csutomi 0 Share Posted September 8, 2005 Volna egy olyan problémám, hogy sehogy sem tudom beállítani a helyes függõleges és vízszintes frekvenciákat a monitoromhoz (Fujitsu Siemens). Ennek következtében vízszintes csíkok szaladgálnak rajta föl s alá. A kérdésem az volna, hogy ez nem árt-e a monitornak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2005 LCD-nél csíkok? Rossz a monitor! Semmi köze a frekvenciákhoz. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted September 8, 2005 Csikok? Ez érdekes. Ha 17"-os, akkor a felbontást állitsd 1280*1024-re és 60Hz-en. Az a szabvány ezen a méreten. Ha akkor is csikos, vidd vissza!!! :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Author Share Posted September 8, 2005 A helyzet kicsit érdekes, mert Windows alatt nincsenek csíkok, csak Linux alatt, így szerintem szoftveres probléma lehet. A monitor szerint a "csíkos" változat paraméterei: 1024x768 H: 48.3 KHZ V: 60.0 KHZ De ahogy Windows alatt van beállítva, úgy itt nem fogadja el, azt írja ki, hogy nem támogatott mód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2005 Milyen Linux? Esetleg a monitor meghajtója fennt van? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Author Share Posted September 9, 2005 SuSE Linux 9.0. (Az a Linux, amelyik a PCWorld egyik CD melléklete volt.) Nincs fenn a monitor meghajtója, mert a telepítõ csak a Windowst támogatja, a Linuxon pedig nem találtam hozzá megfelelõ beállítást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 9, 2005 Esetleg a gyártó oldalán? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Author Share Posted September 10, 2005 A gyáró oldalán nem találtam semmi hasznosat, viszont úgy néz ki, hogy megoldódott a gond. A monitort állítgatva egyszer elcsúszott a kép, ekkor megnyomtam a monitoron levõ 'auto' gombot és pár másodperc után helyreállt minden. Megnéztem a frekvenciákat is, ugyanazok, mint elõtte, de most nem csíkos a képernyõ. Vagyis valószínûleg tényleg nem a frekvenciákhoz volt köze. Még mindig nem egészen értem, de fõ hogy mûködik. Azért köszönöm a segítséget, ProFiler. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts