Sanzi 0 Share Posted October 3, 2005 A sulinak egy nagyon gyér weboldala van, és mot próbálunk reformokat kezdeményezni. Az lenne a cél, hogy a weboldalra tegyünk valami Fórumot, mivel csak így lenne interaktív, viszont egy sulit sokan utálhatnak, tehát nem engedhetünk meg magunknak trágár témájú hozzászólásokat. Viszont arra sem nagyon van lehetõség, hogy valaki rengetegszer feljárjon, és szinte mindig online moderáljon. Ezért valami olyan megoldás kellene, hogy minden írandó hozzászólás elõször átolvassa az admin, majd engedélyezi. Ez mivel lehetséges? Vagy lehetséges egyáltalán? Ha esetleg van valakinek valamilyen olyan jellegû ötlete, amivel meg lehetne ezt oldani, nagyon nagy örömmel fogadnám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted October 3, 2005 Be kell szerezni egy trágárszó-gyûjteményt, és ezeket a fórummotor cenzura részébe bepötyögni, és valamileny másik szóval helyettesíteni. Így egy káromkodós szidó hozzászólás hülyeség lesz, és mint ilyen, törölhetõ. Figyelni kell persze a rövidített szlengelt káromkodásra is, hogy az is bekerüljön a cenzura tárba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 3, 2005 Így igaz, a PhpBB fórumengine tud is ilyet, ha emlékszel itt a PCW fórumon is volt ilyen ( így lett a herélésbõl merevlemezelés, meg az anyádból rántotthús, meg volt még reszteltmáj, kazuár, meg hasonkló szavak). Sõt szerintem az se baj, ha utólag kell moderálni, ha csak regisztrált felhasználók írhatnak, akkor be lehet vezetni egy olyan szabályzatot, hogy pl: ha valakit sokszor kell moderálni, akkor ki lesz tiltva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted October 3, 2005 Pontosan!! Nálunk ( a mi sulinkban) az volt a rendszer, hogy mindenkinek regisztrálnia kellet. Ez úgy mûködött, hogy mindenki küldött egy e-mailt a 'rendszergazdának' benne egy névvel és egy osztályal (meg a kívánt jelszóval) meg esetleg becenévvel, és így mindig vissza lehet vezetni élõ személyekre a virtuális világ mõgé elbújó alakokat... ennek tudatában mindenki kétszer meggondolja, hogy mit ír le, és amit leír azt vállalja is! (A trágár szótár jó dolog... de tapasztalatból tudom , hogy végtelen... és könnyen kijátszható...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 3, 2005 Igen, de azért annak is van hátránya, ha mindenki visszavezethetõ névre. A fõsulin nálunk is van kurzusfórum minden tantárgy lapján a rendszerben, de ott is ha beírsz valamit, akkor a neved és az EHA kódod ( ez mindenkinek egyedi azonosítója, ugye két ugyanolyan nevû ember lehet, de két ugyanolyan EHA kód nem) látszik, és így meg azért nem szivesen ír negatív dolgokat senki ( nem feltétlenül trágárkodásra gondolok), pl: ha nem értek egyet a tanárral nem fogom oda leírni, mert esetleg vizsgán ebbõl lehetnek kellemetlen perceim. A másik megoldás, hogy a fórumban csinálni egy dühöngõ topikot, leírni a szabályzatban, hogy ezt nem moderáljuk itt mindent lehet, és akkor el lehet érni, hogy aki nembír magával ott alkosson, és a többi fórumot hagyja békén. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted October 4, 2005 1. Kell egy Invision motor, mint ez. 2. Regisztrálni a fórumra csak admin engedéllyel lehet. (Vagy jóváhagyás általi vagy manuális admin általi regisztráció). 3. Minden fórumtag, minden hozzászólása csak admin/moderátor engedéllyel lehetséges. Egyenként be lehet állítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 4, 2005 Ha jól emlékszem, ezt az Admin által jóváhagyott regisztrációt, a PhpBB is tudja, az pedig szerintem kezdõknek egyszerûbb telepíteni. Mondjuk nemtudom az Invision-t mennyire bonyolult, de PhpBB-vel már volt dolgom, azt pofonegyszerû. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted October 4, 2005 ...és a CSAK jóváhagyás általi hozzászólást? (Szebben nem tudom megfogalmazni.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 4, 2005 Azt nemtudom, ilyet még sose próbáltam, de sok értelmét nemlátom, fõleg ha kevés modi van, akik nem ülnek nap mint nap a gép elõtt. Mert akkor ha igazán beindul a fórum, és naponta egyszer ha leül a gép elé, a szerencsétlen modi órákat tölt el azzal, hogy kézzel engedélyezi egyenként a hozzászólásokat. Ha már egyszer a kézel jóváhagyott reg miatt azonosítható minden regisztrált tag, akkor a rendbontót is meg lehet fogni, ki lehet tiltani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Author Share Posted October 8, 2005 Fuh, nem gondoltam volna, hogy ennyi válasz lesz. Azért is nem néztem vissza, mert nem kaptam mailt, de mindegy... 1. A trágár szavak szûrûse, az jó lenne, de az emberek kreatívak, már csak magamból is kiindulva. 2. A késleltetés tényleg nem megoldás, mert istennek nincsen annyi ideje, hogy az összes hozzászólást átolvassa... Beszéltem az igazgatósággal, hogy ezt így nem nagyon lehet megoldani, úgyhogy csak egy sima trágár szavak szûrése lesz. De kösz mindenkinek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 9, 2005 Végül is, akkor megoldódott, és még szerencsés is vagy, hogy elsõ szóra sikerült lebeszélned õket, errõl a marhaságról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Author Share Posted October 9, 2005 Azért nem elsõ szóra, de megoldódott. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo 0 Share Posted October 10, 2005 Inkább hangos gondolat, mint kérdés. A fent leírtakat már azért sem értem, mert alapvetõen nevelés kérdése, hogy ki hogyan szólal meg! A fõ probléma nem az, hogy hogyan lehet szûrni, egyáltalán szabályozni ezeket a dolgokat, hanem otthon a szülõi nevelés hiánya, ami viszont - nagyrészt - a minimális intelligenciára vezethetõ vissza!!! Ennyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted October 10, 2005 Ez igaz. De ha ilyenbõl csak kettõ beszabadul egy fórumra, hatalmas "kárt" tud tenni a "neveletlenségével". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 10, 2005 Ez igaz, itt is volt már rá példa ezen fórumon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoryn 0 Share Posted October 4, 2006 Sziasztok Csak most olvastam a fórumos topikot. Szeretnék egy fórumot készíteni de fogalmam sincs hogyan fogjak neki. Milyen szoftverekkel kell rendelkeznem? Hogyan programozzam a honlapom "Fórum" oldalát? Tehát ha valaki elmondaná lépésrõl-lépére nagyon megköszönném... Üdv Zoryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Author Share Posted October 4, 2006 Szivesen válaszolunk, de a megfelelõ topikban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts