Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A gép nem mindig indul

Gereby

Recommended Posts

Gereby

Sziasztok!

A problémám eléggé összetett, szóval gondoltam nyitok neki egy topicot...

Nos itt porosodott egy pár hónapig elõzõ konfigom alaplapja, procija, hûtõje VGA-ja....

Néha bekapcsoltam, tesztelni egy-két cuccot, meg pár napig ment is folyamatosan egy LAN party végett és nem volt vele gond...

Most nagyapámmal elhatároztuk, hogy csinálunk neki egy új konfigot, ezekre a cuccokra alapozva... Tehát ház, lap, proci+hûtõ, VGA volt (RAM is csak az kölcsönbe). Szóval ma vettem bele egy 256/333 Samsungot RAM-ot, egy Chieftec 300Wattos tápot, meg egy LG DVD-CD-RW combot.

Winyó, floppy át a régigépbõl...

Nos a problémák:

Alig bírom elindítani a gépet, mert vagy nem indul el, vagy elõjön a bios, odaugrik az órajelbeállításokhoz, és kiírja, hogy az elõzõ indításkor a gép lefagyott a helytelen órajelbeállításoktól :pislog:

Amikor én használtam 5000 évben egyszer kb elõjött, akkor sosem válltoztattam semmit, csak kiléptem a biosból, és indult tökéletesen a gép...

Most az elõbb sikerült elindítani a gépet, és bebootolni rajta egy memtestet...

Most jelen pillanatban fut, és köpi a hibákat :S:dühös:

Azt nem tudom kideríteni, hogy egyáltalán van-e összefüggése a 2 hibának, illetve ha van, nemtudom, hogy melyikbõl jön melyik...

Még azt akarom megpróbálni, hogy másik memslotba mûködik-e, vagy a még hálistennek ittlévõ kölcsön memóriával megy-e.

Tud valaki adni valamilyen tippet?

Gereby

A RAM az már biztos hibás :( Átraktam másik slotba, és ott is köpte a hibákat, beraktam a kölcsönramot, és idáig semmi hiba...

A "helytelen órajel" meg mostanában nem jelentkezett...

Gereby

Megoldottam. Kicserélték a Samsung ramot minden további nélkül egy Blitz-re, ami ugyan olyan órajelen ugyan olyan késleltetéseken megy mint a samsung. Szóval szerintem jó lesz.

• 5 months later...
Finkl

HALI

Vettem egy 512mb-os memóriát, és ha beleteszem a gépbe akkor nem kapcsol be a gép. nem tudja valaki mitől van?

Ha csak a memcsi van benne, akkor se, akár melyik slotba teszem, ezt csinálja.

ProFiler

Rossz a memória. Ez eléggé egyértelmû így.

Ciao.

• 1 month later...
Doenee

Hali!

Van egy Fujitsu Siemens D 1526-os alaplapom 512MB-os 333Mhz-s PC 2700-as memóriával.

Bõvíteni szerettem volna a memóriát egy 256MB-os 266Mhz-s PC 2100-as modullal, amit egy másik gépbõl vettem ki, ahol jól mûködõt.

A gép nem indult csak pittyegett. :hááát: Kivettem a 2100-as memóriát és elindult a gép.

Lehet a két fentebb említett memóriát együtt használni :?:

:ötlet: Trükközzek? Csak a 2100-as memóriát tegyem be és utána a 2700-ast?

ProFiler

Külön-külön mûködik mindegyik? A BIOS-ban nézd meg, hogy nem-e kézi beállításon van a memória! Mert ez esetben a második memória nem tudja elérni a beállított értékeket. Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy sok értelme nincs a bõvítésnek, mert a lassabbik memória visszafogja a gyorsabbat.

Ciao.

Doenee

Igazad van ProFiler lassítja, csak nem szeretném kidobni mivel jól mûködik a 2100-as is.

ProFiler

Ne dobd ki - add el! Tényleg nem mész azzal sokra, ha lefogja a géped.

Ciao.

Doenee

Forintban mit ér egy ilyen memória?

ProFiler

Kb. 7-9000 Ft-ot, újonnan.

Ciao.

• 1 month later...
atikovi

Sziasztok, lenne egy nagyon összetett problémám. AZ úgy kezdõdött, hogy vettem egy gépet alkatrészenként, mégpedig (alaplap: Gigabyte GA-8N775 nForce4 LGA775 PCIEX alaplap DDRII. Processzor: Intel P4 630 3.0 GHz (S775) FSB 800MHz. Processzor hûtõ: GlacialTech hûtõ 5071 Silent 3,4 GHz (20dB) P4, 775. 2MB L2 cache /64 bit/ OEM. Memória: 1 GB 533MHz DDR II RAM Samsung. VGA kártya: InnoVision GeForce 7600GS 256MB TV DVI PCI Express. Tápegység: Thermaltake 420W tápegység W0061RE PFC 12cm fan.

Összeraktam, eldinítom és el kezd pörögni a hûtõ, meg minden aminek kell, elõször lefuttatja a videókártya adatait, aztán bejön egy fekete képernyõ a 'Gigabyte' felirattal, alul a képernyõn lehet választani a BIOS-t ,eg még 2 lehetõség van, de ott vagy megfagy minden, vagy nem tudom, de nem lehet ott már semmit sem kezdeni.

Valaki tudja, hogy mi a probléma?

Szóba jöhet inkompatibilitás?

Vagy a memória, vagy a processzor a rossz?

Aki tud, segítsen! Kösz

ProFiler

Csinálj egy CMOS resetet. Lehet, hogy csak rossz BIOS-beállítás a gond.

Ciao.

Bencce

A proci-t meg a memóriát sem nézi már meg az indításnál?

atikovi

Sajnos nem :Sír:

Csinálj egy CMOS resetet. Lehet, hogy csak rossz BIOS-beállítás a gond.

Az a baj, hogy még el se tudtam jutni a BIOS-ig, nem is tudtam a BIOS-ba semmilyen beállítást csinálni, tehát nem hinném, hogy ez segítene, más ötleted nincsen??

Sebi

A CMOS resethez nem kell belépned a BIOS-ba. Az alaplapodon van egy jumper ami erre való. A gépet áramtalanitsd elõtte. :ötlet:

ProFiler

Így van. Ez segíteni fog és ezután már be tudsz lépni a BIOS-ba is.

Ciao.

atikovi

NEm hinném, hogy ez megoldaná a problémát... :hááát::Sír:

ProFiler

De már megtörtént? Ezt pár pillanat elvégezni.

Ciao.

atikovi

Nem csináltam meg, amit mondtál. Egyszerû memóriaprobléma volt... :)

Most meg van egy olyan problémám, hogy a processzor nagyon meleg (volt már 90°C-os is :Sír:). 3 GHz-s Intel Pentium 4-es processzorról van szó. Szerintetek a hûtõ a rossz? Vagy kicsi a teljesítménye? Meg az egész ház teteje, oldala nagyon meleg (már szinte nevezhetem forrónak is).

Mi lehet szerintetek a probléma?

ProFiler

Gyári htõ? 90°C-on semmiképp ne járasd!

Ciao.