Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Az a problémám, hogy amióta felraktam a SisCleanert (felesleges fájlokat törlõ program), az Office nem mûködik úgy, ahogyan szeretném.

Ha be szeretnék lépni valamelyik Office alkalmazásba, akkor bejön a Windows Installer és telepíteni szeretné az aktuális programot. (A háttérben betölt a program gyönyörûségesen de eléáll az installer) Megszakítom a telepítést, erre õ kiírja hogy az aktuális program nem lett telepítve és kilép a programból.

Lehet, hogy a SysCleaner valami olyan file-t törölt le ami kellett volna az Office futtatásához? :mérges::dühös:

Mielõbbi válaszotokban bízva: master

Posted

Szerimtem hagyd, hogy lefusson az Office Installer, ha mindenáron kell neki! Valószinûleg valami, véletlenül törölve lett!

Nekem épp egy lemeztöredezettség-mentesítés után nem volt hajlandó OLE objektumokat használni az Office!

Posted
(A háttérben betölt a program gyönyörûségesen, de leáll az installer.)

Azt írja, hogy leáll a telepítõ.

Posted (edited)

Az Installer futott, erre kérte az Office CD-t. Mondom neki hogy nem kapsz Office CD-t. Erre õ azt mondta, hogy a program nem lett feltelepítve és kilép.

Idézem (Power Pointnál):

1. Windows Installer

Felkészülés a telepítésre ...

2. Kis türelmet, a(z) Microsoft Office XP Professional és FrontPage konfigurálását végzi...

3. Adatok összegyûjtése...

4. Helyezze be a Microsoft XP Professional és FrontPage CD-t a meghajtóba

(Erre mondom neki, hogy mégsem)

5. Erre õ: Hiba 1706. A telepítõ nem találja a szükséges fájlokat. Ellenõrizze a hálózati kapcsolatot vagy a CD-meghajtót. A további lehetséges megoldásokról a(z) C:\Program Files\Microsoft Office\Office 10\1038\setup.hlp fájlban talál bõvebb információt.

(Mellette egy OK gomb) Ráklikkelek erre elkezdi újra, rámegyek a mégsére.

Utána látszik a háttérben a PowerPoint, és elõtte egy ablak:

6. Telepítés Microsoft XP Power Point szolgáltatás

Felkészülés a telepítésre...

7. újra a 4. pont

8. újra az 5. pont

9. A(z) Microsoft Power Point alkalmazást nem telepítették aktuális felhasználó számára. Az alkalmazás telepítéséhez futtassa a telepítõt.

10. kilép

A többi programmal szó szerint ugyanaz.

Help me! :upsz:

Edited by master
Posted

Hát tegyed már be neki azt a CD-t!

Vagy esetleg nincs? :hááát:

Posted
Az elég nagy baj.

Tudom...

Nem is tudok szerezni legális keretek között. Szóval ezt inkább hagyjuk...

Posted

Open Office fenn van, de már nagyon megszoktam a MSOffice-t..

Meogldom a problémát...lesz Office 2003-am azt kész.

Posted

Akkor Te biztosan tele vagy lóvéval! A 2003 pro 130 ezer forint..... :hmm:

Természetesen nem varezkodunk! Ugye? :ötlet:

Posted

Ja, én is megszoktam a haver BMW-jét, mikor kölcsönadta. ;):D

• 2 weeks later...
Posted

Sehol nem találok magyarázatot a problémámra. A gép újraindítása után eltûnnek a Word beállítások (valószínûleg az összes Office beállítás is).

Gondolom, hogy nem az MSOffice a hibás, hanem a WindowsXP. Jelenleg a munka befejezésekor a Beállításmentõ varázslót futtatom, lementem a beállításokat az Új beállítások.ops fájlba, újraindítás után pedig ismét futtatom a varázslót, mintha egy másik gépre tenném át a beállításokat.

Érdekes, hogy ez a jelenség csak egy bizonyos idõ óta fordul elõ, mert a régi beállítások megjelennek, de a jelenlegi változtatások nem. A legbosszantóbb, hogy a legutóbb megnyitott fájlok listája újraindítás után üres.

