bubo35 Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Sziasztok! Egy olyan problémával fordulok a fórum szakértõihez, amely megoldásával könnyebbé tehetném a munkámat. Szóval, arról van szó, hogy este kapok ftp-n keresztül a céges gépemre pdf-állományokat. (a céges géphez nem férek hozzá otthonról) Ezeket nekem reggel elemezni kell. Van úgy, hogy otthon lenne idõm átnézni még lefekvés elõtt. De hogyan tudom automatikus emailben, csatolt állományként elküldetni ezeket a pdf-eket az otthoni gépemre? Makrót kell készíteni, vagy van valami egyszerûbb megoldás? Ehhez kérem a szakértõk segítségét! Ja, Outlook 2000 SB-vel dolgozom. Elõre is köszi! B
arpsoft Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Létre kell hozni egy szabályt az outlook-ban, ami ezeket a leveleket továbbítja az otthoni címre. Szabályvarázsló->új szabály->Teljesen új szabály->levelek ellenõrzése érkezés után. Itt be kell állítani egy szûrõ feltételt, ami kiválasztja a továbbítandó leveleket, aztán tovább gomb. Itt kell megadni, hogy továbbítás a következõ címre, értelem szerûen az otthoni címet kell megadni. Nem szabad elfelejtni, hogy az automatikus küldés/fogadást be kell kapcsolni, különben nem fog történni semmi.
bubo35 Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 Bocs! Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem email-ként érkeznek ezek az állományok... Tehát valaminek emailt kell ezekbõl csinálni B
TheSaurus Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Esetleg ha csinálsz egy makrót a Wordben, ami mondjuk óránként elküldi egy bizonyos mappa tartalmát a címedre emilben, csatolmányként. Így többször is elküldheti, de legalább elküldi.
bubo35 Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 Jó-jó! De hogyan kell? Elég amatõr vagyok ebben (is) B
arpsoft Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 http://www.szoftvertar.hu/arpsoft/download/dirmail.zip Be lehet állítani, hogy melyik könyvtárból, milyen fájlokat hova küldjön el. Ha nem nyomják meg a "kézi vezérlés" gombot, akkor 10 másodperc múlva elindítja a küldést. A beállításokat kilépéskor megjegyzi, elég egyszer beállítani. A mûködéséhez a MSMAPI32.ocx-et be kellmásolni a windows\system32 könyvtárba és be kell regisztrálni. Parancssorba: regsvr32.exe msmapi32.ocx Utána futtatható a dirmailer.exe program. Az outlook-ot úgy kell beállítani, hogy ne kérdezgessen, ha külsõ program akar levelet küldeni.
bubo35 Posted October 12, 2005 Author Posted October 12, 2005 Köszönöm a gyors segítséget! Feltelepítettem, megcsináltam mindent, amit írtál. Kivéve az Outlook beállítást, hogy ne kérdezgessen... Ezt hol kell? S lehet, hogy ezért jelez hibát? "Hiba: nem sikerült az üzenetet elküldeni" B
arpsoft Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Nos, ezt nem lehet kikapcsolni, ezért alkottam Neked egy másik megoldást. Ez kikerüli az outlook-ot, és saját maga küldi el a levelet az smtp szervernek. Töltsd le még egyszer a zip-et. Lesz benne egy exe egy ocx és egy dll. Az ocx és a dll megy a system32-be, aztán regsvr32 ossmtp.dll és regsvr32 ossmtp.ocx. Kicsit több dolgot kell beállítani, de most is csak egyszer kell. Evvel szerintem már nem lesz gondod.
bubo35 Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Sûrû elnézést kérek! Egy újraindítás után mûködött az elsõ verzió, azzal a szépséghibával, hogy nem küldte az állományokat. Tehát küldött egy emailt otthonra és a céges gépemre is "állományok a munkahelyrõl" tárggyal, de nem volt csatolva pdf. Valamint egy sor szöveg volt még, "A mellékletek elküldésre kerültek." A másik verzió nem küld semmit. B
arpsoft Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban. Email fiókok->további beálítások->kimenõ levelek kiszolgálója Itt be van állítva bejelentkezés? Ha igen, akkor a küldõ progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldõ progiban is le kell tiltani. Ha az elsõ verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány. A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret.
bubo35 Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Nézzed meg a beállításaidat az Outlook-ban. Email fiókok->további beálítások->kimenõ levelek kiszolgálója Itt be van állítva bejelentkezés? Ha igen, akkor a küldõ progiban is be kell állítani. Ha nincs, akkor a küldõ progiban is le kell tiltani. Ha az elsõ verzió nem küldött semmit, akkor vagy rosszul állítottad be a fájltípust, vagy a megadott könyvtárban nem volt olyan állomány. A fájltípus beállítása *.pdf legyen, más alakot nem szeret. Köszi! Az elsõ verzió mûködik, ill. mûködött. Ha könyvtárat adtam meg, akkor ment a levél csatolás nélkül, ha simán a gyökérbe tettem, gyönyörûen csatolta a pdf-eket. Most meg, lehet, hogy elszúrtam valamit? Runtime error 76. Path not found és nem indul a progi. Please, help me! Elõre is köszi! B
arpsoft Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhetõ, ami a program utolsó futásakor megvolt. Még nem bug-free a dolog.
bubo35 Posted October 17, 2005 Author Posted October 17, 2005 Valamelyik hálózati könyvtárad nem elérhetõ, ami a program utolsó futásakor megvolt. Még nem bug-free a dolog. "Még nem bug-free a dolog." Ezt nem értem Illetve, akkor már nem fog mûködni soha? Azért, nagyon köszönöm a segítségedet! üdv: B
bubo35 Posted October 19, 2005 Author Posted October 19, 2005 Hello! Egy rendszervisszaállítást követõen sikerült újra beüzemelni a progit, és gyönyörûen mûködik!! Ütemezett feladatoknál megadtam az idõpontokat és szépen érkeznek a mailek. Örök hála... meg egy láda virtuális Amstel B
Recommended Posts