Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangfalszettek bekötése

Recommended Posts

Posted

Vett haver egy 5.1-es hangfalszettet. (A típusát nem tudom) Összeszerelte és bedugta az alaplapba (Soltek 5.1-es int. alaplap), de csak a két legkisebb szólt. A beállításoknál át lett állítva hogy 5.1-es hangfal, de így sem mûködik mind. Én még nem tettem össze ilyet, ezért kérném a segítségeteket.

Posted

3 jack csatlakozót kell bedugni és az egyik általában az egyik bemenetbe kerül és ezt szoftveresen kell átállítani. Nálam pl. a mikrofon bemenetbõl lesz a harmadik kimenet.

Posted

Általában van hozzá varázsló, hogy mit hová dugj, mikor kéri (általában nem a normál színek szerint kell bedugni :ötlet: ) és utána konfigurálja is! Nincs ilyen a hangkártya beállításai között?

Posted

Elovastam az alaplap leírását és bekötöttem mind a három vezetéket. Az alaplap szoftverében átállítottam a bemeneteket kimenetté, és 5.1-re a hangfalt. A szoftveren való teszteléskor (amikor külön meg lehet szólaltatni a hangfalakat, mind a 6 ment, de ahogy zenét vagy filmet akartam nézni, nem mûködött csak az a kettõ amelyik a 2.1 kimnete is!

Mondjatok erre valamit!

Posted

Nem is fog magától a stereo hangból 5.1-et keverni. :hááát:

Posted

Általában a lejátszó programban is be kell állítani, hogy 5.1-ben játsza, illetve nem árt ellenõrizni, a vezérlõpultban sem! :ötlet:

Posted

A lejátszó programban még nem, de a vezérlõpult hangok és audióeszközök tulajdonságainál át lett állítva. Az elõzõt pedig majd megnézem.

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy beletettünk egy Genius 5.1-es kártyát, hátha azzal lesz valami, de ugyanaz volt a helyzet. A tesztprogramnál szólt mind, de zene vagy videónál nem. (lehet hogy itt is csak külön a lejátszó programot kell átállítani?)

Posted

A vezérlõpulétban, ha megadod, hogy 5.1-es cuccod van, az csak tudomásul veszi, de nem kever a stereo-ból semmit, csak a már létezõ 5.1-et adja vissza. A lejátszódnak kell a keverést megoldania.

Posted

Aha, értem! És pl. winampban ezt hol lehet beállítani?

Posted

Ez a "Klikk" nem sokat segít, mert a Winamp topicban sem válaszolta meg senki, hogy hogyan lehet 5.1-s megszólaltatására bírni! :(

Pedig már én is megkérdeztem ott!

Posted

Ez érdekes. Én ezen, és a régi motorban kb. 5x tettem meg. például 1-2 napja is, és bármilyen furcsa, a keresõ egybõl kidobta. :hááát:

Posted

Igaz! Ezt valahogy elnéztem! Sorry! :istenvagy:

Posted
:oké: Semmi gond, csak nekem is kellett! Azért emlékeztem! ;)
Posted

Köszi Shia-ko! Én is letöltöttem! Délután pedig megírom, mi lett e végeredménye.

Posted

:hmm: Igazából a Media Player 10-et használom, az X-Box Live skinnel.... Nekem megfelel, és nem nagyon kell állítgatni.... 8)

A Winamp nem nekem kellett! 8)

Lehet, hogy megköveztek, de meg vagyok elégedve a Microsoft termékeivel..... :upsz::upsz::upsz: Csak ne lennének ilyen nagyon drágák! :mérges:

Posted

Ez most egy másik szerkentyû, de segíthetnétek ebben is.

A hangszóró csak egy pillanatra szólal meg, akár kikapcsolom a gépet, akár letöltés utáni ablakbezárás hangot kellene megszólaltatnia, és egyebek. Winampban sem tudom meghallgatni a zenéket. Viszont media plyerben lejátsza a zenét és a filmnek is van hangja.

Az még az érdekes, hogy a vezérlõpult hang beállítási lehetõségén belül a hangok és audioeszközök tulajdonságainál - hang - hanglejátszás - speciális - hangszórók - hangszórók beállítításainál (ez jó hosszú lett :upsz: ) ez a pillanatra megszólaló hang is csak akkor mûködik, ill a media playerben akkor tudom hallani a hangot, ha 5.1-es térhangzásra van állítva. Pedig sima 2.1-es hang van a gépbe dugva. Ha 2.1-re vagy a többire állítom nincs még ez a fajta hang sem.

Talán a hangkártya rosszalkodik? A hangkártya C-Media Wave Device.

Posted

Ez egy érdekes probléma! :pislog:

Mindenek elõtt érdemes lenne kipróbálni egy teljes eltávolítást + a drivert is. Aztán letölteni hozzá a legújabb drivert, majd ezzel visszatenni a gépbe!

Elsõ körben ennyi!

Posted

Most elsõ körben ez várat magára mert eltelik egy kis idõ mire újra visszajutok ahhoz a gépez. Addig is kösz a hozzászólást!