ProFiler 0 Share Posted November 26, 2005 A Vodafonról meg inkább ne is beszéljünk mert mégegy ilyen rossz mobilrendszer nincs a környéken. Van összehasonlítási alapom. Mesélj arról a hasonlítási alapról! Mi a baj a Vodafone-nal? Meg milyen környékrõl van szó? Eddig ahol csak voltam, mindenhol mûködött a Vodafone-hálózatom, egész Európában. (nemhogy csak egész Magyarországon...) Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted November 26, 2005 Tényleg! mi a gond a Vodafonnal? Nekem is van összehasonlítási alapom és eddig a voda volt a legjobb. A T-mobile drága, sok az apróbetû és látványosan hátrányban részesít ha más mobilszolgáltatót hívnál, a pannon meg kapaszkodik a még megmaradt ügyfeleibe mindenáron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted November 26, 2005 A hasonlítási alap az, amikor van mind a két rendszerbõl kártyád és össze tudod vetni a külömbséget egy adott helyen, egy adott idõben. (térerõ, vonal minõsége). Én mindkettõt használom ezért mertem leírni. A környék az a megyénk, nem tudom Te merre jársz de én sok kis faluban dolgozom (ne akard, hogy soroljam) és az nem Európa, az biztos, ott sok helyen nincs normális szolgáltatása a Vodafonnak. De ez nem vitatéma és nem ide tartozik, csak leírtam a véleményem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted November 26, 2005 Rendben. Véleményed tiszteletben tartva. Én is nagyon sok helyen jártam az idén, legyen az falu vagy város. Miután mind a három mobilszolgáltatót össze tudtam hasonlítani tudnillik volt mindegyikbõl egy. Hát Nálam a voda vizsgázott a legjobban. De Te biztosan másfelé jártál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted November 26, 2005 Érdekes, én is falukon járok, a legeldugottabb helyeken, hegyeken, völgyeken is mûködik a Vodafone. Még az országhatáron is és nem vált át külföldi hálózatra. Az kétségtelen, hogy õk voltak az utolsók, akik kiépítették a hálózatot, de õk építették ki a legjobban. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted November 26, 2005 Hát még nem találkoztam egyikõtökkel sem, de lehet csak elkerültük egymást. Én befejeztem az eszmecserét a különbségekrõl. Bye. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted November 27, 2005 - Ügyvéd barátom az 1. ker-i irodájának csak az ablakából tud telefonálni Vodával. - Anyósoméknál (Osztrák határ) totál térerõhiány. - Mecsek északi vége: totál térerõhiány. - Amíg 0 magán hálózata volt, állambácsi kötelezte a másik két szolgáltatót, hogy ugye monopolhelyzet elleni küzdelem, adják Vodának a saját hálózatukat, amíg az kiépíti a sajátját, Voda meg e helyett, fillérekért árulta a dolgait. Ezután lerugták õket a kébelrõl, emiatt balhézott, amjd amíg nem lett elfogadható zsinórja, valahogy eltûntek a filléres akciók. Aztán a finom apróbetûs trükkök, ami persze avásárló butaságára hajtott. Kb. ennyi, ami miatt hanyagolom a Vodát. T-Mobilt a hasonló finomságok miatt. Nálunk a család végigjárta a teljes szolgáltatóskálát, és függetlenül egymástól, és az országban elfoglalt földrajzi helyzettõl, a Pannonnál kötött ki. Ettõl függetlenül, mindenki azt használ, amit akar, és remélem, hogy az eddigiek helyett, inkább valami értelmes társalgás lesz, nem hittérítés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted November 27, 2005 - Anyósoméknál (Osztrák határ) totál térerõhiány. Ezt jó tudni! Nálunk aki Pannonos, annak a mobilja általában átáll az osztrák hálózatra. A T-Mobile-t nem is minõsítem. Az az egy, amit én kihagynék mindenképpen. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted November 27, 2005 Pannon az õ házukban is gyenge, de használható, beljebb már jó. T-mobil jó mindenhol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted November 27, 2005 annak a mobilja általában átáll az osztrák hálózatra. Erre találták fel a kézi hálózatválasztást. Egy haverom akkor jött el a Pannontól amikor a Praktikum csomagról akart átváltani elõfizetésre új készülékvásárlással és mondták neki, hogy nem jogosult akciós készülékre mert keveset beszélget, pedig több éve a felhasználójuk volt. Kérdezem én aki most megy a Pannonhoz az eddig mennyit beszélgetett, és neki jár minden kedvezmény!? Na a haverom azóta a T-nél van, bár nem szeretem ezt a nevet inkább Westel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted November 27, 2005 A Voda azért sokat fejlõdött téerõ ügyben, tavaly még elég égõ volt nekik, hogy a székházuktól mintegy 500 méterre a Nyugati téren meg se nyikkant a Voda. Sõt nálunk is pár kisebb településen ( Köröstarcsa), nem mûködött már házon belül, Pannonm és T-mobile az volt, és kifogástalanul mûködött. A kézi hálózatválasztás egyébként is elõny. Határ mentén elõfordulhat, hogy a külföldi hálózatba jelentkezik be, és akkor észre sem veszed, de méregdrágán telefonálsz. Egyszer én is jártam úgy, hogy Mohács környékén autóztunk, és egyszer csak kapok egy sms-t, hogy üdvözöljük Szerbiában. Néztem is nagyot, hogy ennyire azért mégsem tévedhettünk el, aztán rájöttme, hogy átjelentkezett a telcsi a roaming hálózatra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted November 27, 2005 Pannon az õ házukban is gyenge Sopronban még a Pannon szalonban sincs térerõ. Ki kell menni az utcára, ha egy új ügyfélnek meg akarják mutatni, hogy mûködik. