master Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Az a problémám, hogy amióta felraktam a SisCleanert (felesleges fájlokat törlõ program), az Office nem mûködik úgy, ahogyan szeretném. Ha be szeretnék lépni valamelyik Office alkalmazásba, akkor bejön a Windows Installer és telepíteni szeretné az aktuális programot. (A háttérben betölt a program gyönyörûségesen de eléáll az installer) Megszakítom a telepítést, erre õ kiírja hogy az aktuális program nem lett telepítve és kilép a programból. Lehet, hogy a SysCleaner valami olyan file-t törölt le ami kellett volna az Office futtatásához? Mielõbbi válaszotokban bízva: master
mizsi Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Szerimtem hagyd, hogy lefusson az Office Installer, ha mindenáron kell neki! Valószinûleg valami, véletlenül törölve lett! Nekem épp egy lemeztöredezettség-mentesítés után nem volt hajlandó OLE objektumokat használni az Office!
eremit Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 (A háttérben betölt a program gyönyörûségesen, de leáll az installer.) Azt írja, hogy leáll a telepítõ.
master Posted August 21, 2005 Author Posted August 21, 2005 (edited) Az Installer futott, erre kérte az Office CD-t. Mondom neki hogy nem kapsz Office CD-t. Erre õ azt mondta, hogy a program nem lett feltelepítve és kilép. Idézem (Power Pointnál): 1. Windows Installer Felkészülés a telepítésre ... 2. Kis türelmet, a(z) Microsoft Office XP Professional és FrontPage konfigurálását végzi... 3. Adatok összegyûjtése... 4. Helyezze be a Microsoft XP Professional és FrontPage CD-t a meghajtóba (Erre mondom neki, hogy mégsem) 5. Erre õ: Hiba 1706. A telepítõ nem találja a szükséges fájlokat. Ellenõrizze a hálózati kapcsolatot vagy a CD-meghajtót. A további lehetséges megoldásokról a(z) C:\Program Files\Microsoft Office\Office 10\1038\setup.hlp fájlban talál bõvebb információt. (Mellette egy OK gomb) Ráklikkelek erre elkezdi újra, rámegyek a mégsére. Utána látszik a háttérben a PowerPoint, és elõtte egy ablak: 6. Telepítés Microsoft XP Power Point szolgáltatás Felkészülés a telepítésre... 7. újra a 4. pont 8. újra az 5. pont 9. A(z) Microsoft Power Point alkalmazást nem telepítették aktuális felhasználó számára. Az alkalmazás telepítéséhez futtassa a telepítõt. 10. kilép A többi programmal szó szerint ugyanaz. Help me! Edited August 21, 2005 by master
arpsoft Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Hát tegyed már be neki azt a CD-t! Vagy esetleg nincs?
master Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Az elég nagy baj. Tudom... Nem is tudok szerezni legális keretek között. Szóval ezt inkább hagyjuk...
master Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Open Office fenn van, de már nagyon megszoktam a MSOffice-t.. Meogldom a problémát...lesz Office 2003-am azt kész.
benkovics Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Akkor Te biztosan tele vagy lóvéval! A 2003 pro 130 ezer forint..... Természetesen nem varezkodunk! Ugye?
atzs Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Ja, én is megszoktam a haver BMW-jét, mikor kölcsönadta.
svejk Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Sehol nem találok magyarázatot a problémámra. A gép újraindítása után eltûnnek a Word beállítások (valószínûleg az összes Office beállítás is). Gondolom, hogy nem az MSOffice a hibás, hanem a WindowsXP. Jelenleg a munka befejezésekor a Beállításmentõ varázslót futtatom, lementem a beállításokat az Új beállítások.ops fájlba, újraindítás után pedig ismét futtatom a varázslót, mintha egy másik gépre tenném át a beállításokat. Érdekes, hogy ez a jelenség csak egy bizonyos idõ óta fordul elõ, mert a régi beállítások megjelennek, de a jelenlegi változtatások nem. A legbosszantóbb, hogy a legutóbb megnyitott fájlok listája újraindítás után üres. Kérem, aki tud segítsen!
