Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Bakelit digitalizálása


zenegép

Recommended Posts

zenegép

Szép jó napot mindenkinek!

Ezt tulajdonképpen azért hoztam létre, mert segítséget szeretnék kérni, de innentõl kezdve már mindenki használhatja majd.

Problémám a következõ: szeretnék bakelitet számítógépre másolni, mp3-ban, de nincs hozzá a megfelelõ felszerelésem. Szeretnék elõerõsítõt vásárolni, de a 2004/08 havi PCWorldben ajánlott TerraTec Phono PreAmp Studio USB ára nekem meglehetõsen borsos (10.es tanuló vagyok és még nem tudtam nyáron dolgozni), van egy nem USB-s változata, amit csak árlistán láttam, de nem sokkal olcsóbb: USB-25-30 000 Ft, nem USB-18-20 000 Ft. Abban szeretném a segítségét kérni mindenkinek, hogy ha tud más márkák más típusait, akkor ide írjon, mert jó pár bakeliten leledzõ szám vár reinkarnációra! Úgyhogy mindenkit megkérek, hogy ha tud, segítsen! És közben mások is csatlakoznak majd gondolom, akik hasonló vágy által fûtöttek! Nekik szintén segíthetünk!

Szóval SEGÍTSÉG!!!!!!!

Minden jót, jó fórumozást!

Link to comment
Share on other sites

Adani

Nembiztos, hogy kell elõerõsítõ. Ha van egy olyan Hifid, vagy erõsítõd, amin van phono bemenet, akkor nyert ügyed van, mert az ilyenek tartalmazzák ezt. Összekábelezed úgy, hogy a lemezjátszó, megy az erõsítõ phono bemenetére, az erõsítõ kimenete pedig a hangkártya bementére.

Link to comment
Share on other sites

atzs

A verzió: Lásd Adani ;) Értelemszerûen az erõsítõ vonalkimenetérõl van szó... :démonikacaj:

 

Erõsítõd kell hogy legyen, ha a lemezeidet egyáltalán meg tudod hallgatni. :hááát:

 

B verzió: Rákeresel a neten arra, hogy RIAA korrektor kapcsolási rajz, és építesz magadnak egyet. Ez kijön 3-4 ezerbõl. Én ezt tettem, mert zajos volt az erõsítõm.

 

C verzió: Ha nincs kedved forrasztgatni, akkor az elõzõ keresés eredményét leszûkíted azokra a cégekre, akik nem csak forgalmazzák az egységcsomagot, hanem kb. egy ezresért össze is állítják neked.

 

Mondanom sem kell, az A verzió a legegyszerûbb. Ha az a hangminõség neked megfelel, amit az erõsítõd produkál, akkor semmi értelme komplikálni a dolgot.

Link to comment
Share on other sites

zenegép

Kösz a segítséget!

Van hifim, de nem abba van beépítve a lemezjátszó, hanem teljesen önállóan áll és a lejátszáshoz nem kell erõsítõ, de amikor megpróbáltam átvenni, hihetetlenül gyengevolt, vagy egyáltalán nem is volt jel.

Szóval kösz a tippeket, a legegyszerûbb az lesz, hogy a hifivel csinálom!

Link to comment
Share on other sites

atzs

Ha a lemezjátszód HiFi nélkül is hallgatható, az nem túl jó jel. Az többnyire a gyengébb minõségû kristályhangszedõsök kiváltsága volt, úgy emlékszem.

 

Az viszont jó jel, ha a kimenete nagyon gyenge... Próbáld a HiFi Phono bemenetén! Az pont azt tudja, hogy a lemezjátszó gyenge jelét a megfelelõ frekvenciakorrekcióval ellátva elõerõsíti.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Szerintem zenegép arra gondolt, hogy a lemezjátszót közvetlenül dugja a HiFi-be, korrektor nélkül. Ettõl még lehet az egy jó minõségû turntable, ha a phono bemenetbe kell dugni.

Link to comment
Share on other sites

atzs
teljesen önállóan áll és a lejátszáshoz nem kell erõsítõ

Ez a mondatrész volt gyanús nekem...

 

Viszont a jelek szerint amikor erõsítõre dugta, és véletlenül nem a phono bemenetre, akkor a "turntable" nagyon is úgy viselkedett, ahogy egy jól nevelt készülékhez illik.

 

A lényeg az, hogy Zenegépnek sikerüljön azt a minõséget hoznia, amit elvár. ;)

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Viszont ha minden kötél szakad, akkor a fejhallgató kimenetre is rá lehet csatlakozni, és itt már csak a megfelelõ csatoló kábeleket kell megtalálnod. 8)

Link to comment
Share on other sites

atzs

Azzal nagyon könnyû túlvezérelni a bemenetet, óvatosan kell rá hangot adni.

 

(Ráadásul van benne egy felesleges erõsítõfokozat, ami akár zajos is lehet. De erre megint érvényes az, hogy ha hozza az elvárt minõséget, akkor miért ne...)

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Ez természetes csak óvatosan és nem fejetlenül!

Én már próbáltam, plusz zajt nem kaptam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...