Kérem, aki tud segítsen! :mérges:

Posted

Nem tettél írásvédetté véletlenül néhány mappát? Például

C:\Documents and Settings\Atzs\Application Data\Microsoft\Office ?

(Ebben van pl. a legutóbb használt állományok listája)

Halasi Miklós
Posted

A hiba több okból létezhet:

- egy szabály van életben, hogy ne legyenek mentve a változtatások. Egyszerû házirend

- a Normal.dot megsérült. Töröld ki és állíts be mindent elõrõl és nézd meg, hogy menti-e. Esetleg ez a fájl mindig törlõdik, ilyenkor -> chkdsk

- a legutóbbi fájlok listáját beállíthatod a Wordben az Eszközök -> Beállítások -> Általános fülön.

Posted
Nem tettél írásvédetté véletlenül néhány mappát? Például

C:\Documents and Settings\Atzs\Application Data\Microsoft\Office ?

(Ebben van pl. a legutóbb használt állományok listája)

Köszönöm, valószínûleg ez lesz a hiba, ugyanis írásvédett a mappa, de hiába próbálom törölni, újra írásvédett lesz. (A mappa tulajdonságainál az írásvédett attribútumot töröltem, majd Alkalmazás, megjelent az írásvédelem törlése ablak, ezután O.K. A mappa újbóli megnézésekor ismét benne lesz az Attribútumoknál a kis négyzet az írásvédelemnél.) :Sír:

Mi lehet ennek az oka?

Posted
A hiba több okból létezhet:

- egy szabály van életben, hogy ne legyenek mentve a változtatások. Egyszerû házirend

- a Normal.dot megsérült. Töröld ki és állíts be mindent elõrõl és nézd meg, hogy menti-e. Esetleg ez a fájl mindig törlõdik, ilyenkor -> chkdsk

- a legutóbbi fájlok listáját beállíthatod a Wordben az Eszközök -> Beállítások -> Általános fülön.

- Mi lehet az a szabály, amely a mentést akadályozza?

- A normal.dot törlés és mentés után újra megjelenik, de üresen.

- A fálok listája természetesen be volt állítva, a beállításmentõ varázsló vissza is hozza minden beállításomat, csak ki- és belépéskor futtatnom kell. :Sír:

Minden esetre köszönöm!

Posted

Mikor jelentkezik pontosan a probléma? Amikor az office-ból kilépsz, majd újra be, vagy amikor a gépbõl kilépsz, majd újra be?

Utóbbi esetben érdekelne, hogy ha pl. kiteszel az asztalra egy ikont, az megmarad-e, vagy eltûnik?

@Miklós

Ezt a házirendben hol állítod be? Életet mentene, ha a géptermemben ezt alkalmazni tudnám.

Posted
Mikor jelentkezik pontosan a probléma? Amikor az office-ból kilépsz, majd újra be, vagy amikor a gépbõl kilépsz, majd újra be?

Utóbbi esetben érdekelne, hogy ha pl. kiteszel az asztalra egy ikont, az megmarad-e, vagy eltûnik?

Csak az Office-nál jelentkezik a hiba. Az asztalra kitett ikon megmarad. (Már megpróbáltam az egész Office törlés-újratelepítést, de az sem segített.) :Sír:

Azt nem értem, hogy miért nem tudom az Office könyvtárt írhatóvá tenni?

Posted

Csak az Office-nál jelentkezik a hiba. Az asztalra kitett ikon megmarad. (Már megpróbáltam az egész Office törlés-újratelepítést, de az sem segített.) :Sír:

Azt nem értem, hogy miért nem tudom az Office könyvtárt írhatóvá tenni?

IPB képEzt az "Írásvédett" attribútumot nem tudom törölni. :démonikacaj:

Posted

Én is így vagyok egy-két mappával, de nem zavar. A benne lévõ állományok már nem írásvédettek, és ez a lényeg.