atzs Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Nem tettél írásvédetté véletlenül néhány mappát? Például C:\Documents and Settings\Atzs\Application Data\Microsoft\Office ? (Ebben van pl. a legutóbb használt állományok listája)
Halasi Miklós Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 A hiba több okból létezhet: - egy szabály van életben, hogy ne legyenek mentve a változtatások. Egyszerû házirend - a Normal.dot megsérült. Töröld ki és állíts be mindent elõrõl és nézd meg, hogy menti-e. Esetleg ez a fájl mindig törlõdik, ilyenkor -> chkdsk - a legutóbbi fájlok listáját beállíthatod a Wordben az Eszközök -> Beállítások -> Általános fülön.
svejk Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Nem tettél írásvédetté véletlenül néhány mappát? Például C:\Documents and Settings\Atzs\Application Data\Microsoft\Office ? (Ebben van pl. a legutóbb használt állományok listája) Köszönöm, valószínûleg ez lesz a hiba, ugyanis írásvédett a mappa, de hiába próbálom törölni, újra írásvédett lesz. (A mappa tulajdonságainál az írásvédett attribútumot töröltem, majd Alkalmazás, megjelent az írásvédelem törlése ablak, ezután O.K. A mappa újbóli megnézésekor ismét benne lesz az Attribútumoknál a kis négyzet az írásvédelemnél.) ír: Mi lehet ennek az oka?
svejk Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 A hiba több okból létezhet: - egy szabály van életben, hogy ne legyenek mentve a változtatások. Egyszerû házirend - a Normal.dot megsérült. Töröld ki és állíts be mindent elõrõl és nézd meg, hogy menti-e. Esetleg ez a fájl mindig törlõdik, ilyenkor -> chkdsk - a legutóbbi fájlok listáját beállíthatod a Wordben az Eszközök -> Beállítások -> Általános fülön. - Mi lehet az a szabály, amely a mentést akadályozza? - A normal.dot törlés és mentés után újra megjelenik, de üresen. - A fálok listája természetesen be volt állítva, a beállításmentõ varázsló vissza is hozza minden beállításomat, csak ki- és belépéskor futtatnom kell. ír: Minden esetre köszönöm!
atzs Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Mikor jelentkezik pontosan a probléma? Amikor az office-ból kilépsz, majd újra be, vagy amikor a gépbõl kilépsz, majd újra be? Utóbbi esetben érdekelne, hogy ha pl. kiteszel az asztalra egy ikont, az megmarad-e, vagy eltûnik? @Miklós Ezt a házirendben hol állítod be? Életet mentene, ha a géptermemben ezt alkalmazni tudnám.
svejk Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Mikor jelentkezik pontosan a probléma? Amikor az office-ból kilépsz, majd újra be, vagy amikor a gépbõl kilépsz, majd újra be? Utóbbi esetben érdekelne, hogy ha pl. kiteszel az asztalra egy ikont, az megmarad-e, vagy eltûnik? Csak az Office-nál jelentkezik a hiba. Az asztalra kitett ikon megmarad. (Már megpróbáltam az egész Office törlés-újratelepítést, de az sem segített.) ír: Azt nem értem, hogy miért nem tudom az Office könyvtárt írhatóvá tenni?
svejk Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Mikor jelentkezik pontosan a probléma? Amikor az office-ból kilépsz, majd újra be, vagy amikor a gépbõl kilépsz, majd újra be? Utóbbi esetben érdekelne, hogy ha pl. kiteszel az asztalra egy ikont, az megmarad-e, vagy eltûnik? Csak az Office-nál jelentkezik a hiba. Az asztalra kitett ikon megmarad. (Már megpróbáltam az egész Office törlés-újratelepítést, de az sem segített.) ír: Azt nem értem, hogy miért nem tudom az Office könyvtárt írhatóvá tenni? Ezt az "Írásvédett" attribútumot nem tudom törölni.
eremit Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Én is így vagyok egy-két mappával, de nem zavar. A benne lévõ állományok már nem írásvédettek, és ez a lényeg.
Recommended Posts