Nightmare Posted November 5, 2005 Posted November 5, 2005 Sziasztok! A következõ a gondom: A jelszavakat kódolva tárolom az adatbázisban. Ezt aes_encrypt és aes_decrypt függvényekkel oldottam meg. Eddig minden jól mûködött, mígnem 5.0.15-re frissítettem a mysql-t. Azt írja: #1305 - FUNCTION veritassupport.aes_decrypt does not exist. Az aes_encrypt tökéletesen megy. Ötlet? Elõre is köszönöm Tamás
google Posted November 5, 2005 Posted November 5, 2005 Sajnos van ilyen, azt mondja, hogy az aes_decrypt függvény nem létezik. Szerintem ez egy bug.
Nightmare Posted November 5, 2005 Author Posted November 5, 2005 Szia! Sajnos xampp-ot használok, szerintem ott lehet a baj. Próbáltam már több ilyen függvényt is (dec_decrypt), és mindegyiknél ez a baj. A kódolás megy, a dekódolás nem. Nem tudom, ez hogy mûküdik, de lehet, hogy nincs valamelyik lib felcsatolva? Tamás
Nightmare Posted November 5, 2005 Author Posted November 5, 2005 Sziasztok! Bocsi mindenkitõl, kissé elfáradtam. Most megy a dolog Csak phpmyadmin-ból nem szereti a dolgot. Tamás
Szamcs Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Sziasztok! Korábban volt dolgom Oracle adatbázissal (oktatásból kifolyólag), amit ajánlott volt inkább egy virtuális meghajtóra tenni, mert állítólag telitömi a vinyót seperc alatt mindenféle adattal. Az lenne a kérdésem, hogy igaz ez MySQL-re is? Továbbá aki otthon van a témában tudna nekem ajánlani valami jó telepítési útmutatót? Köszi elõre is!
Greene Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Nem a MySQL nem szemeteli tele a vinyót. Linux alatt egy socketet nyit és egy fileban van benne az egész adatbázis. Telepíteni igen egyszerû, szerintem a MySql weboldaldalán találsz hozzá leírást. Windows alatt nem használtam sosem, ezért nem tudom ott mennyiben más mint Linux alatt.
Recommended Posts