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted November 27, 2005 Ez télen kellemes élmény lehet. Egyszer jártam valahol az isten háta mögött, Magyarország legészakibb településén, ott a mobil-térerõ bármely szolgáltatónál annyira gyenge volt, hogy nem tudtunk kapcsolatot tetremtreni telefonon, csak a falu egyetlen érmés telefonkészülékén. De ez már rég volt, nem tudom, azóta mennyit változott a helyzet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted November 27, 2005 Azóta már fejlesztettek a szolgáltatók, szerintem azóta megoldódott ez a helyzet. Már azt is megoldották, hogy a metróban is legyen térerõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted November 27, 2005 1999-ben a Börzsönyben valahol egész biztosan volt olyan falu, ahol nem volt. Régi szép idõk... ír: (Mondjuk kibírnám, ha a szobámban sem lenne, na mindegy, talán csak én vagyok ilyen válogatós.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted November 27, 2005 1996-ban pedig, sok olyan hely volt, ahol az akkori Westel és a Pannon meg se nyikkant, de faterom a 0660-as téglájával tudott telefonálni. Majd egy év után lecserélte a 0660-as téglát, egy kisebb téglára ( Nokia 1610) 30-as Westelre (akkor még W-900-nak hívták). Ugye a két digitális rendszer még csak akkor kezdett el terjedni igazán, a 0660-as meg már ki volt építve egész jól, meg ugye az analóg jel, ezért sokkal jobban terjed, így kevesebb adótorony is elég volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted November 27, 2005 (A terjedés nem azon múlik, hogy analóg vagy digitális jelet viszünk át :!: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
titusz1 0 Share Posted November 27, 2005 Nekem vodám van a család többi tagjának T-magenta. Nekem full térerõm van (egy faluban 13Km-re a várostól) 5-bõl 5 a többieknek 5-bõl 3. Nekem csak ennyi a véleményem a két szolgáltatóról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anita 0 Share Posted November 27, 2005 A Vodafonnál van feltöltõkártyás telefonom. A szám megtartása mellett szerettem volna átváltani elõfizetésesre. Nokia 6230-as telefont szerettem volna, a közel 50.000 Ft-os ár mellé 40.000 Ft kaukciót akartak velem fizettetni. Csak azt nem tudom, hogy a Vodánál miért kérnek kaukciót. A kaukcióról senki nem tud felvilágosítást adni, hogy kinek, miért v. mi alapján állapítják meg. Na itt lett elegem, azon gondolkodom, hogy a család mindhárom Vodafonos számát átviszem a Pannonhoz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted November 27, 2005 Valóban. Csak véletlenszerûen teszik rá. Van, akinek 0Ft, de van, akinek rátesznek akár 80000 Ft-ot is. Az egész a szerencsén múlik. Ezt én is szemétségnek tartom. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted November 27, 2005 @ Adani: Csak az a baj, hogy felénk nem jár a metró. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tar 0 Share Posted November 27, 2005 Én a Vodához csak a kedvezõ, (a másik kettõhöz képest) net elérés végett mentem. Máskülönben, tizen pár éve nálam a Pannon a nyerõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 16 Share Posted November 27, 2005 Úgy néz ki lesz egy céges elõfizetésem a T-akárminél (pedig a pannonnál akartam). Szeretnék hozzá egy telefont is, csak nagyon drágák. Pl. a vodafone-nál 32.000Ft-ért lehet kapni a 6230-ast elõfizetéssel. Az pl. nagyon szimpatikus nekem. A T-mobilnál viszont aranyárban mérik a telefont. A 6020-as tetszik onnan, és a Motorola V547. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiska007 0 Share Posted December 16, 2005 Sziasztok! Nem bírtam megállni, hogy ne írjak, mivel dolgoztam a vodánál és most a pannonnál dolgozom. Csak annyit szeretnék leírni, hogy a voda rendszere elég kezdetleges, bármilyen oldalról nézzük, meghát ugye az az apró betû... A tmobájl kicsit (nagyon) borsos áron méri a dolgait, de frankó a rendszerük. És itt jön képbe a pannon : relatíve jók a szolgáltatásai, nem túl drága és minõségileg a 2 között van, de közel a T színvonalhoz. Hát röviden ennyi, de tudnék mesélni, amikor egy nyomi wap-ot a voda 3 hónap alatt mondott le, úgy, hogy 2 hetente telefonáltam, hogy mi van már... Na ennyi. Üdv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted December 16, 2005 a pannon ... közel a T színvonalhoz Ezt negatívumként vegyem? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts