Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Régi DOS-os játékok futtatása XP alatt

Recommended Posts

Posted

Van egy megoldhatatlannak tûnõ problémám. A Jack Orlandot szeretném elindítani XP alatt, de nem megy, még DosBox-szal sem.

Már a telepítõjének is VESA driver kell. :( Letöltöttem az Univbe-t, elindítom, ki is írja hogy betöltötte a memórába, de a játék installja mégsem hajlandó elindulni.

Egyébként az IDG szerkesztõségében vettem a játékot anno, remélem lesz valaki aki tud segíteni.

Posted

Szerintem rakd fel a Win98-at hozzá(feltéve ha 2 winyód van!).

Az egyik haveromnak is így van, és mûködik náluk!

Posted
Szerintem rakd fel a Win98-at hozzá(feltéve ha 2 winyód van!).

Az egyik haveromnak is így van, és mûködik náluk!

És hogy futtatja a játékot? DOS módban?

Posted

A Win98-nak még DOS alapokon mûködik.

Na jó, ez így erõs túlzás, de sokkal több köze van a DOS-hoz, mint a 200-nek vagy az XP-nek.

Posted

Windows 98 alatt gyönyörûen futnak régebbi játékok, amik xp-n már csak lassan, mert lassan megy a betöltés, pályák, állások betöltése. Pl. Tomb Raider 4, 5. A 98 DOS-ban fogja futtatni, ki kell próbálni.

Posted
A Win98-nak még DOS alapokon mûködik.

Na jó, ez így erõs túlzás, de sokkal több köze van a DOS-hoz, mint a 200-nek vagy az XP-nek.

Nem azt kérdeztem, hanem hogy újraindítja-e DOS módban a Wint vagy windowsból futtatja.

Posted
:hmm: Úgy tudom hogy csak azokat a DOS-os játékokat futtatja MS-DOS módban ami speciális memória kezelést igényel.Van egy tippem, küld el nekem a játékot, és megnézem hogyan indítja.OK? :?:
Posted
Húúúúú? :dudál:

Mondj egy tárhelyet ahova feltölthetem.

Posted

Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell: Tárhely

Nyisd meg a mondjuk a Total Commandert, 3D FTP-t, amid van,

Szerver: ftp.uw.hu

Felhasználónév: forumtarhely

Jelszó: tarhely

Posted
Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell: Tárhely

Nyisd meg a mondjuk a Total Commandert, 3D FTP-t, amid van,

Szerver: ftp.uw.hu

Felhasználónév: forumtarhely

Jelszó: tarhely

Kicsit furcsa lenne, ha egy többszáz megás cuccot próbálnék e-mailben küldeni.

Posted
Küldd el e-mailben vagy ha tárhely kell:

360 MB lett tömörítve. Feltöltés közben állandóan megszakad, azt írja hogy átviteli hiba. Egyáltalán belefér ez a megengedett max. fájlméretbe?

Posted (edited)

Nem, 200 MB-s a tárhely. :upsz: (De ha 360 MB-os, akkor nem kell, picit sokáig tartana letölteni.) Rakd fel a Win98-at és próbáld ki. ;) (Ha az a baj, hogy nam tudsz kilépni a DOS módból, írd be: exit ).

Egy kicsit több figyelmet, és kevesebb grimaszt kérek!

Edited by Spányik Balázs
  • 1 month later...
Posted

sziasztok .

1 régi játék telepítésekor ezta hibaüzenetet kapom : C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. A rendszerfájl nem megfelelõ a futo MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz.

mit tegyek hogy mûködjön ?

TitanLord

• 1 month later...
Posted

Hogy tudnám elinditani a resident evil 3 nemesist xp-n??????? Ez csak win98-on megy!!! irjon valaki segítséget kösz :mérges::mérges::ötlet::S:lol::(:Sír:

Posted

Win 2k kompatibilitási üzemmód próbáltad?

Szerintem egyszer elég megkérdezni, énis csak egyszer válaszolok. :hááát:

Posted

Mi az a Win 2k kompatibilitási üzemmód? :?:

Posted

Jobb katt az indító .exe-n, tulajdonságok, kompatibilitás, futtatás a következõ kompatibilitási módban, és ott win98-at kell kiválasztani.

Posted

Opp, persze, Win98, köszi a javítást Shia-ko. :upsz:

• 6 months later...
Posted

Az Imperium Galactica elsõ részének futtatására van olyan megoldás XP-n, amivel a játék hangja nem fog pattogni alaplapi hangkártya esetén, illetve nem fog kilépni a játék határozatlan idejû futás után, és még az átvezetõvideók sem fognak beszaggatni, kimaradni, kifagyni? DosBox-szal ugyanazok a (fentebb felsorolt) hibák vannak, mint nélküle. Már nagyon hiányzik ennek a játéknak a hangulata, de csak romboló ereje van az xp -és hibái- által visszaadott érzésnek.

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Hogyan lehet elindítani pl. Lost Vikings 2-õt XP alatt? A 95-re konfugurálásra nem ment. (95-ön elvben futna a readme szerint)

Még nem nagyon van ilyen tapasztalatom a régi játékokkal kapcsolatban. Ki hogyan valósítaná meg?

Posted

Az nem DOS-os játék? Megpróbálnám DOSBox alatt futtatni.

Posted

Kipróbáltam a DOSBox-ot s most meg CD-t kér. Ezt fel lehet törni a progival vagy ilyesmihez mint az új játékoknál crack szükséges?

Egyébiránt kipróbáltam a Syndicate Wars-t s azzal az a probléma, hogy játszhatatlan. Csak kisképernyõn képes megjelenni s lassú, pedig nyomogattam CTRL-F12-õt.

Tehát milyen fortélyok kellenek ehez a DOSBox-hoz?

Posted

Volt egy régi dosos progi, ami a CD-t oldotta meg. Fakecd.exe volt a neve, amolyan korabeli Daemon Tools volt. :D