Gereby 0 Share Posted October 21, 2005 Sziasztok! A problémám eléggé összetett, szóval gondoltam nyitok neki egy topicot... Nos itt porosodott egy pár hónapig elõzõ konfigom alaplapja, procija, hûtõje VGA-ja.... Néha bekapcsoltam, tesztelni egy-két cuccot, meg pár napig ment is folyamatosan egy LAN party végett és nem volt vele gond... Most nagyapámmal elhatároztuk, hogy csinálunk neki egy új konfigot, ezekre a cuccokra alapozva... Tehát ház, lap, proci+hûtõ, VGA volt (RAM is csak az kölcsönbe). Szóval ma vettem bele egy 256/333 Samsungot RAM-ot, egy Chieftec 300Wattos tápot, meg egy LG DVD-CD-RW combot. Winyó, floppy át a régigépbõl... Nos a problémák: Alig bírom elindítani a gépet, mert vagy nem indul el, vagy elõjön a bios, odaugrik az órajelbeállításokhoz, és kiírja, hogy az elõzõ indításkor a gép lefagyott a helytelen órajelbeállításoktól Amikor én használtam 5000 évben egyszer kb elõjött, akkor sosem válltoztattam semmit, csak kiléptem a biosból, és indult tökéletesen a gép... Most az elõbb sikerült elindítani a gépet, és bebootolni rajta egy memtestet... Most jelen pillanatban fut, és köpi a hibákat Azt nem tudom kideríteni, hogy egyáltalán van-e összefüggése a 2 hibának, illetve ha van, nemtudom, hogy melyikbõl jön melyik... Még azt akarom megpróbálni, hogy másik memslotba mûködik-e, vagy a még hálistennek ittlévõ kölcsön memóriával megy-e. Tud valaki adni valamilyen tippet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Author Share Posted October 21, 2005 A RAM az már biztos hibás Átraktam másik slotba, és ott is köpte a hibákat, beraktam a kölcsönramot, és idáig semmi hiba... A "helytelen órajel" meg mostanában nem jelentkezett... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Author Share Posted October 22, 2005 Megoldottam. Kicserélték a Samsung ramot minden további nélkül egy Blitz-re, ami ugyan olyan órajelen ugyan olyan késleltetéseken megy mint a samsung. Szóval szerintem jó lesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finkl 0 Share Posted April 5, 2006 HALI Vettem egy 512mb-os memóriát, és ha beleteszem a gépbe akkor nem kapcsol be a gép. nem tudja valaki mitől van? Ha csak a memcsi van benne, akkor se, akár melyik slotba teszem, ezt csinálja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted April 5, 2006 Rossz a memória. Ez eléggé egyértelmû így. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doenee 0 Share Posted June 1, 2006 Hali! Van egy Fujitsu Siemens D 1526-os alaplapom 512MB-os 333Mhz-s PC 2700-as memóriával. Bõvíteni szerettem volna a memóriát egy 256MB-os 266Mhz-s PC 2100-as modullal, amit egy másik gépbõl vettem ki, ahol jól mûködõt. A gép nem indult csak pittyegett. Kivettem a 2100-as memóriát és elindult a gép. Lehet a két fentebb említett memóriát együtt használni Trükközzek? Csak a 2100-as memóriát tegyem be és utána a 2700-ast? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 1, 2006 Külön-külön mûködik mindegyik? A BIOS-ban nézd meg, hogy nem-e kézi beállításon van a memória! Mert ez esetben a második memória nem tudja elérni a beállított értékeket. Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy sok értelme nincs a bõvítésnek, mert a lassabbik memória visszafogja a gyorsabbat. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doenee 0 Share Posted June 1, 2006 Igazad van ProFiler lassítja, csak nem szeretném kidobni mivel jól mûködik a 2100-as is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 2, 2006 Ne dobd ki - add el! Tényleg nem mész azzal sokra, ha lefogja a géped. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doenee 0 Share Posted June 2, 2006 Forintban mit ér egy ilyen memória? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 2, 2006 Kb. 7-9000 Ft-ot, újonnan. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atikovi 0 Share Posted July 14, 2006 Sziasztok, lenne egy nagyon összetett problémám. AZ úgy kezdõdött, hogy vettem egy gépet alkatrészenként, mégpedig (alaplap: Gigabyte GA-8N775 nForce4 LGA775 PCIEX alaplap DDRII. Processzor: Intel P4 630 3.0 GHz (S775) FSB 800MHz. Processzor hûtõ: GlacialTech hûtõ 5071 Silent 3,4 GHz (20dB) P4, 775. 2MB L2 cache /64 bit/ OEM. Memória: 1 GB 533MHz DDR II RAM Samsung. VGA kártya: InnoVision GeForce 7600GS 256MB TV DVI PCI Express. Tápegység: Thermaltake 420W tápegység W0061RE PFC 12cm fan. Összeraktam, eldinítom és el kezd pörögni a hûtõ, meg minden aminek kell, elõször lefuttatja a videókártya adatait, aztán bejön egy fekete képernyõ a 'Gigabyte' felirattal, alul a képernyõn lehet választani a BIOS-t ,eg még 2 lehetõség van, de ott vagy megfagy minden, vagy nem tudom, de nem lehet ott már semmit sem kezdeni. Valaki tudja, hogy mi a probléma? Szóba jöhet inkompatibilitás? Vagy a memória, vagy a processzor a rossz? Aki tud, segítsen! Kösz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 14, 2006 Csinálj egy CMOS resetet. Lehet, hogy csak rossz BIOS-beállítás a gond. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted July 14, 2006 A proci-t meg a memóriát sem nézi már meg az indításnál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atikovi 0 Share Posted July 15, 2006 Sajnos nem ír: Csinálj egy CMOS resetet. Lehet, hogy csak rossz BIOS-beállítás a gond. Az a baj, hogy még el se tudtam jutni a BIOS-ig, nem is tudtam a BIOS-ba semmilyen beállítást csinálni, tehát nem hinném, hogy ez segítene, más ötleted nincsen?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted July 15, 2006 A CMOS resethez nem kell belépned a BIOS-ba. Az alaplapodon van egy jumper ami erre való. A gépet áramtalanitsd elõtte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 15, 2006 Így van. Ez segíteni fog és ezután már be tudsz lépni a BIOS-ba is. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atikovi 0 Share Posted July 18, 2006 NEm hinném, hogy ez megoldaná a problémát... ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 18, 2006 De már megtörtént? Ezt pár pillanat elvégezni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atikovi 0 Share Posted July 24, 2006 Nem csináltam meg, amit mondtál. Egyszerû memóriaprobléma volt... Most meg van egy olyan problémám, hogy a processzor nagyon meleg (volt már 90°C-os is ír:). 3 GHz-s Intel Pentium 4-es processzorról van szó. Szerintetek a hûtõ a rossz? Vagy kicsi a teljesítménye? Meg az egész ház teteje, oldala nagyon meleg (már szinte nevezhetem forrónak is). Mi lehet szerintetek a probléma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 24, 2006 Gyári htõ? 90°C-on semmiképp ne járasd! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts