mike22 Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Vett haver egy 5.1-es hangfalszettet. (A típusát nem tudom) Összeszerelte és bedugta az alaplapba (Soltek 5.1-es int. alaplap), de csak a két legkisebb szólt. A beállításoknál át lett állítva hogy 5.1-es hangfal, de így sem mûködik mind. Én még nem tettem össze ilyet, ezért kérném a segítségeteket.
Athos Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 3 jack csatlakozót kell bedugni és az egyik általában az egyik bemenetbe kerül és ezt szoftveresen kell átállítani. Nálam pl. a mikrofon bemenetbõl lesz a harmadik kimenet.
benkovics Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Általában van hozzá varázsló, hogy mit hová dugj, mikor kéri (általában nem a normál színek szerint kell bedugni ) és utána konfigurálja is! Nincs ilyen a hangkártya beállításai között?
mike22 Posted August 27, 2005 Author Posted August 27, 2005 Elovastam az alaplap leírását és bekötöttem mind a három vezetéket. Az alaplap szoftverében átállítottam a bemeneteket kimenetté, és 5.1-re a hangfalt. A szoftveren való teszteléskor (amikor külön meg lehet szólaltatni a hangfalakat, mind a 6 ment, de ahogy zenét vagy filmet akartam nézni, nem mûködött csak az a kettõ amelyik a 2.1 kimnete is! Mondjatok erre valamit!
Shia-ko Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Nem is fog magától a stereo hangból 5.1-et keverni.
benkovics Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Általában a lejátszó programban is be kell állítani, hogy 5.1-ben játsza, illetve nem árt ellenõrizni, a vezérlõpultban sem!
mike22 Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 A lejátszó programban még nem, de a vezérlõpult hangok és audióeszközök tulajdonságainál át lett állítva. Az elõzõt pedig majd megnézem. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy beletettünk egy Genius 5.1-es kártyát, hátha azzal lesz valami, de ugyanaz volt a helyzet. A tesztprogramnál szólt mind, de zene vagy videónál nem. (lehet hogy itt is csak külön a lejátszó programot kell átállítani?)
Shia-ko Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 A vezérlõpulétban, ha megadod, hogy 5.1-es cuccod van, az csak tudomásul veszi, de nem kever a stereo-ból semmit, csak a már létezõ 5.1-et adja vissza. A lejátszódnak kell a keverést megoldania.
mike22 Posted August 29, 2005 Author Posted August 29, 2005 Aha, értem! És pl. winampban ezt hol lehet beállítani?
nascar Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Klikk Ez a "Klikk" nem sokat segít, mert a Winamp topicban sem válaszolta meg senki, hogy hogyan lehet 5.1-s megszólaltatására bírni! Pedig már én is megkérdeztem ott!
Shia-ko Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Ez érdekes. Én ezen, és a régi motorban kb. 5x tettem meg. például 1-2 napja is, és bármilyen furcsa, a keresõ egybõl kidobta.
benkovics Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Ez a "Klikk" nem sokat segít, mert a Winamp topicban sem válaszolta meg senki, hogy hogyan lehet 5.1-s megszólaltatására bírni! Pedig már én is megkérdeztem ott! http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...indpost&p=35553 Itt megtalálod!!!! És Shia-ko válaszolt is neked! Kicsit figyelmetlen vagy........
benkovics Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Semmi gond, csak nekem is kellett! Azért emlékeztem!
mike22 Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 Köszi Shia-ko! Én is letöltöttem! Délután pedig megírom, mi lett e végeredménye.
nascar Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 @ benkovics Viszont iszonyúan torz! Áttértem a JetAudio-ra! Ajánlom figyelmedbe :!: Elõször ezt töltsd le, és telepítsd: JetAudio 6.1.7 Aztán ezt simán telepítsd rá: JetAudio 6.2.1, mert ha csak ezt telepíted, akkor szintakszis hibával leáll! Egy bug lehet! Viszont simán felmegy a régire! Majd magyarítsd le: Hungarian Language pack - Jozsef Tamas Herczeg!
benkovics Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Igazából a Media Player 10-et használom, az X-Box Live skinnel.... Nekem megfelel, és nem nagyon kell állítgatni.... A Winamp nem nekem kellett! Lehet, hogy megköveztek, de meg vagyok elégedve a Microsoft termékeivel..... Csak ne lennének ilyen nagyon drágák!
mike22 Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 Ez most egy másik szerkentyû, de segíthetnétek ebben is. A hangszóró csak egy pillanatra szólal meg, akár kikapcsolom a gépet, akár letöltés utáni ablakbezárás hangot kellene megszólaltatnia, és egyebek. Winampban sem tudom meghallgatni a zenéket. Viszont media plyerben lejátsza a zenét és a filmnek is van hangja. Az még az érdekes, hogy a vezérlõpult hang beállítási lehetõségén belül a hangok és audioeszközök tulajdonságainál - hang - hanglejátszás - speciális - hangszórók - hangszórók beállítításainál (ez jó hosszú lett ) ez a pillanatra megszólaló hang is csak akkor mûködik, ill a media playerben akkor tudom hallani a hangot, ha 5.1-es térhangzásra van állítva. Pedig sima 2.1-es hang van a gépbe dugva. Ha 2.1-re vagy a többire állítom nincs még ez a fajta hang sem. Talán a hangkártya rosszalkodik? A hangkártya C-Media Wave Device.
nascar Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Ez egy érdekes probléma! Mindenek elõtt érdemes lenne kipróbálni egy teljes eltávolítást + a drivert is. Aztán letölteni hozzá a legújabb drivert, majd ezzel visszatenni a gépbe! Elsõ körben ennyi!
mike22 Posted August 31, 2005 Author Posted August 31, 2005 Most elsõ körben ez várat magára mert eltelik egy kis idõ mire újra visszajutok ahhoz a gépez. Addig is kösz a hozzászólást!
Recommended Posts