nagyjani Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Ezzel a hibával még nem találkoztam, amúgy teljesen új a gép, kb egy hetes a randszerrel együtt. Minden hiba nélkül megy, de hiába akarok rendezni bármit, ha megfogom az egérrel tudom vinni, de mikor elengedem a hely felett, nahová szándékozom tenni nem történik semmi. Jobb gombbal sem. Más programokban (szerkesztõk, totalcommander stb.) minden rendben. Még az asztalról sem tudok a kukába dobni semmit, odaviszem kékre vált, de ha elengedem semmi. Na errõl mi a véleményetek.
payskin Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Tegnap pont ez volt a baja a noteszgépemnek: nem mûködött a drag-n-drop, csak ctrl+c, ctrl+v-vel lehetett másolni. Kikapcs, visszakapcs nálam szerencsére megoldotta.
nagyjani Posted October 22, 2005 Author Posted October 22, 2005 Memtest nemtalált hibát. Nemtudom, hogy az egérnek lehet e köze hozzá (microsoft wirelless optical2 USB), mert minden más programmal mûködik. Még egy egércserét megpróbálok, de itthon ilyenek vannak. Nekem az újraindítás sem segít, de ezek szerint nem csak velem történt meg a dolog, csak nálam tarósan.
nagyjani Posted October 22, 2005 Author Posted October 22, 2005 Na nem bírtam tovább, és hoztam egy kiszuperált egeret (ps2 vezetékes, görgõs), és minden mûködik ahogy kell. Már vissza is dugtam az USB-s microsoft wirelles-t, a legújabb driverrel, de semmi változás. Tehát a hiba fennáll, de tényleg csak a win explorer és társainál. Esetleg, ha valaki ilyen egeret használ, arra kiváncsi lennék mik a tapasztalatok. Egyébként az USB tökéletes, minden eszközzel (blutooth pendrive nyomtató), a legújabb nforce4 driverrel. @Balázs nem véletlenül USB egered van? esetleg ott lehet összefüggés.
Shia-ko Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Próbáld ki az egeret driver nélkül. Általában azok szoktak bekeverni, bár az eltávolítás már nem szokott segíteni.
nagyjani Posted October 23, 2005 Author Posted October 23, 2005 Kösz a tippet. Az az igazság, hogy a kábelvégen rajta a cédula, hogy elõször telepíteni kell a drivert, én nem is foglalkoztam vele, már a rendszertelepítést is ezzel csináltam, gond nélkül. Utána felnyomtam a drivert, csak egy két beállítással lett több, más nem változott. A másik gépen kipróbáltam, hogy elõször driver fel, utána bedug, de ugyan az. Pedig mindenképp driverre gyanakszom, mert mint írtam más programban jól mûködik, meg hát Microsoft, gondoltam nem gond nélkül megy majd.
Shia-ko Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 Ne telepíts drivert az egérhez! Az alapbeállításokkal menni fog, csak a + gombokat nem fogod tudni használni, illetve az egyéb + funkcióit a drivernek. Úgy mennie kéne hibátlanul. A Logitech setpointja sem a legjobb.
hgf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Üdv mindenkinek! A legújabb PC World ajánlotta az Explorer Breadcrumbs c. programocskát. Letöltöttem, fel is telepítettem, beköltözött a választható lehetõségek közé az intézõ eszköztárai közé. (Szokásos gombok, Címsor, Hivatkozások, Eszköztárak rögzítése, Explorer Breadcrumbs.) Azonban nem hajlandó a dolgát végezni: nem jelenik meg a "prézli". Akkor sem, ha eszköztárként elõ akarom hozni, és ezért rákattintok. Mi lehet a gond? (A rögzítést kikapcsoltam, aktív a Címsor és a Hivatkozások is.)
Halasi Miklós Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani... Három gépre tettem fel, mindegyiken megjelenik az intézõ újraindítása után. Az Internet Explorernél is felkínálja a bekapcsolási lehetõséget, de ott mégsem mûködik értelemszerûen... A hivatalos weboldal szerint akkor nem mûködik, ha nem az alapértelmezett témát használod. Van speciális téma beállítva?
hgf Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Megvan a hiba, a te válaszod vezetett rá (köszönöm!): az oprendszer az explore1.exe-t használta az explorer.exe helyett, mivel (ahogyan azt egy tipp leírta réges-régen, ebben a fórumban) megváltoztattam a Startgomb szövegét. Helyreállítottam az értéket a registryben, és meg is jelent a Breadcrumbs. De nem akarom elveszteni a monogramos Startgombot sem (jópofa dolog), úgyhogy most élesben kell variálnom az explorer.exe-ben... sebaj, legalább van prézlim
hgf Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Üdv! Bizonyos mappáimmal, melyekben zenei fájlokat és albumokat tárolok, rendszeresen elõfordul, hogy amikor megnyitom õket, a Windows fordított abc-sorrendbe rendezi a tartalmukat. Az utolsó fájl áll az oldal tetején, az "a" betûs mappák meg az oldal alján bújnak el. Elég kellemetlen folyton jobbklikkelgetni, hogy rendezze õket újra név szerint. Mi lehet a gond? A mappáimon egyetlen dolog különbözik a Windows alapbeállításaitól, mégpedig hogy miniatûr nézetre vannak kapcsolva (hogy az almappák, a zenei albumok, szépen látszódjanak a folder.jpg-k révén). És csakis e zenei mappáimmal fordul elõ ez az idegesítõ hiba.
Doc Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Tipp: Eszközök - Mappa beállításai - Nézet, majd a kis ablakban "Az egyes mappák megjelenítési beállításainak megjegyzése".
hgf Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Kösz, de ez alapból be van állítva a Windowsban, és nem is nyúltam hozzá.
Doc Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Nekem speciel nem volt alapban kipipálva, meg nem is ez az alapértelmezett telepítéskor. Vírusírtás?
hgf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Tûzfal, Nod32, SpybotS&D, AdAware - nincs az az isten, hogy a gépem vírusos legyen. És mindig, minden Windows ezt csinálja, pedig kb. három havonta újratelepítem.
Arkangyal1528464506 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ha átkapcsolod a megjelenítési formát, akkor is fordított a rendezés?
Arkangyal1528464506 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Legyen csak egy intézõ nyitva, rendezd vissza CBA-ból ABC-be, Eszközök|Mappa beállításai|Nézet fül|Minden mappára érvényes|OK Csukd be és nézd meg így is, ok?
hgf Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Kösz, úgy tûnik, most rendesen mûködnek a dolgok.
Cimiii Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Üdv.! Szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e valaki olyannal, hogy az intézõben folyamatosan villog a fa struktúra és a mappák is. Elõször azt hittem az F5 van beragadva de nem. Mit lehet vele csinálni?
payskin Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Van közöttük hálózati mappa? http://support.microsoft.com/default.aspx?...Ben-us%3B816375
Recommended Posts