most kaptam egy ügyféltõl ilyet, és azt mondta, hogy elõtte már a fia is erre panaszkodot.
arpsoft Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Elvileg a kliens programok nem tudnak ilyet, csak akkor, ha benne ragadnak a postázandó mappában a levelek. De ilyenkor ez látható is. Ezt a problémát általában az smtp szerverek okozzák. Kérdezzed meg a szolgáltatódat, hogy tudnak-e a problémáról.
Recommended Posts