Quarker Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Van egy megoldhatatlannak tûnõ problémám. A Jack Orlandot szeretném elindítani XP alatt, de nem megy, még DosBox-szal sem. Már a telepítõjének is VESA driver kell. Letöltöttem az Univbe-t, elindítom, ki is írja hogy betöltötte a memórába, de a játék installja mégsem hajlandó elindulni. Egyébként az IDG szerkesztõségében vettem a játékot anno, remélem lesz valaki aki tud segíteni.
tesztax Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Szerintem rakd fel a Win98-at hozzá(feltéve ha 2 winyód van!). Az egyik haveromnak is így van, és mûködik náluk!
Quarker Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 Szerintem rakd fel a Win98-at hozzá(feltéve ha 2 winyód van!). Az egyik haveromnak is így van, és mûködik náluk! És hogy futtatja a játékot? DOS módban?
arpsoft Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 A Win98-nak még DOS alapokon mûködik. Na jó, ez így erõs túlzás, de sokkal több köze van a DOS-hoz, mint a 200-nek vagy az XP-nek.
eremit Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Windows 98 alatt gyönyörûen futnak régebbi játékok, amik xp-n már csak lassan, mert lassan megy a betöltés, pályák, állások betöltése. Pl. Tomb Raider 4, 5. A 98 DOS-ban fogja futtatni, ki kell próbálni.
Quarker Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 A Win98-nak még DOS alapokon mûködik. Na jó, ez így erõs túlzás, de sokkal több köze van a DOS-hoz, mint a 200-nek vagy az XP-nek. Nem azt kérdeztem, hanem hogy újraindítja-e DOS módban a Wint vagy windowsból futtatja.
tesztax Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Úgy tudom hogy csak azokat a DOS-os játékokat futtatja MS-DOS módban ami speciális memória kezelést igényel.Van egy tippem, küld el nekem a játékot, és megnézem hogyan indítja.OK?
Quarker Posted September 12, 2005 Author Posted September 12, 2005 Húúúúú? Mondj egy tárhelyet ahova feltölthetem.
tesztax Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell: Tárhely Nyisd meg a mondjuk a Total Commandert, 3D FTP-t, amid van, Szerver: ftp.uw.hu Felhasználónév: forumtarhely Jelszó: tarhely
Quarker Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell: Tárhely Nyisd meg a mondjuk a Total Commandert, 3D FTP-t, amid van, Szerver: ftp.uw.hu Felhasználónév: forumtarhely Jelszó: tarhely Kicsit furcsa lenne, ha egy többszáz megás cuccot próbálnék e-mailben küldeni.
Quarker Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell: 360 MB lett tömörítve. Feltöltés közben állandóan megszakad, azt írja hogy átviteli hiba. Egyáltalán belefér ez a megengedett max. fájlméretbe?
tesztax Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 (edited) Nem, 200 MB-s a tárhely. (De ha 360 MB-os, akkor nem kell, picit sokáig tartana letölteni.) Rakd fel a Win98-at és próbáld ki. (Ha az a baj, hogy nam tudsz kilépni a DOS módból, írd be: exit ). Egy kicsit több figyelmet, és kevesebb grimaszt kérek! Edited September 14, 2005 by Spányik Balázs
TitanLord Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 sziasztok . 1 régi játék telepítésekor ezta hibaüzenetet kapom : C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. A rendszerfájl nem megfelelõ a futo MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz. mit tegyek hogy mûködjön ? TitanLord
blade1985 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Hogy tudnám elinditani a resident evil 3 nemesist xp-n??????? Ez csak win98-on megy!!! irjon valaki segítséget kösz ír:
Shiwer Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Win 2k kompatibilitási üzemmód próbáltad? Szerintem egyszer elég megkérdezni, énis csak egyszer válaszolok.
Shia-ko Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Jobb katt az indító .exe-n, tulajdonságok, kompatibilitás, futtatás a következõ kompatibilitási módban, és ott win98-at kell kiválasztani.
ephébos Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Az Imperium Galactica elsõ részének futtatására van olyan megoldás XP-n, amivel a játék hangja nem fog pattogni alaplapi hangkártya esetén, illetve nem fog kilépni a játék határozatlan idejû futás után, és még az átvezetõvideók sem fognak beszaggatni, kimaradni, kifagyni? DosBox-szal ugyanazok a (fentebb felsorolt) hibák vannak, mint nélküle. Már nagyon hiányzik ennek a játéknak a hangulata, de csak romboló ereje van az xp -és hibái- által visszaadott érzésnek.
GLAD Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Sziasztok! Hogyan lehet elindítani pl. Lost Vikings 2-õt XP alatt? A 95-re konfugurálásra nem ment. (95-ön elvben futna a readme szerint) Még nem nagyon van ilyen tapasztalatom a régi játékokkal kapcsolatban. Ki hogyan valósítaná meg?
arpsoft Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Az nem DOS-os játék? Megpróbálnám DOSBox alatt futtatni.
GLAD Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Kipróbáltam a DOSBox-ot s most meg CD-t kér. Ezt fel lehet törni a progival vagy ilyesmihez mint az új játékoknál crack szükséges? Egyébiránt kipróbáltam a Syndicate Wars-t s azzal az a probléma, hogy játszhatatlan. Csak kisképernyõn képes megjelenni s lassú, pedig nyomogattam CTRL-F12-õt. Tehát milyen fortélyok kellenek ehez a DOSBox-hoz?
Adani Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Volt egy régi dosos progi, ami a CD-t oldotta meg. Fakecd.exe volt a neve, amolyan korabeli Daemon Tools volt.
Recommended Posts