Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mysql 5

Nightmare

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ a gondom:

A jelszavakat kódolva tárolom az adatbázisban. Ezt aes_encrypt és aes_decrypt függvényekkel oldottam meg. Eddig minden jól mûködött, mígnem 5.0.15-re frissítettem a mysql-t. Azt írja: #1305 - FUNCTION veritassupport.aes_decrypt does not exist. Az aes_encrypt tökéletesen megy.

Ötlet?

Elõre is köszönöm

Tamás

Posted

Sajnos van ilyen, azt mondja, hogy az aes_decrypt függvény nem létezik.

:pislog:

Szerintem ez egy bug.

Posted

Szia!

Sajnos xampp-ot használok, szerintem ott lehet a baj. Próbáltam már több ilyen függvényt is (dec_decrypt), és mindegyiknél ez a baj. A kódolás megy, a dekódolás nem. :mérges: Nem tudom, ez hogy mûküdik, de lehet, hogy nincs valamelyik lib felcsatolva?

Tamás

Posted

Sziasztok!

Bocsi mindenkitõl, kissé elfáradtam. Most megy a dolog :ötlet: Csak phpmyadmin-ból nem szereti a dolgot.

Tamás

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Korábban volt dolgom Oracle adatbázissal (oktatásból kifolyólag), amit ajánlott volt inkább egy virtuális meghajtóra tenni, mert állítólag telitömi a vinyót seperc alatt mindenféle adattal. Az lenne a kérdésem, hogy igaz ez MySQL-re is? Továbbá aki otthon van a témában tudna nekem ajánlani valami jó telepítési útmutatót? Köszi elõre is!

Posted

Nem a MySQL nem szemeteli tele a vinyót. Linux alatt egy socketet nyit és egy fileban van benne az egész adatbázis.

Telepíteni igen egyszerû, szerintem a MySql weboldaldalán találsz hozzá leírást. Windows alatt nem használtam sosem, ezért nem tudom ott mennyiben más mint Linux alatt.