Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Automatikus üzenetküldés

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok a fórum szakértõihez, amely megoldásával könnyebbé tehetném a munkámat. Szóval, arról van szó, hogy este kapok ftp-n keresztül a céges gépemre pdf-állományokat. (a céges géphez nem férek hozzá otthonról) Ezeket nekem reggel elemezni kell. Van úgy, hogy otthon lenne idõm átnézni még lefekvés elõtt. De hogyan tudom automatikus emailben, csatolt állományként elküldetni ezeket a pdf-eket az otthoni gépemre? Makrót kell készíteni, vagy van valami egyszerûbb megoldás? Ehhez kérem a szakértõk segítségét! Ja, Outlook 2000 SB-vel dolgozom.

Elõre is köszi!

B

Posted

Létre kell hozni egy szabályt az outlook-ban, ami ezeket a leveleket továbbítja az otthoni címre.

Szabályvarázsló->új szabály->Teljesen új szabály->levelek ellenõrzése érkezés után. Itt be kell állítani egy szûrõ feltételt, ami kiválasztja a továbbítandó leveleket, aztán tovább gomb.

Itt kell megadni, hogy továbbítás a következõ címre, értelem szerûen az otthoni címet kell megadni.

Nem szabad elfelejtni, hogy az automatikus küldés/fogadást be kell kapcsolni, különben nem fog történni semmi.

Posted

Bocs! Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem email-ként érkeznek ezek az állományok... Tehát valaminek emailt kell ezekbõl csinálni :(

B

Posted

Esetleg ha csinálsz egy makrót a Wordben, ami mondjuk óránként elküldi egy bizonyos mappa tartalmát a címedre emilben, csatolmányként. Így többször is elküldheti, de legalább elküldi.

Posted

Jó-jó! De hogyan kell? Elég amatõr vagyok ebben (is) :)

B

Posted

http://www.szoftvertar.hu/arpsoft/download/dirmail.zip

Be lehet állítani, hogy melyik könyvtárból, milyen fájlokat hova küldjön el.

Ha nem nyomják meg a "kézi vezérlés" gombot, akkor 10 másodperc múlva elindítja a küldést.

A beállításokat kilépéskor megjegyzi, elég egyszer beállítani.

A mûködéséhez a MSMAPI32.ocx-et be kellmásolni a windows\system32 könyvtárba és be kell regisztrálni.

Parancssorba: regsvr32.exe msmapi32.ocx

Utána futtatható a dirmailer.exe program.

Az outlook-ot úgy kell beállítani, hogy ne kérdezgessen, ha külsõ program akar levelet küldeni.

Posted

Köszönöm a gyors segítséget! Feltelepítettem, megcsináltam mindent, amit írtál. Kivéve az Outlook beállítást, hogy ne kérdezgessen... Ezt hol kell? S lehet, hogy ezért jelez hibát? "Hiba: nem sikerült az üzenetet elküldeni"

B

Posted

Nos, ezt nem lehet kikapcsolni, ezért alkottam Neked egy másik megoldást.

Ez kikerüli az outlook-ot, és saját maga küldi el a levelet az smtp szervernek.

Töltsd le még egyszer a zip-et. Lesz benne egy exe egy ocx és egy dll.

Az ocx és a dll megy a system32-be, aztán regsvr32 ossmtp.dll és regsvr32 ossmtp.ocx.

Kicsit több dolgot kell beállítani, de most is csak egyszer kell. Evvel szerintem már nem lesz gondod.

:D

Posted

Sûrû elnézést kérek! Egy újraindítás után mûködött az elsõ verzió, azzal a szépséghibával, hogy nem küldte az állományokat. Tehát küldött egy emailt otthonra és a céges gépemre is "állományok a munkahelyrõl" tárggyal, de nem volt csatolva pdf. Valamint egy sor szöveg volt még, "A mellékletek elküldésre kerültek."

A másik verzió nem küld semmit.

B

Posted

Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban.

Email fiókok->további beálítások->kimenõ levelek kiszolgálója

Itt be van állítva bejelentkezés?

Ha igen, akkor a küldõ progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldõ progiban is le kell tiltani.

Ha az elsõ verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány.

A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret.

Posted
Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban.

Email fiókok->további beálítások->kimenõ levelek kiszolgálója

Itt be van állítva bejelentkezés?

Ha igen, akkor a küldõ progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldõ progiban is le kell tiltani.

Ha az elsõ verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány.

A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret.

Köszi! Az elsõ verzió mûködik, ill. mûködött. Ha könyvtárat adtam meg, akkor ment a levél csatolás nélkül, ha simán a gyökérbe tettem, gyönyörûen csatolta a pdf-eket.

Most meg, lehet, hogy elszúrtam valamit? Runtime error 76. Path not found és nem indul a progi.

Please, help me!

Elõre is köszi!

B

Posted

Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhetõ, ami a program utolsó futásakor megvolt.

Még nem bug-free a dolog.

Posted
Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhetõ, ami a program utolsó futásakor megvolt.

Még nem bug-free a dolog.

"Még nem bug-free a dolog." Ezt nem értem :(

Illetve, akkor már nem fog mûködni soha?

Azért, nagyon köszönöm a segítségedet!

üdv:

B

Posted

Hello! Egy rendszervisszaállítást követõen sikerült újra beüzemelni a progit, és gyönyörûen mûködik!! Ütemezett feladatoknál megadtam az idõpontokat és szépen érkeznek a mailek. Örök hála... meg egy láda virtuális Amstel :)

B